11. jul 2014 12:47
Per Petterson, Konje krast - meni ena boljših knjig, zabavala in nasmejala sem se ob Stoletniku, ki je zlezel skozi okno in izginil(J. Jonasson).
Zelo se me je dotaknila pretresljiva Plosk ene dlani, Richard Flanagan
11. jul 2014 12:47
Per Petterson, Konje krast - meni ena boljših knjig, zabavala in nasmejala sem se ob Stoletniku, ki je zlezel skozi okno in izginil(J. Jonasson).
Zelo se me je dotaknila pretresljiva Plosk ene dlani, Richard Flanagan
18. jul 2014 9:11
Se prebijam skozi Tolkienov the Silmarillion :) izjemno zanimivo vendar težko branje.
Andrejmocnik
20. jul 2014 15:53
Dopustniške dneve ob morju sem si krajšala z branjem:
- Iz ljubezni do Ane (James Copeland; resnična zgodba o dekletu z avtizmom),
- Odvetnik (Igor Karlovšek; spet JNA in odvetniška tematika),
- Divja (Cheryl Strayed; dnevnik pohoda po Pacifiški gorski pešpoti).
Zdaj imam v branju Stoletnika.
Noemi
Sporočilo je spremenil(a) noemi dne 20. 2014 15:54
20. jul 2014 22:06
Tudi jaz sem na dopustu brala, je tudi vreme bilo za lenarjenje
Igor Plohl - Ne domišljaj si!
Avtobiografska pripoved mladeniča, ki je postal paraplegik.
in
Di Morrissey - Kamor te vleče srce
Zgodba o pogumu in odločnosti slediti svojim ciljem in sanjam.
Izredno branje, ki te spremlja še potem, ko knjigo zapreš in odložiš.
Zdaj pa berem naglas enemu malemu fantku
Miha Mate - Babica v supergah
pa se včasih tako smejim zraven, da sploh ne morem nadaljevati
"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951
20. jul 2014 22:39
Danes sem začela brati, Zelišča z gore(Mirjam Grilc) kar zanimiva knjiga.
Milži
21. jul 2014 6:48
Nekaj lahkotnega za cvišendurh; Makarovič, Svetlana ; Teta Magda ali Vsi smo ustvarjalci
To kar rad berem zvečer,ob večerji in se muzam ter zelo uživam; Muck, Desa ; Sama doma
Ponovno med serijo detektivk. Tale sicer pride na vrsto jutri, saj bi rad dokončal Muckovo in fotografa;
Schlink, Bernhard ; Selbova pravica : [detektiv Selb in dolge sence preteklosti]
Nekaj resnega in težjega; v kontekstu letošnje obletnice. Še en del zgodovine za katerega natančnost dokumentiranja nisem vedel. Vedel sem, da so nemci bili natančni, a za takšno pikolovskost pri fotografiranju nisem vedel. PRIPOROČAM ZELO!
Crippa, Luca ; Onnis, Maurizio: Fotograf iz Auschwitza
21. jul 2014 17:31
Danes obiskala tudi mojo knjižnico:
Nekaj vrnila, nekaj na novo izposodila:
Di Morrissey - Barra Creek
Arto Paasilinna - Tuleči mlinar
Ruth E. Heidrich - Tekma za življenje
Svetilnik v nevihti, zdravilne zgodbe iz Indije
Uživajte v poletju, so dnevi, ko mislimo, da smo čisto na podnu, pa ni res, samo nekaj časa zase rabimo
"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951
21. jul 2014 17:52
Jaz tudi berem delo Arta Paasilinna "Očarljivi skupinski samomor". Kar dobro se zabavam.
naor
22. jul 2014 8:14
Koncno cas za knjige...trenutno poziram 50 odtenkov drugo knjigo...prvo sem prebrala v 5h urah...norija...priporocam ce jih se niste prebrali...sama sem cakala da kupim vse tri ker so mi punce rekle da je cakanje na izzide prevec mucno...kar se strinjam...drugace pa priporocam henning mankla in njegoveha inspektorja walanderja...odlicne kriminalke...sama imam 8 teh knjig...hudi primeri...in pa patersona z detektivom alexom crossom...te knjige te povlecejo tako da se na wc ne mores ne da bi jo s sabo vzel...danes pa v knjiznico po zalogo...kaksno priporocilo dobrih knjig v smislu erotike kot je triologija 50 odtenkov?
Matryxa
22. jul 2014 8:37
matryxa,
o 50 odtenkih sive je že Vendelina enkrat pisala in ne da bi ponavljali. Povzetek: poišči in preberi Zgodbo o O. Se splača potruditi do nje, četudi bo pot malo daljša. Mimogrede, prvič je izšla predd 60 leti. Potem lahko tisto sivino mirno zabrišeš v smeti.
Sonja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnjene paprike
Fini mini Bamboloni