Ločevanje živil 90. dni - 5. del

sabina69  

član od: 20.12.2008

sporočila: 127

30. jan 2009 23:06

Antaja, tale tvoja zgodbica je pa znana tudi meni. V treh letih mi je uspelo pridobiti 17kg. Vsa hrana mi je bila tako dobra. Nisem se mogla upreti nobeni sladkariji. Čeprav sem se tudi med tem ukvarjala s športom, so kilogramčki rasli, tako vsako zimo po šest. Pa sem si vsak večer rekla; samo še danes se bašem, jutri pa grem na dieto. Ja pa ni bilo tako lahko, do prejšnjega tedna, ko mi je končno postalo dovolj, da so mi vse tiste lepe obleke postale preoske!!!!! Naj rečem samo, končno pospravljam podstrešje! Postavila sem si cilj, hočem nazaj 69kg. Moj mož je vitek, vsi moji štirje najstniki prav tako. Še prej kot v treh mesecih bom pa tudi jaz!!! V veliko podporo mi je tale forum, za svoja dejanja pa odgovarjam sama Polna sem motivacije in želje po uspehu in isto želim prav vsaki posebaj sabina69

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

31. jan 2009 3:49

Joj hvala! Torej danes OH! Bom nadaljevala seveda. Kam sem premišljevala, pa ne vem.

Punce, to se lahko vsakemu zgodi. Tudi meni se je, pa je kriza mimo, malo sem grešila, pa kaj. Samo ne se vdati! To je glavno! Poskusite si najti motivacijo. Eni je to dobra knjiga, drugi posvet s prijateljico ali možem.....mogoče kakšen šport....

Jaz imam hčerko, ki me bodri, pa moža in sina. Vsi skupaj so se odločili, da me bodo podpirali. Hvala jim za to. Po eni kratki krizi sem spet na pravi poti. Šla sem na sprehod, vse v miru premlela in nadaljujem. Mogoče bom malo manj shujšala, kot je bilo načrtovano, pa kaj! Glavno da ne obupate. Glave gor picike in gremo dalje!

Kyara

antaja  

član od: 12.1.2009

sporočila: 111

31. jan 2009 10:18

hvala punce,mi je že bolje.sem šla v trgovino,po darilo za nečakinjo.in ugledala super lep polovarček,žal pa samo v št.L.rabila bi vsaj XL.pa sem ga vseeno kupila,in ga doma vseeno probala.na kavbojke sploh ni tako slabo.tako da se mi oočasi a vztrajno vrača optimizem.tudi zaradi vas in današnjih slaščic antaja

neika  

član od: 11.10.2004

sporočila: 169

31. jan 2009 10:20

no, pa še jaz povem svojo zgodbo..zmeraj sem bila debeluškica, ne preveč, a sem bila. Na svojo višino 160 cm sem pridelala ponavadi nekje do 67 kg, potem sem se vzela v roke in je šlo malo nazaj, pa spet naprej, in spet nazaj. Med nosečnostjo sem se zredila le za 12 kg, na 75 kg, tri mesece po porodu pa sem zaradi hude življenjske preizkušnje pristala na 48 kg, shirana, depresivna, s katastrofalno krvno sliko. Kaki dve leti sem se pobirala, prilezla do nekako 52-55 kg in pobirala pohvale od vsakega, ki me je poznal od prej. Počasi sem nekje spet prilezla do 65 kg, in sem si v letu 2005 rekla, da tak pa ne gre več in sem šla na ločevalno. Zadala sem si cilj, da bom do 31.12.2005 težka 55 kg. Z dieto in kar nekaj športa mi je to tudi ratalo. Le 1.1.2006 sem imela prometno nesrečo, od ležanja in dolgčasa so se kile vztrajno začele dvigovati. Do današnjih (preddietnih 73-75 kg). Sama sebi sem šla na živce, čeprav so možu všeč "velike zize" in se je v šali po vprašanju, kaj ima raje, debelo mene in velike zize ali suho in seveda manjše, odločil za velike zize. (malo heca). poanta je v tem, da mi je kar slabo, ko se pogledam v ogledalu, in posledično s tem pride nizka samopodoba. Vsakič, ko srečam koga po dolgem času, prav vidim tisto v njegovih očeh - madona, kak se je zredila. In me je sram. IN NOČEM VEČ, DA ME JE SRAM!!! če ne bi vedela in doživela, kako je, ko imaš normalno telesno težo in se sam sebi zdiš v redu, mogoče tega ne bi tako pogrešala. v glavnem, mož pride po daljši odsotnosti domov čez en mesec. Do takrat imam cilj spraviti kile na 65. Danes zjutraj je tehtnica pokazala 70 kg. Mi bo uspelo sklestiti 5 kg? Seveda mi bo!!! Skupaj z vami, punce. aja, MAriborčanke, nekaj se menite za kavico. Jaz sem za. neika

gardelin  

član od: 8.1.2009

sporočila: 73

31. jan 2009 15:13

ojla! Danes imam spet kazensko sadni dan,ker sem bila po včerajšnem vaganju tako razočarana,da sem se ful pregrešila.Teoretično mi je čisto jasno,da je 5 kg za en mesec čisto uredu in zdravo,vendar sem pričakovala malo več,glede na to,da se zaradi našega foruma držim diete kot še nikoli.Ker sem resnicoljuben človek,bi me bilo sram pisati kako grešim,do zdaj mislim,da sem dvakrat zaj...,enkrat malo manj,včeraj pa ornk.Odločila sem se,da grem pogumno naprej,čeprav bi včeraj najrajši vse skupaj pustila. Začela bom migati in zato grem danes drsat. gardelin

neika  

član od: 11.10.2004

sporočila: 169

31. jan 2009 18:50

gardelin, moraš razumeti, da je telo pod stresom, da je najverjetneje vklopilo "varčevalni" režim, kar pomeni, da se ti je sedaj na začetku malce upočasnil metabolizem. Telo se je v tem mesecu šele privajalo diete oziroma pomanjkanja hrane, ali pa spremembe prehranjevanja, če hočeš tako. Vsako telo odreagira drugače. Tudi jaz sem pri prejšnjem krogu izpred parih let vse skupaj izgubila le cca 10 kg, pa sem bila res stroga. Ampak se nisem sekirala in se mučila, ampak sem bila hvaležna za vsak izgubljeni gram. brezveze je zamenjevat dneve, ali se kaznovat! Saj sama dobro veš, da vsaka kazen prinese sankcijo - v obliki manj izgubljenih gramov.... in samo človek si, tista resnicoljubnost je sicer lepa vrlina, ampak ta forum obstaja tudi zato, da tukaj gor jamramo, in nobena te ne bo zasramovala spričo dejstva, da si pa kdaj pa kdaj zafrknila.....ni to tekma s časom, ampak tekma s samim seboj in našim apetitom.... neika

gardelin  

član od: 8.1.2009

sporočila: 73

31. jan 2009 19:11

Neika hvala za tolažilne besede,vseskozi sem se sekirala kako boste vse ostale napisale velike številke izgubljenih kg,jaz pa samo 5.Imam pa še tudi nekaj časa,ker bi rada do poletja prišla na 67. gardelin

sonic  

član od: 1.3.2006

sporočila: 319

31. jan 2009 19:35

Da še jaz dodam nekaj o poteku moje diete (pa da ne boste same ženske tule). Začel 5.1.2009 z 108Kg. Danes je števila na 98.8Kg. Cilj je 88Kg. LP sonic

antaja  

član od: 12.1.2009

sporočila: 111

31. jan 2009 19:48

bravo sonic.cilj boš z lahkoto dosegel.ko bi šlo še nam ženskam tako dol.no,ja,bo že antaja

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

31. jan 2009 20:43

Bravo sonic! Lepo, da imamo v svojem krogu tudi moškega! Super ti kopnijo kilogrami. Jaz imam male težave zaradi premalega delovanja ščitnice in hormonov, vendar se ne dam. Malo počasneje, pa sigurno!

Jutri pa navali narode na sadje! Jaz sem danes nekaj nabavila, tako da bo za kosilo mešana sadna solata iz pomaranče, jabolke, dinje, mandarine, kivija, banane in jabolka. Kar pa ne bom pojedla, bo za večerjo.Vse skupaj pa bom polila z sokom 1 pomaranče, da ne bo na suho.

Kyara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti