Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

19. jan 2009 14:06

Hojla picike.

Naja, vse najboljše še z moje strani!

No in sem tudi jaz postala grešnica. Pri sorodnikih so bile dva dni koline in jaz v kuhinji. V soboto je bilo v redu, mesa koliko hočeš. Včeraj pa segedin z mesom seveda, v peči pečen krompir, pa jetrca....pa.....ocvirki.... no ja, koliko je šlo, sem se držala, pojedla enih 10 ocvirkoc, mičkeno mesa v zelju, pa ni panike. Danes so pa OH, tako da se ne sekiram.Ker nisem preveč grešila, pa saj sem tudi jaz samo človek.

Danes pa grem veselo naprej. Pojedla sem že 2 pomaranči, za kosilo testenine, zvečer pa tudi, pa košček medene pite, kocka čokolade.

Na sadni dan ne jem nič drugega kot sadje, če pa hočem kaj toplega, pa si skuham sadni čaj in koliko gre vročega popijem. Pa je zadovoljena moja želja po še čim.

Tehtala se pa nisem, se pa počutim lahka, ne pona, nekako več energije, volje.....

Držite se punce! Kar korajžno!

Kyara

daby  

član od: 7.2.2008

sporočila: 73

19. jan 2009 14:16

Jaz pa že normalno na dan popijem vsaj 2 litra vročega čaja, ker me skoz zebe. Sem pač bolj poletni tip, nikoli mi ni prevroče, me pa zato hitro zebe. Seveda pijem čaj brez sladkorja ali sladil, samo malo limone. daby

NAJA74  

član od: 5.5.2007

sporočila: 140

19. jan 2009 16:12

Punce zdravo! Zdajle sem na teletekstu prebrala da je danes najbolj depresiven dan in to pri meni danes drži kot pribito, takšna sem, da nisem za nikamor...tečna, labe volje (pa sploh ne vem zakaj),otožna, žalostna..kr na kreg mi gre... a je še katera takšna tukaj?? No, danes se lepo držim...pojedla sem samo testenine s česnom in kozarec paprike pečene...in nimam potrebe po nič več in verjetno ne bom nič sladkega danes več ...je bil vikend naporen Jutri se sadja prav veselim....zvečer si namočim suhe slive v pol litra vode ...zjutraj spijem tekočino od njih pol pa še slive popapcam...dobre so...pa kompot jabolčni pa kako oranžo...Ja načrte imam velike....hihihih Lepo se imejte HVALA ZA ČESTITKE!!!VSEM!!! NAJA74

sonic  

član od: 1.3.2006

sporočila: 319

19. jan 2009 17:57

LP Zanima me, na kateri dan (ali dneve) se lahko je - gobe (vložene, sveže...) - kisle kumarice. - bučke, cukinije? sonic

antaja  

član od: 12.1.2009

sporočila: 111

19. jan 2009 18:05

po mojih izkušnjah lahko gobe ješ prve tri dni,bučke,kumarice pa samo na o.h.ne.Vsaj po mojem razumevanju,naj na o.h. ne bi jedli zelenjave kaj so pa cukinje,pa tako ne vem antaja Sporočilo je spremenil(a) antaja dne 19. jan 2009 18:05:51

gardelin  

član od: 8.1.2009

sporočila: 73

19. jan 2009 18:14

Naja74 vse naj najboljše!! Danes je res en čuden dan,imam oh dan,pa je bil malo mešan.Količinsko je bilo na srečo malo.Jutri pa spet sadni dan. gardelin

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

19. jan 2009 18:44

Vso zelenjavo, razen stročnic, krompirja, rdeče pese, koruze, jemo kot prilogo ob drugi hrani tako na B kot OH dan. Na OH dan se normalno lahko k obroku doda solata ali zelenjavna priloga. Le stročnice, krompir in koruza se jedo na Š dan. Že zaradi zdravja je dobro v jedilnik vključevati zelenjavo. Lisa

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

19. jan 2009 20:45

Ojla,ker je danes baje "najbolj depresiven"dan,ne bom veliko pisala,ker sem depresivna.Kaj bo šele jutri ko bo samo sadje....,saj se malo hecam ampak dan je bil pa res ubijalski,pa ne zaradi diete,tu se je vse dobro steklo. bodite pridne se oglasim jutri.(kar nisem se mogla upret,da ga ne bi pokazala... petardica

andreja č.  

član od: 3.4.2006

sporočila: 587

19. jan 2009 21:02

Danes sem pekla sinu polnozrnate palačinke z nutelo, sama pa sem jih polnila s kislim zeljem in zavila. Mi je zadnjič sodelavka dala okisano zelenjavo (zelje, paprika, kumarice), mi je všeč, ker ni tako kislo in je s palačinko res dobro. Prejle pa sem si privoščila vanilijev puding Tudi meni so všeč suhe slive, sam ko sem potem tako boga(napenjanje),jih bom pa enkrat probala, ko ne bo treba potem v službo ( za vikend ) Cukini so bučke, zelene barve. Zelenjavo res lahko ješ vsak dan - kot prilogo, je pa ena pisala, da si za sadni dan skuha zelenjavno juho,sicer ni sadni ampak vitaminski, tako da jeste takrat lahko tudi zelenjavo. Se pa kar dobro držim. Popijem precej čaja, v službi si ga tudi 2x skuham, doma pa potem vodo. Pogrešam pa edino kakšno pijačo z mehurčki (fanta) lep pozdrav, se beremo jutri andreja č.

karnak  

član od: 24.10.2006

sporočila: 702

20. jan 2009 8:30

Živjo vsem!

Tudi jaz sem grešila na OH dan, sicer nič groznega, ampak sem. Pa saj smo samo ljudje... Mene pa zanima, kam bi uvrstile riževe rezance, a med riž? Pa sojo?

Danes imam beljakovinski dan in bom jedla pečenico z kislim zeljem. Včeraj pa nisem imela večjih problemov (vitaminski dan). Do kosila sem pojedla 2 hruški in 1 jabolko, za kosilo solato, za večerjo pa ananas. Izgubila semm 2 kg v prvem tednu in sedaj se ne bom več tehtala do 30. dne.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti