Ločevanje živil 90. dni - 5. del

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

7. jan 2009 10:05

Mojcej77(kak link...)za mene bo Mojca ok???Jaz sem prvo rundo diete zdržala en mesec in pol brez greha tak da v kritičnik trenutkih greš na balkon in si sam na sebe jezen pa je.. Lažje reč kot naredit ja ... lp moram v službo,se javim zvečer.. petardica

mojcej77  

član od: 5.1.2009

sporočila: 25

7. jan 2009 10:12

Sy, hvala za spodbudo. Mi je pa preprosto lažje, če spet začnem šteti, itak je tudi "po starem" proteinski dan na vrsti. Ampak če se spet zgodi, bom šla kar naprej. Kvinoja pa - je treba pogledat, a je stročnica ali je žito... Zdajle sem brskala po internetu in opazila, da so jo na nekaterih forumih uvrstili med proteine (zaradi visoke vsebnosti beljakovin), drugi k rižu in stročnicam, tretji med žita (kot ajda ipd.). Zato sem pravkar poslala vprašanje glede kvinoje kar avtoricam 90.dnevne ločevalne diete na info@rina.si (koristno, če bomo imele še kakšno dilemo). Sporočim, ko dobim odgovor. mojcej77

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

7. jan 2009 10:18

Mojcej77, joj, hvala, zlata si :D Zdaj sem spila kavo in se počutim bolje. Ko sem zjutraj vstala, mi je namreč dišal KRUH z MASLOM in MARMELADO. Kar nisem mogla verjet, da se mi to dogaja! Seveda sem skušnjavo premagala in gremo dalje :) Za kosilo bodo makaroni s paradižnikovo omako, za večerjo pa palačinke z vikikremo in kakšen kos temne čokolade.

venusa  

član od: 13.10.2003

sporočila: 9

7. jan 2009 10:43

Pozdravljene! Lepo prosim, če mi lahko kdo pove katera zelenjava se lahko je kot kuhana priloga mesu, če ne maraš solate Danes je moj 1. dan Kosilo dušen piščančji file z rožmarinom ter solata, za nesolatojedce pa sem mislila brstični ohrovt.. kaj mislite bi šlo (alternativa kislo zelje,korenček,kisla repa... ) venusa

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

7. jan 2009 11:09

Venusa, pravzaprav lahko ješ poleg mesa katerokoli zelenjavo: kuhano cvetačo, brokoli, korenje, kolerabo, surov paradižnik ali papriko, dušeno zelje, ohrovt, na čebuli prepražene gobice (šampinjone ali katere druge - sveže ali vložene v slanico), surovo ali dušeno kislo zelje, popečene bučke ali janež, špinača ali blitva (narejena brez mleka)... Izbire je kar nekaj, tudi če ne maraš solate. Issi Sporočilo je spremenil(a) Issi dne 07. jan 2009 11:15:24

mial  

član od: 3.11.2008

sporočila: 81

7. jan 2009 12:20

Pozdravljene! Sporočam, da sem se čez praznike zredita 1 kg. Ekola, je še malo. Tudi moj ITM je 30,07 tako da je moja debelost II. stopnje. Grozaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Vsaj 10 kg bi še rada zgubila. Danes gremo naprej. Za kosilo bodo temne testenine z prepraženimi šampinjoni na čebulici in česnu. Zvečer pa krof. Vprašam pa vas ali lahko jutri - sadni dan- kot en obrok jem pečeno banano s cimetom? Hvala. mial Sporočilo je spremenil(a) mial dne 07. jan 2009 12:21:48

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

7. jan 2009 13:00

Mial, brez slabe vesti si lahko na sadni dan privoščiš pečene banane. Issi

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

7. jan 2009 13:00

mial: nekateri pravijo, da na sadni dan lahko ješ pečene banane. To je sadje in če rabiš toplel obrok, je lahko tudi topla banana. Jaz sem si ponavadi na sadni dan skuhala malo manj slano zelenjavno juho za pozno kosilo - veliko cvetače, korenček, čebulca in/ali česen, kdaj tudi brstični ohrovt. V bistvu bi se pa dalo jest tudi zeljno juho na vitaminski dan. No, dobra ideja, bom kdaj poskusla Zdaj si pripravljam veliko skledo solate in radiča, to bo kot monoobrok. Ko pride sine iz šole, bomo jedli pa makarone.

NAJA74  

član od: 5.5.2007

sporočila: 140

7. jan 2009 13:12

sem se najdela....da bom počla....njami makarončki s česnom, pečena vložena paprika... NAJA74

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

7. jan 2009 13:37

joj Naja74, ne delaj mi luštov. Sem pojedla 2 pomaranči ob 8, ob 11 še eno, sedaj pa se že veselim, da grem domov iz službe........ in seveda špagete kuhat.Pa omakico priprait, pa solato, svežo. ....joj, kako se veselim! Sem nekako prazna, lačna pa nisem. !l vode sem že ruknila, bom pa še kaka 2 deci do kosila.

Za večerjo imam marmeladno rolico in košček čokolade. Sinoči pa neke krize ni bilo, ob 18 sem popila kavico in potem samo še vodo, pa spat.

Pa ni enostavno, ker se mi dan začne že ob 3 zjutraj, tako da je zelo dolg.

Naj bo, pa se ne damo, a ne punce! Gremo naprej! Popoldan pa na sprehod pa bomo takoj boljše volje!

Kyara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti