16. nov 2010 14:46
Živjo sem,
prejšnji teden sem začela z ločevalno dieto. Ne čisto po predpisih, ker si knjige nisem prebrala, ampak malo po svoje. Danes, na osmi dan, imam 2,5kg manj kot pred tednom dni. Se mi zdi kar uspeh glede na to, da sem med tistimi, pri katerih se teža težko premika tako gor kot dol. Sem pa počasi, v nekaj letih pač prilezla do tega, da bo treba recimo 8kg stran spravit. Se sliši cela katastrofa, ko si lačen in čakaš, kdaj bo naslednji obrok, ko pa stopiš na vago in je vsaj malo rezultata, je pa fino :). Sicer sem pa ugotovila, da v bistvu jaz stalno ločujem, ker sem vege in je beljakovinskega avtomatsko ful manj. Nesejo me pa siri, sirne omake ipd...
Jaz sem si dieto priredila tako, da do 12h pojem samo sadje (1 kos zajtrk, 1 kos malica), potem je kosilo, popoldne imam pa dodatek, ki ga ni v receptih - še enkrat čisto juho iz zel. kocke z malo korenčka, ovsenih kosmičev, tofuja ipd., not dam pač nekaj tega, kar je ta dan na vrsti. In potem še večerja, ne isto kot za kosilo, ampak vedno pa ista sorta živil - recimo na beljakovinski dan jogurt, čeprav so bila za kosilo jajca ipd. Tudi jem količinsko kar dosti, sploh ker še dojim, ampak pazim pa kar, da res nič ne grešim z brezveznimi rečmi in praznimi kcal.
Zanima me, kaj jeste na hidratni dan, takrat ko se bašete s sladkarijami? A dejansko je kosilo recimo pizza brez sira, makaroni... večrja pa potem sladoled, torte itd. Ker jaz sicer pojem nekaj tega za nagrado na ta dan, ampak še vseeno ful omejujem, tudi za kosilo si pripravim tisti ta črn kisli kruh z zelenjavnim namazom, da ravno ni inzulinskega skoka do neba. Večerja oa recimo mini košček potičke - tu pa berem čokolada, piškoti, ooo mnjam...
A je tule še kaka vegetarijanka, imam malo težavo skup spravit beljakovinski dan in bi mi prav prišel kak nasvet?
Fižolova župca