2. maj 2009 16:20
Kje pa ste? Se mi zdi, da sem ves čas samo jaz tukaj. Javite se kaj, da vidimo, kako vam gre. Meni gre še vedno v redu. Danes sem na krompirju, pa sem kar malo lačna, ampak se ne dam. Jutri bo itak spet moj dan... moki
2. maj 2009 16:20
Kje pa ste? Se mi zdi, da sem ves čas samo jaz tukaj. Javite se kaj, da vidimo, kako vam gre. Meni gre še vedno v redu. Danes sem na krompirju, pa sem kar malo lačna, ampak se ne dam. Jutri bo itak spet moj dan... moki
2. maj 2009 20:30
Ja moki, praznujemo in se skušamo čim bolj držati diete. Meni je lažje, ko se v službi, doma pa bi dobila kar dolge prste, predvsem za sladkarije. Sicer pa bo, počutje je v redu. regica
2. maj 2009 22:27
Jutri bo pri meni na jedilniku puhast puding in smetana z jogurtom. Sem čisto nora na beljakovine Sem tudi danes škrobnega spremenila v beljakovinskega. Važno mi je le, da pridno ločujem. Moki, kaj si pa ti jedla po prvi ločevalni, da ti je potem uspelo še toliko shujšati? In če ni skrivnost, koliko si tehtala takrat in koliko sedaj? sabina69
3. maj 2009 18:46
Sabina69 po prvi ločevlni sem še zelo dolgo ločevala pri obrokih - okoli 6 mesecev. Potem pa sem počasi pozabila na vse skupaj, pa preveč sladkarij in kg so se spet počasi vračali. Na srečo ne vsi. Sem se prej spomnila, da bi bilo pametno spet malo popazit. Ko sem se prvič lotila te diete, sem tehtala 89.3, po treh mesecih pa 74,6, torej sem izgubila 14,7 in v naslednjem obdobju še 5kg. Sedaj, ob začetku drugega kroga pa sem tehtala 80,3 in sem v prvem tednu že izgubila 3kg. Ta dieta prav zares deluje. Najlepše pri vsem pa je, da sem danes lahko jedla sladkarije. Izbrla sem marmorni kolač. Ta način prehranjevanja mi prav zares ustreza. mokibranka171
sporočila: 218
3. maj 2009 19:59
Kako ste sotrpinke ?? sem raje sedla za računalnik...... imam KRIZO ...prvo po dvajsetih dneh. Imam polno hišo ljudi, jim strežem vsepovprek, dopoldan sem pekla same dobrote ...jaz pa na sadju ( da te ubije pravi moj stari) pa me ni.Sem jim rekla, da imajo vse za pojest drugače me lahko ponoči kaj premami Še eno sabina kaj je to puhasti puding si že večkrat napisala da to ješ na 1.dan in koliko si ga privoščiš Si potem cel dan na mlečnih stvareh ali večerjaš meso Lp vsem branka171
3. maj 2009 22:10
Moki, dobro ti gre tale dieta. Prav veseli me, da ti v drugem krogu kilogramu tudi tako lepo kopnijo. Tudi sama razmišljam, da bi bilo dobro izgubiti še kakšno kilco. Zdaj sem že kar en mesec na isti teži. No mi kilce nihajo odvisno koliko prejšnji dan pojem, luna pa tudi vpliva na težo. Jutri bom imela sadje Branka171, puhasti puding sem tudi med dieto imela na OH dneve. Sedaj ga pojem kar cel liter, med dieto sem ga pol manj in za večerjo. To je drugače navaden puding, ki mu še vrelemu primešam sneg dveh beljakov, stepenega še z žlico sladkorja v prahu. Na beljakovinske dneve je na krožniku vedno meso, bo tudi v bodoče tako. Branka, si ti zdaj v drugem krogu? Držimo se še naprej tako dobro, jutri pa novim uspehom naproti! sabina69
4. maj 2009 12:04
Tako, punce, tudi jaz se vračam. Začela sem z drugim krogom in z 78 kg, želim pa shujšati do 70 kg. Glede na to, da sem januarja imela skoraj 93 kg bo to kar lep uspeh, kajne? Pri prvem krogu nisem nič telovadila, zdaj pa se začne sezona rolanja, tako, da bo še vse lažje. Danes imam škrobni dan , torej bo za kosilo in večerjo fižolova solata z črno redvijo, kar naravnost obožujem, njami................. Naj vam bo v cvetju, danes je na štajerskem lep in topel dan, čeprav zjutraj ni kazalo tako. Držite se in še naprej obilo volje za hujšanje !!!!!!!! daby
4. maj 2009 12:13
Hojla! Moje ime je Marjetka cvetka in sem pred časom tudi jaz sodelovala na tem forumu in seveda veselo hujšala s pomočjo ločevalne diete in prijetnih formurašev. Bili so to lepi in čudoviti časi.Klepetali smo tukaj na forumu,se z nekaterimi dobivali tudi na pijači,kilogrami so kopneli in življenje je bilo čudovito.... Bila sem stastna zagovornica ločevalne diete in sem marsikatero formurašico tudi pošteno okrcala,če se je pregrešila.Se iskreno opravičujem,če sem katero užalila. No tako je bilo pač,dokler mi jo ni pošteno zagodel moj najljubši sprejemalec hrane,moj želodec. Začelo se je z jutranjimi slabostmi,kot bi bila noseča,z zgago in pozneje z bolečinami. No na srečo sem hitro reagirala,prekinila sem z ločevanjem,nekaj ruporutov in stanje se je izboljšalo. Sicer mi še kdaj pa kdaj ponagaja,vendar nič hujšega.Ugotovila sem,da se je moj ljubi želodec uprl vsakojutranjemu sprejemanju sadja.Pravijo sicer,da je sadje najboljše na tešče,ampak po mojih izkušnjah sodeč temu ni tako. Sicer še vedno jem sadje,ampak zelo redko kdaj na tešče. No,žal pa je nastala še ena posledica zaradi mojih želodčnih težav. Ko sem prenehala z ločevanjem sem seveda prešaltala na t.i. normalno prehranjevanje,ki pa seveda ni normalno prehranjevanje,ampak moj stari način prehranjevanja,ki pa je ponovno povzročil nalaganje kilogramov. Seveda so se stari kilogrami lepo povrnili zraven pa sem pridobila še nakaj novih. Pred pričetkom ločevalne sem tehtala 113kg,potem sem shujšala na 102kg,danes tehtam 122kg. Seveda še vedno nisem obupala in sem še vedno prepričana,da bom nekoč shujšala.že večkrat sem pričela,pa sem vedno obupala. Tudi danes je en takšen dan,ko sem se odločila in pričela z zmanjševanjem teže. Vendar je bilo nekaj drugače. Ko sem zjutraj gledala televizijo,sem čisto slučajno naletela na oddajo o pol tonskem človeku. Kako priročno! V tej oddaji je neki zdravnik razlagal,da je za debelost kriv nek gen,zaradi katerega se moramo nekateri tako basati z hrano.Ta gen imamo ljudje že od nekdaj in je nekoč zagotavljal preživetje,danes ,ko je hrane dovolj pa nam dela same težave. Ok,kaj naj rečem,da se zaradi nekega gena vedno znova nažiram! Ali pa je to metanje peska v oči nekega dohtarja,ki je bil tudi sam nekoč debel in si je moral operativno zmanjati želodec,da je shujšal. Jaz se bolj nagibam k temu,da je prenažiranje odvisnost in bi jo bilo treba zdraviti,kot ostale odvisnosti. Ampak tu pa nastane problem.Hrane ne moreš dati kar stran,kot na primer cigarete.Jest pač moramo,žal.Zato je zdravljenje odvisnosti od hrane veliko,veliko tažja,kot si marsikdo lahko predstavlja. Punce,ne vem kaj naj vam rečem.Ali naj vam ločevalno odsvetujem ali ne.Nekaterim je celo uspelo z njeno pomočjo. Prvo kot prvo,predvsem opazujte svoje zdravje,to je najbolj važno in če bo karkoli narobe,takoj prenehajte z dieto. Jaz sem danes prvi dan na dieti,ki pa ne bo ločevalna,ampak taka čisto normalana in zdrava. Za zajtrk sem pojedla kos polnozrnatega kruha z skuto in redkvicami,za malico pa jabolko. Rmeli,o a si ti tista Rmeli,s katero se že poznava. Želim ,da bi tudi tebi uspelo.Saj še predobro vem,kako je! Upam,da vas nisem preveč zamorila s tem dolgim nakladanjem,a to sem morala nekako dat iz sebe. Naj vsak dan bo s soncem obsijanbranka171
sporočila: 218
4. maj 2009 18:09
Hvala Marjetka cvetka ,da deliš svojo izkušnjo z nami. Vse dobro ti želim, predvsem pa zdravja. branka171
5. maj 2009 12:18
Dober dan! Sem tudi ena izmed nekdanjih hujšaric. Mislim da smo bile z Marjetko Cvetko skupaj. Veliko kg sem izgubila s svojo dieto (manj jedla in veliko gibala), nazadnje še nekaj kg s to dieto. Tudi meni je zdravje zagodlo, dokončno je naredila psiha. Kaj naj rečem, dobila sem kar nekaj kg gor. Zadnje mesece se nekaj trudim, vendar mi ne gre in ne gre. Se povsem pridružujem kar je napisala Marjetka Cvetka, nič nimam za dodati. Sama sem se nekako sprijaznila, da bom vedno okrogla. Nisem še vrgla puške v koruzo, vendar se zaradi tega prav nič ne obremenjujem in verjemite mi, da mnogo lažje živim. BO KAR BO !! Lep pozdrav z Gorenjske ! bebaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Miklavževi parkeljni
Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem