Ločevanje živil 90. dni - 5. del

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

11. maj 2006 13:24

Ojla!! Tuna si me pa potolažila, ko vidim, da nisem sama sto težavo!!! Ampak se ne damo !!! Kako drži pregovor,da stara navada je kot železna srajca!!! Ko pridemo skupaj, pa najdemo rešitev!!! Velja Tuna"??? Lp helena45 Sporočilo je spremenil(a) helena45 dne 11. maj 2006 13:43:29

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

11. maj 2006 15:11

Drage punce (in fantje, ce je kak prisoten)! Berem o teh dietah in ne morem kaj, da se vam ne bi javila. Poznam namrec ogromno ljudi, ki so v 90. dneh super shujsali, potem pa se krepko zredili nazaj. Dieta je sicer super in celo sledi nekaterim zdravnisko priporocenim nacelom, pa vendar se ocitno problemi pojavijo, ko je dieta enkrta koncana. Sama sem bila dolga leta mocnejse postave, potem pa mi je uspelo shujsati 5 kilogramov in to tezo drzim ze nekaj let. Kako? Zelo, zelo malo kruha, ce ze pa je ta tisti pravi polnozrnati, zgolj in samo olivno olje (no, vcasih kaksna pregreha z bucnim), meso (ceprav sem hud mesojedec) v poletnih mesecih skoraj v celoti zamenjam za ribe, hvalabogu pa ne maram sladkorja. Jem takorekoc vse, zivil ne locujem in ce mi ob desetih zvecer zadisi pica jo tudi pojem. Se pa veliko gibljem in jem samo takrat, ko sem lacna. Zato pa, punce, tehtnice v smeti, vse kar je preobilnega pa na kolo ali v sportne copate! Presenecene boste! Vsem, ki hujsajo pa velikoooooooooo uspeha! fresh

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

12. maj 2006 6:44

Dobro jutro, rožice moje ! Lepo jutro se obeta, pa lep dan, pa jutri bo sonček, tako, da sem vama bom Rožica in Helena pridružila pri vodi. Ne bo panike, ker bom bolj malo doma. Zjutraj na"mojo"Skalo" - 2 uri manj v kuhinji, ves popoldan pa bom pri starših, kjer bom na vrtu, tako, da bo bolj malo skušnjav. Upam, da mi bo ratalo. Me je luna danes ponoči tako gledala v posteljo in mi govorila, naj bom jutri pridna, tako, da je ne morem razočarati. No smo že tri. Tuna, ma ti zavidam ta vikend. Enkrat bi rada šla na čago, ki jo imajo trubači. Ponorim, ko slišim to muziko. Kaj hočemo, ko smo pa še "Titovi" in smo ob tem "gor rasli". Ja, kilce po dieti so pa svoje poglavje. Tudi pri meni ni vse tako lepo. Pridobila sem 2 kili in točno vem od česa - arašidi, ki sem jih skoraj vsak večer lupila kar nekaj časa, potem, ko je večerja že bila v meni. Ampak tako sem si jih želela. Sem mislila, da jih bom pojedla manj, če jih moram lupiti, pa žal ni bilo tako. In večer za večerom, migala nisem več kot 2x tedensko in to je to. Pa sladkarije pojem preveč, definitivno. Pa bom že skenslala ta višek. Arašidov nimam več doma in jih do nadaljnega tudi ne bo. Kaj hočemo. Taki smo. Je pa res, da po tej "dieti" res gredo kile nenormalno hitro gor. Torej, jutri je vodaaaaaaaaaaaaa ! delo kliče, zato za nekaj časa mrknem marjanca marjanca45

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

12. maj 2006 10:06

Ja, ja, vsak grehec se pozna riba-ribica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

12. maj 2006 11:03

Hojla! Jaz imam danes sadni dan,za jutri pa še ne vem kako bo.Še nisem čisto trdno prepričana,da bi bila na vodi. Hja,punce drage,ko sem prebrala sestavek od Fresh,sem se morala zasmejati. Ja normalno,da grejo kile nazaj gor,če spet jemo po starem.Saj smo prej tudi preveč jedli in če preveč ješ gredo kile seveda gor.Torej,ko končaš neko dieto,nikakor ne moreš jest več po starem,torej tako kot prej.Niti pod slučajno ne,ko spremeniš način prehranjevanja ga moraš za vedno,do konca življenja in to bi moralo biti jasno vsem.Prehranjevanja po starem ni več,ni ga,odpade!!!!!! To prehranjevanje je bilo slabo,zato smo bili debeli in zato se več ne moremo vrniti na stara pota,ker potem bomo spet debeli. Če vam torej ni jasno,da se bomo morali paziti pri prehrani vso življenje,potem brez veze,da se lotite kakršne koli diete,kajti samo brez veze se boste matrali,ker potem,ko se boste vrnili na svoj star način prehranjevanja se boste itak spet zredili in boste SPET DEBELI!!! Saj ni važno kakšno dieto uberete,na kakšen način spremenite svoje prehranjevalne navade,vedeti morate,da to ni začasno ampak nas bo ta način prehranjevanja moral spremljati za vedno. Tako,zdaj pa se odločite,al se boste matrali vso življenje,al pa boste debeli.Odločitev je vaša! Jaz vam lahko povem samo to,da se raje matram vso življenje,kot pa da bi bila še enkrat težka stodvajset kil.Ker lažje se je paziti pri hrani,kot pa za sabo po svetu vlačit stodvajset kil.Če pa kdo trdi drugače,se laže,tako nam,kot sam sebi. Biti težak stodvajset kil je grozno,strašno,nepredstavljivo in nikomur ne privoščim te grozne izkušnje. Zato se le potrudite zase,kajti zadovoljstvo ob tem,da bo svetu hodiš za veliko kil lažji je tako čudovito,kot sončen pomladni dan. Punce imejte se lepo in uživajte v lepih pomladnih dneh in bodite ponosne nase,da ste nekaj storile zase. Kajti punce drage moje,me smo prva liga! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

12. maj 2006 11:33

BRAVO MARJERTKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TAKO SE GOVORI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tudi jaz sem se mogla zelo ugrizniti ob takšni izjavi zdaj pa se mi kar smeji, ko vidim da si povedala ti vse tako kot bi tudi jaz. Motime samo to, kako se od časa do časa oglasi nekdo tak in nam soli...., kako je izgubil 5 kg in kako jih vzdržuje, bravo za vsak kilogram in spoznanje za bolj zdaravo življenje. Ampak v glavnem ti redki posamezniki ne poznajo naših zgodb,..., kako smo v glavnem izgubile 10 - 15 tudi 20kg ali več s pravilno prehrano ali 3Md dieto in kako s pomočjo rekreacije in zdrave prehrane vzdržujemo to težo, seveda pa tudi pri nas včasih pride do neustavljivih želja v prehrani, ki si jih, vsaj jaz, izpolnimo. Seveda pa se popolnoma strinjam z Marjetko,..., po vsaki dieti ob "normalnem" prehranjevanju oziroma prenažiranju, ker je opradeljevanje kaj je in kaj ni normalno zelo relativno...., pride do povečanja telesne teže. Oziroma ob večjem kaloričnem vnosu, kot je kaloričen izkoristek. Marjanca super, ko bi le jaz lahko zbrisla kam na sonček. Pa me čaka učenje. :( verjetno ti bo vodni dan hitro minil na prostem. Tena2, kako si se odločila? Si se nam že pridružila? pa, pa,... Grem poglodat eno jabolko.

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

12. maj 2006 11:37

Naj ti tekne jabolko, jaz pa grem še kupit jabolka, da ne bi čez vikend pošla zaloga. Saj bo, s trudom in voljo se veliko doseže, s stokanjem pa nič. riba-ribica

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

12. maj 2006 11:52

Hojla, javlja se ena vodenka, ki prehiteva polno luno. Moram reči, da ima nalivanje z vodo še eno dobro stran: kar naprej dirkam na WC - torej se še rekreiram zraven. Pridružujem se Marjetki in Rožici glede sporočila od Fresh. Vsem nam je čisto jasno, da ne moreš jesti tako kot prej. Zato pa veliko govorimo o vzdrževanju, ki je težje kot sama dieta. Jaz osebno se zelo hitro spustim z vajeti in potrebujem eno okvirno dieto - torej poskušam tudi pri vzdrževanju čimbolj slediti 3MD.Vendar ne več tako striktno po dnevih, ampak si malo prilagajam. Aja, pa vikendi so poglavje za sebe Vsem skupaj želim lep, sončen vikend. Pridne bodite in rade se imejte. SMILE28

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

12. maj 2006 12:07

Ciao, punce Se oglasam zato, ker ne vem, ce smo se cisto dobro razumele- v bistvu sem hotela povedati samo to, kar pravi Marjetka- spremeniti je treba nacin prehranjevanja in ce je le mozno tudi zivljenja, pa se da! Marjetki pa seveda cestitke za voljo in pogum! fresh

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

12. maj 2006 12:45

Se podpisujem pod Marjetko cvetko in Rožico. Vse je res. Fresh, še pravi čas si ukrepala in se za lepo postavo še naprej trudiš. Toda vse se nismo pravi čas zavedle nevarnosti prekomerne teže!!! Jaz sem se več kot 15 let počasi redila, toda zadnja leta vse hitreje (tablete). Višek sem uspešno izgubila in to težo sedaj tudi zavestno vzdržujem. Vem, da če se bom spustila z vajeti, bo šlo spet počasi gor. Tega pa si ne želim in podporo ter voljo najdem tu, na forumu. Občudujem pa tiste, ki so bile že od otroštva bolj "obložene" in so izgubile tudi po 20, 30 ali več kilogramov! Mogoče se vam jutri pridružim na vodi. Lep vikend vam želim. jankica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti