Ločevanje živil 90. dni - 5. del

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

26. apr 2006 6:12

Dobro jutro, rožice ! Spet se obeta en lep dan, čeprav nam za praznike obljubljajo slabo vreme. če bo to res, bom pa zelo jezna, ker imam kar nekaj stvari v planu in komaj čakam, da jih uresničim, doživim. Rožica, krasno si napisala. tako je. Se še spomnim, kako so tusi mene vsi po vrsti čudno gledali, mi kar dolgo časa vsiljevali svojo "normalno" hrano, sedaj pa so se navadili in nihče mi nič več ne reče, le pohvalijo me, da se tako držim pri teži, da se ne zredim in da vztrajam s tem načinom prehrane ter miganjem na vse možne načine. Res sem ponosna nase, še posebej, ker nisem več mlada kot ti in pri ženskah, ki veselo šibamo proti 50-im, je to še toliko težje. Ampak z voljo gre, potem pa to postane nekaj samoumevnega. Držim pesti vsem, ki se trudite in verjemite, da boste za vztrajnost nagrajene. Lep dan želim vsem, še lepše pa naslednje dni. Naredite si lepe, pa če bodo metle padale z neba ! marjanca ( izpod klanca - beri Konjiške gore :) marjanca45

luna1  

član od: 6.11.2005

sporočila: 113

26. apr 2006 7:51

Dobro jutro,tud blizu Kamnika je lep dan.Tud včeraj je bil dan po planu glede prehrane in gibanja.Izgleda,da sem v 2 krogu dobila klik v glavi in samo upam,da bo šlo še tako naprej. luna1

mimca  

član od: 22.4.2006

sporočila: 25

26. apr 2006 7:57

Dan je res lep, sicer če ne si ga moramo pa sami narediti. Ni vedno lahko, ampak gre. Mi imamo danes prvi vodni dan. Jaz sem odločena, da sega bom držala. Sinova pa sta malo jamrala včeraj....:)) Grem kuhat čaj, še posebej, ko sem danes videla da je šla še kilca dol...... se beremo, vsem lep dan mimca

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

26. apr 2006 8:39

Dobro jutro! Mimca & družina, držimo pesti za današnji vodni dan. Upam, da vam ne bo zmanjkalo, saj jo boste danes kar veliko popili. Srečno, pa kar oglasi se še kaj čez dan in sporoči, kako vam gre. Jankica in Luna1, krasno, da sta začeli tudi vidve teči. Le tako naprej. Mene daje pomanjkanje časa, saj prihajam domov ta teden šele nekaj pred 21-o uro in že 2 dni nisem tekla. V nedeljo sem bila prvič, kar je kopno, na Skali in je bilo pravljično lepo. Letos sem sicer prej redne nedeljske pohode nekoliko zanemarila in se moram zdaj popraviti. Tudi pot je na novo urejena, Marjanca, si bila že gor to pomlad? Res je lepo! Upam, da bom danes pred temo imela čas za tek ob Dravinji. Smile28, kakšno lepo košarico s pirhi si nam poslala v album. A ste opazile? Morda bi jo lahko prestavile v javni album 3mdobroki med praznične dobrote, da ne bosta samo moji slikci samevali tam? Ali pa jaz prestavim svoje v zasebnega, Jankica, daj ti se odloči, pa zrihtaj, OK. Pa Riba-ribica se nam je predstavila kot kolesarka - že dolgo nazaj. Se vidim da že dolgo nisem prečekirala albuma. Sem z vami, čeprav nima časa veliko napisat! Encijan

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

26. apr 2006 10:28

Hojla! Mimca,tudi jaz držim pesti za vse vas,da bi vam vodni dan uspel.Verjemite,da se splača potrpet en ubogi dan,kajti pozitivni učinki vodnega dne so vidni še dolgo. Rožica,res si lepo napisala! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

marjanca45  

26. apr 2006 10:38

Encijan, tudi jaz še nisem bila na Skali to leto. Me še čaka, pa na Stolpnik nameravam, pa k Žički kartuziji mimo Skale. Ampak ne vem, če me bo vreme ubogalo te dni. Toliko planov imam, pa ne vem, kaj bo ratalo. A mi lahko v beležko pošlješ vsa gesla, ki jih rabim, da vidim vse te vaše stvaritve, saj ste vse živo naredile na novo. Mimca, naj vam teče voda. Boste videli vsi skupaj, kako boste jutri ponosni nase, čeprav verjamem, da je za sinova tole malo hudo. Moj velikan bi me res vprašal po zdravju, če bi mu tole predlagala. Če pa ne bosta mogla zdržati, pa naj jesta kakšno sadje, da bo lažje. Je škoda, da bi jima vodni dan pobral voljo. marjanca45

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

26. apr 2006 10:47

Hojla! Joj, kolk sem se dons nasmejala, ko sem od en dobre Duše dobila tole pesmico po mejlu: PJESMICA ZA DOBRO RASPOLO?ENJE Sve sam deblja svakog dana, va?na mi je samo hrana. Svako jutro "tu?na slika", gledam odraz svoga lika u zrcalu ?to ne skriva kakva mi je perspektiva. A posve me izda snaga kada vidim kako vaga ljubi brojku osamdeset. Oh, da mi je manje deset! Smr?aviti imam ?elju, ali zubi stalno melju. Gricni tamo, gricni amo, na trbuhu salo samo, izbočen je k"o kupola, ne mogu se gleda"gola! Ali to me ne ometa, hladnjak mi je stalna meta, a u njemu oblizeke: kulen i njegove seke, raznovrsne mljac - salame ?to me stalno k sebi mame. Sir i pr?ut puni slasti, sočni čvarci puni masti, male slane srdelice, salata pune zdjelice, mje?avine na sto načina, sa začinom i bez začina. Kolačići, kruna svega, kremice od slatkog snijega, torte čokoladne, voćne, mije?ane i vrlo sočne... O povrću da ne velim, uvijek mu se razveselim: kuhaj, dinstaj, il"na le?o, krumpirići malo re?o, a juhice raznih boja, mesna, posna, kako koja... Pa jo? k tome onaj zvuk kad krckaju ?pek i luk... Da nabrojim sva ta jela trebala bi knjiga cijela. I sad evo rezultata od kojih me muka hvata: sad sam tusta kao guska, haljina mi svaka uska, da popravim izgled svoj, uvijek nosim veći broj. Al"uzalud sebi la?em, uzalud se često va?em, kad sva jela slasno sma?em, jer meni je dobro jelo kao umjetničko djelo i ono mi daje snagu, pa nek"vaga ide k vragu! A ?iljaste mr?avice, nek"im rastu zazubice! Nit"kuhaju, niti pr?e, već dijetu stalno dr?e pa onako suhoguze uskaču u tijesne bluze Misle da će svi mu?karci, bilo mladi, bilo starci, buljiti u te ko?ćobe (ovo ka?em s malko zlobe), a pogledi mu?ki la?ni ionako nisu va?ni, va?nija je dobra klopa nego izgled "antilopa" jer ako si kome mila, ne smeta mu koja kila! (Lak?e mi je tako reći nego klope se odreći.) Prav tako kot pri prejšnji pesmici od Marjetke cvetke se je tudi tu izgubila avtorica, pa še šumniki so se sfižili! Vse razumem, le besede "klopa" ne, mogoče lahko katera prevede. Ja Encijan, res sem začela, ampak dosedaj šele 1x in upam, da bom še kdaj. Trenutno po službi migam v drugačnih položajih, ha, ha. Ampak, tu so prazniki in počitnice, tako da bova s hčerko še ponovili vajo. Encijan, tudi jaz sem opazila krasne pirhe, Smile28, hvala ti. Bom prekopirala na javni album. http://users.volja.net/kulinarika/ jankica

naja1  

član od: 26.4.2006

sporočila: 66

26. apr 2006 10:55

Dober dan! Prvič se vam javljam, berem pa vas že kar nekaj časa. Tudi jaz imam večne probleme s težo, zato sem se odločila, da 1. maja začnem z ločevalno dieto, da sklatim tistih odvečnih 10 kg, ki so se mi nabrali, ko sem nehala kaditi. Nekatere od vas ste zelo pridne. Tudi jaz veliko migam.. fitnes, kolo, sprehodi, vendar je to premalo in kile nočejo dol, zato je skrajni čas da začnem še z dieto (ni prvič, samo ločevala še nisem). se še oglasim naja1 Sporočilo je spremenil(a) naja1 dne 26. apr 2006 10:56:43

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

26. apr 2006 11:28

Janikica, "klopa" pomeni hrana. Vse v stilu, kajne? Blanchy

marjanca45  

26. apr 2006 12:01

Jankica, superca. Tudi jaz sem si razmigala moje smejalne mišice, pa tudi malo grenkega je bbilo zraven, saj je del mene tudi v tej pesmi. Takšna sem bila, preden sem našla 3MD in vas na forumu. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti