Ločevanje živil 90. dni - 5. del

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

13. apr 2006 6:37

Dobro jutro, rožice moje drage !!!!!!! Iz srca hvala za vse lepe misli. Po moje so pomagale, saj gre ati danes domov in spet bo veselo !!!!!!!!! Mi je pa vseeno ta vikend v Radencih dal dovolj energije, da sem lažje preživela celodnevno dirkanje, saj sem vsak dan odhajala od doma ob pol šestih zjutraj in se vračala malo pred sedmo. Pa kaj hočemo. Življenje je borba. To mi, ki se kar naprej bojujemo s kilcami in našo voljo najbolj vemo, kajne ? Vesela sem, da sem spet z vami, da malo poklepetamo. Čeprav sem ob koncu 2. kroga imela vodni dan (30.3.), sem vam bom danes z veseljem pridružila. Dopoldan sadje, popoldan še malo solate z rižem ( če bom prišla pravočasno domov, sicer pa nič), potem pa do jutri. Bo za zdržat, še posebej, ker bom v vaši družbi. Vemves, ti verjamem, da ti je hudo, ker ti vse krivulje padajo. Ampak, glede na to, da kljub vsemu vztrajaš, pomeni, da je tvoja želja po manjši teži dovolj velika motivacija, da boš prebrodila krizo. Hudič je, ker si "sama", ker te ostali malo razumejo in ti ne pomagajo. Ampak saj veš kako pravijo : kar te ne podre, te ojača. Ti kar vztrajaj in sama sebi dokaži, da "imaš jajca". Tudi jaz sem pri 1. krogu proti koncu imela občutek, da sem lačna in se enostavno jedla večje količine, pa sem vseeno shujšala 15 kil. Res pojej toliko, da ne boš lačna. Držim pesti ! Rožica, ti si faca ! Ti in tvoj zavitek ! Regrat pa le jej, ampak pri nas ga je že davno konec. Ne vem, kdaj sem ga nazadnje toliko pojedla, kot letos. Groza. Se mi zdi, da sem že zeleno gledala. Marjetka cvetka, ti pa regrat in krompir. Kar polna usta sem dobila, ko sem te brala ! Punce, za veliko noč bom sebi spekla orehovo potico iz polnozrnate moke. A je katera to že poizkusila narediti ? Me prav zanima, kaj bo ratalo. Me pa zanima, kako bom preživela te dni. Po moje bom zateglo pridna, kot običajno. Če pa ne, pač ne. Pa kaj. Joj Encijan, kako vam zavidam tisti tek na 10 km. Kdaj je to ? Jaz zaenkrat tečem 5 km brez pavze, ker moje koleno ne dovoli več in boli ko sam vrag. Ne vem, če ga ne bom mogla peljati pokazati v Valdoltro. Teh 5 km pretečem z lahkoto in če me ne bi bolelo koleno, bi lahko še več, vendar sem zdaj imela probleme s kolenom tudi pri plavanju. Škoda, sicer bi šla z vami. Je pa res, da po asfaltu, kot boste tekale ve, jaz ne morem. Mi moja hrbtenička ne dovoli. Ampak niti malo ne dvomim, da vam ne bo ratalo. Helena je tako speedy gonzales, ti pa si karakter pa dosti zagrizenosti zraven in to je to. Škoda, da vas ne gre več. Mogoče pa se bo še katera ojunačila. Imaš pa prav, da s preveliko težo ni dobro tekati. Veš, po tej progi ob Dravinji tudi jaz ne znam več hoditi, ker me kar "potegne" in potem samo tečem in tečem.... Zdaj pa moram še kaj narediti, da bo v torek plača..... Imejte se lepo in še enkrat hvala za vse dobre misli ! marjanca ( izpod klanca - beri Konjiške gore ) marjanca45

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

13. apr 2006 7:21

Marjanca, me veseli, da je pri tebi spet veselo! Glede teka naj ti povem, da sta na voljo 2 razdalji in sicer na 5 in 10 km in jaz se zaenkrat nagibam k 5 km, ker res nimam še dovolj tekaške kondicije, da bi lahko rekla, da bom do 10. junija zdržala 10 km brez hoje. Škoda, da ti nagaja hrbtenica, mogoče pa bi lahko po bankinah tekla, tam pa ni asfalta. Jaz bom videla, kako mi bo šlo do začetka maja, ko se nameravam prijaviti. Je pa kriza, ker je spet preveč dela vsepovsod in mi moj načrtovan začetek treninga ni uspel. Bila sem tako utrujena, da mi niti na orbitek ni bilo za iti (kar je bil rezervni scenarij). Mene pa tista proga ob Dravinji vse bolj moti, niso mi namreč všeč psi, ki jih kar mrgoli tam okoli, pa nikjer nobenega človeka. Zato iščem drugi teren oziroma sotekača, upam, da bo mož imel kaj časa, da bova lahko tekla skupaj. Mi je pa zato uspel sadni dan, kar pa tudi ni za odmet. Danes bom še z nekaterimi tudi jaz na sadju in najbrž tudi jutri, saj vodnih dni ne maram preveč. Bom pa mislila na vse vas, ki se boste nalivale z . Če bom utegnila, bom tudi jaz poskusila speči vsaj pretežno polnozrnato potico (2:1 v korist polnozrnate moke), le da jo bom naredila s kokosovim nadevom (kokosova moka, kisla smetana, sladkor). Če mi rata, bom prilepila slikco v album. Upam, da boš tudi ti svojo, Marjanca, pa seveda tudi druge in ne pozabite tudi na druge velikonočne jedi, ki so prirejene ločevanju... Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 13. apr 2006 07:29:33

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

13. apr 2006 8:13

Dobro jutro, Marjanca me veseli da je vse dobro s tvojim očetom in posledično tudi s tabo. Marjetka Cvetka tvoja pesmica o špehu in regradu kroži okoli po meilih in drugih forumih...bi lahko zahtevala avtorski honorar. Rožica sva še na dieti jaz sem včeraj uspešno zaključila svoj 3 dan diete...madona sem ponosna sama nase. Že 4x sem hujšala po 3md a mi je vsak nov začetek pravi izziv. Punce kupila sem si DVD od Cindy Crawford - telovadba...je zelo dober, gorih so 10., 19. in 44 minutne vaje za celo telo. Ko sem prvič delala 10 min. program so me 3 dni bolele vse mišice. Cena DVD je 978 sit. V 10. min. narediš vaje za trebuh, noge,zadnjico in prsne mišice. LP tuna

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

13. apr 2006 8:26

Hojla, punce. Da se še jaz malo javim. Saj me nekatere verjetno še sploh ne poznate. Moram pozdraviti vse vas in pa še posebej moje soborke. Marjanca, strašno sem bila vesela, ko si se oglasila. Držim pesti, da bi se vse dobro izteklo. Saj vem, da si se že utrdila, ampak kakšna življenjska izkušnja te res lahko dotolče. Ne se dat, punca! Encijan in Helena, pa ve ste frajerke. Ko bi bila kje bliže, bi začela teč z vama, sama se tako ali tako ne bi spravila. Manjka mi volje in družbe za te dejavnosti. Robida, upam, da je s tvojo roko vse v redu. Marjetka Cvetka, ti si pa ratala gonilna sila in šiba tega foruma. Superca si in nekoga moramo imeti, da nas tolaži in krega. Majda se tudi že ni nekaj časa oglasila, upam, da je z njenimi očmi bolje. Bonaca, za vsako se nasmejim, ko se spomnim kako ste se imele nazadnje na kofetu v Santani. Sem bila v Celju, samo sem imela obveznosti. Drugače sem se pa hotela oglasit. Bi vas spet rada videla in enkrat nasmejala do sitega. Upam, da mi bo to kmalu ratalo. Tiste, ki vas ne poznajo, ne vedo, kako delujete na človeka. Vsem želim lepe velikonočne praznike, lepe pirhe, dobro potico, mastno šunko in hud hren. Se beremo, Gobica

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

13. apr 2006 8:55

Tuna, napiši kaj več o temu DVD. Kje si ga kupila? Mogoče pa bi bilo tole tudi zame. Me takšnale telovadna akcija aktivira po sredinem gledanju stilske preobrazbe. Kaj naredijo iz ljudi v dveh mesecih. Pa saj vem, da sama nisem tako zagrižena, da bi v dveh mesecih vzdihovala ob pogledu na svoje našpanano telo, če pa bi ga v enem letu vsaj malo zategnila bi že bilo nekaj. Ko se bo malce ogrelo bom šla na kolo. Sprehajam se itak, takrat ko ne dežuje in ni zunaj minus 25 stopinj. Opažam pa da bo treba tudi nekaj narediti za prsni koš in roke. Bom sporočila, ko se bom aktivirala do konca. Si pa faca ti Tuna, da si se spravila hujšat zdaj, ko so takšni požerušni prazniki. Pa saj je bolje. Tako se vsaj malo držiš nazaj. Želim ti veliiiiiko uspeha in vzpodbujam te pri tvoji odločitvi! Marjanca 45, čudovito da je z očetom vse OK! Če toliko punc misli na očeta in nate, ne more biti drugače. Dobre misli delajo čuda. Tejčica, se nam ušla skupaj z MajdoD kam v Indijo Koromandijo? Oglasita se nam malo iz lepih morskih krajev! Zdaj pa na delo veselo! bonaca

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

13. apr 2006 9:48

Živjo še en pozdrav od mene. Encijan,jaz tečem. Marjanca hvala,jaz pa držim pesti zate.Le povej očetu,vse,kar je,pa še več.Včasih kar pozabljamo,pa potem ostane veliko neizrečenega.Veselim se s tabo,da še imaš očeta,saj vem,predobro,kako je to,če ga ni.Veseli se z njim vsake minute. Lp Saša vemves

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

13. apr 2006 10:06

Marjetka Cvetka, ravno sem po mail-u dobila tvojo pesmico. Veš na koliko naslovov je razposlana (brez tvojega podpisa). Sem jo prebrala sodelavkama, da sem ju malo nasmejala. bonaca

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

13. apr 2006 10:15

Ja, Saša, saj vem, da tečeš. A greš z nama s Heleno na tek za ženske? Škoda, da živimo v različnih koncih Slovenije. Bi se sicer lahko kdaj za kak skupni trening zmenile... Rožica, bom porabila morda kakšno idejo iz tvojega recepta za potičko. Hvala za link. Encijan

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

13. apr 2006 10:44

Ni za kaj! Tuna kam spada krompir v regradovi solati na današnji sadni dan. Mislim da je zelenjava ? :) Ne morem se upret regradovi solati verjatno bo za kosilo. ;) Lp.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti