Ločevanje živil 90. dni - 5. del

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

5. mar 2006 13:31

POZDRAVLJENE Groza danes imam 2 vodni dan ,vreme pa še bolj grozno ,saj ne morem nikamor ,ko pa tako pada sneg kot bi se zgoraj vsem utrgalo.Mojim sem ravno skuhala kosilo,zato sem se sama odpravila za računalnik,da nebo kakšne greške.Do sedaj mi gre dobro čeprav je težko ampak upam da mi bo uspelo. Malo se bom še z likanjem zaposlila in mogoče še s kakšno knjigo,da mi dan hitro mine. Lepo se imejte,če bo kriza se še javim. KOKOS ali mi lahko poveš kam si naložila recept za JOGURTOVO STRJENKO zelo rada bi dobila ta recept s slikicami.V priliki bi ga rada sprobala. Hvala Sporočilo je spremenil(a) kristina dne 05. mar 2006 13:36:42

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

5. mar 2006 15:41

Živjo! Katera mi pride pomagat kidat!!! He, he,.he,.... Sem se odločila, da ne bom več kidala, ker nima smisla,...., sem si naredila čisto ozko potko okoli hiše, pe še to ne utegnem čistiti. Se bom zdaj oblekla in grem ven v to zimsko idilo, saj neznasko uživam kadar sneži, vse je tako tiho mirno, .... Čeprav imam tudi jaz zime že vrh glave. Moram povedati, da sem grešila. Bila sem na praznovanju rojstnega dne in sem pila vino. Potem pa sem se tako slabo počutila, zaradi kisline, da sem jedla ob 3:00 ko sem prišla domov. Bomo videli kako bo. Jutri se stehtam in izmerim. LP. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

5. mar 2006 15:59

živjo dekleta,grešnice in negrešnice;))) Pozdrav še od mene.Dvanajsti dan se počasi izteka,do sedaj uspešno,brez greha.Danes je sadni dan,kar nič prijetno,ko je nedelja.Ni nedeljskega kosila,ki sem ga imela tako rada.Saj veste,juhica itd.No,moje mere,teža in uspeh,ki ga imam do sedaj,pripomoreju k temu,da je tudi sadje ok.Juhe in ostalih jedi je bilo pač v preteklosti preveč,če bom znala najti zmernost,bo tudi to še prišlo.Zaenkrat je treba zradi storjenih grehov v prehrani prej,pač sedaj najti ravnotežje.To pa vidim,da lahko dosegam samo z doslednostjo in negrešenjem.Današnje vonjave,ko sem delala dragemu kosilo,so bile omamne,pa so že za mano.Minuto v ustih,nekaj ur v želodcu,pa celo življenje na bokih.To je misel,ki si jo povem,ko vidim poln krožnik.S to mislijo veliko lažje rečem hrani NE.Misel,da bom čez nekaj časa lahko oblekla najljubše kavbojke,majico,obleko,ki čaka v omari,da si bom lahko privoščola v trgovini še kaj,kar sem sedaj lahko samo z zavzdihom gledala,mi daje novih moči.Pa tudi to,da letošnje poletje zame ne bo poletje skrivanja maščobnih blazin,mi daje toliko zagona,da ga ne premaga nobena sla po hrani.Pa tudi podpora partnerja,ki se veseli z mano,daje moji dieti piko na i. Vsem nam želim,da ostajamo močne,saj imamo enake cilje. Lep pozdrav,uživajmo v snegu,saj je še zima. Saša vemves Sporočilo je spremenil(a) vemves dne 05. mar 2006 16:02:23

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

5. mar 2006 17:12

Pozdravljene punce! A vas je že vse zamedlo? Letos vam pa ta zima ne da miru. Sem ravno z mojimi na Gorenjskem govorila in imajo vsega že več kot vrh glave. Čisto verjamem da vam že preseda ta zima. Pri nas se pa dež zliva. No, raje dež kot sneg. Za zajtrk sem danes pojedla 2 kivija, za kosilo pa 2 kosa pečenke, dušene paprike, brokoli, pohane bučke in pa zeleno solato. Ob vseh prilogah ki sem jih bila deležna, krompirja sploh nisem pogrešala. Seveda sem si privoščila tudi domačo govejo juhico. Naredila sem pa tudi en prekršek, in sicer sladkano kavo. Nisem želela komplicirat in sem jo raje spila. Za večerjo bom pa najbrž jedla tuno. Uživajte v preostanku vikenda in naj vas zima kmalu pusti pri miru! Pozdravček! tejčica

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

5. mar 2006 18:10

Zimski pozdrav še od mene. Pri nas tako sneži kot bi ga kdo naprosil - snega imamo že več kot 30 cm. Še dobro da ni treba nikamor ven! Kristina, recept in slike za jogurtovo strnjenko sem poslala na Kulinariko, samo, saj veš, nekaj časa traja, da to objavijo. Ko bo, sprobaj, ker ti ne bo žal. kokos

Marina 45  

član od: 5.1.2006

sporočila: 40

5. mar 2006 18:58

Pozdravljene! Komaj sem prenehala s čiščenjem snega iz žive meje. Sneg je tako težak, da se bojim, da bo vse polomil. Fantje pa so kidali sneg. Kmalu smo ugotovili, da je to prazno delo. Pri nas tako sneži, da čez pol ure sploh ne vidiš, da si kaj ščistil! Snega imam že res dovolj-sonce kje si?! Mislim, da bo zjutraj treba veliko prej vstati, da se bomo prebili do službe. Glede prehranjevanja zaenkrat teče vse po planu. Zanima me ob kateri uri se začne srečanje v Trzinu? Nikjer nisem zasledila tega podatka. Komaj čakam, da vas vidim. Zdi se mi, da smo zelo dobre prijateljice, ne glede na to, da se fizično ne poznamo. Gremo torej dalje!!!!! LP Marina 45

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

5. mar 2006 19:40

Kajo kaj punce in fant,a ste že skidali sneg! Ho,ho,letošnja zima pa res ne špara z snegom.Pri nas smo bili nekaj časa še celo brez elektike. Rožica,tebi pa kar verjamem da te je minilo do kidanja,saj imate v vaših koncih največ snega.Pa saj tudi pri nas ni od muh,smo ga ob petih namerili 45 cm,pa še kar sneži. Uživajte v zimski idili,kaj bo jutri zjutraj pa raje ne mislit. Mi kar slabo postane,ko se spomnim,da bo treba v službo! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

luna1  

član od: 6.11.2005

sporočila: 113

5. mar 2006 20:18

Zdravo,tud pri nas sneži.Sem si danes privoščila vroče sadje za kosilo,njami,pa še lažje je za zdržat.Še eno vprašanje,a mogoče katera pozna mladinsko prenočišče PTUJ? luna1

Gajuska  

član od: 5.11.2004

sporočila: 81

5. mar 2006 20:40

Pozdravljene! Za škrobni dan bi si rada pripravila polento, imam jo namreč zelo rada. Vendar ne bi rada jedla samo skuhane polente. Zanima me, če imate kakšen dober recept?! Lahko je z zelenjavo, gobicami... oz. vsem kar pač spada med škrob.:) Hvala! Gajuska

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

5. mar 2006 21:06

Čer! Vemves midve pa sva si po dnevih čisto blizu jaz sem danes14 dan. Tejčica tudi jaz sem danes grešila s sladkano kavo, ko sem bila na obisku, vendar si me ti šele zdaj spomnila da je bil greh, sama se nisem niti obremenjevala s tem. Sploh pa nisem želala komplicirati, da bom pila grenko, ker sem bila na obisku pri ljudeh, ki mi najbolj ne privoščijo moje trenutne postave in mi kar precej zavidajo, da mi je uspelo oklestit telo kolikor pač mi je. Se pa obremenjujem z mojo B večerjo na Š dan :( !!! Ti ti porednica, pa vendar po drugi strani so trenutki v življenju, ki so pomembni, enkratni in edinstveni. Sicer pa sem ločevala v okviru obroka :) Kokos pri nas je padlo že več kot 60 cm snega, tako na oko bolj točno bom vedela jutri. Najhuje od vsega pa je, da kot je letošnje leto že v navadi zimske službe še ni od nikoder! Poslali so en mali avto, tak za počnike, ki naj bi odvažal sneg, pa ni prišel nikamor, imel je tako slabe gume,.... pa bi človek še razumel na začetku zime, ko niso še utečeni in če nebi bila vremenska napoved tako točna, kot je bila ta,...!!! Potem pa se človek res vpraša na koga bodo zvalili krivdo sedaj in kako bodo razložili zakaj tokrat niso mogli pravočasno plužiti. seveda je tudi res, da ga je kar sulo z neba, pa vendar pri nas ne sneži več pa jih še vedno ni. Hoja po cestah, kaj šele vožnja pa je ne mogoča ker je snega čez kolena. Vendar jaz se ne pustim, uživala sem v zimi, toplo sem se oblekla in bila zunaj do sedaj. Se mi pa smilite vse, ki se boste zjutraj prebijale do službe. Jaz sem se odločila, da grem smučat, saj mi ni lepšega trenutka, kot takrat, ko se po sneženju zjasni in posije sonček na belo pokrajino. Takrat je res tako lepo, da je vredno izkoristiti, če le lahko. Boste rekle da sem zmešana, vendar grem jaz zdaj še na en sprehod. nočko. jutri pa tehtanje... :) Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti