Ločevanje živil 90. dni - 5. del

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

13. jan 2006 9:15

Pozdravljena, Alya_88. Seveda se da ločiti meso od krompirja. Sicer je malo težje, če je vse skupaj na krožniku, ampak se da. Enostavno ješ samo eno vrsto živil, na drugo pozabiš. Dieta je kar uspešna, samo dvomim, da je zanka pri ločevanju živil, zdi se mi bolj pri zmanjšanju kalorij - upoštevaj, da je vsak 4. dan vitaminski dan, kjer ne poješ veliko kalorij, vsak dan imaš pa komaj 2 obroka, ker za zajtrk je sadje in spet ni pretirano kalorično. Sicer pa, saj je vseeno - glavno, da gredo kilogrami dol. Sonja

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

13. jan 2006 9:36

Pozdravljene damnice! Upam da uživate v sončku, jaz ga na žalost opazujem samo skozi okno. Vročina mi je malo padla, kašelj me pa še vedno uničuje. Počasi bo že. Se moram pa čez vikend toliko sestavit, da nekaj spečem za mojega lubija, saj ima v ponedeljek rojstni dan. Ker sem že cel teden doma, mu nisem niti darila kupila in ga moram malo s sladkim razvajat. Sicer imamo pa mi danes sladko za večerjo! Še prej pa makarončki in še prej sadje. Jaz sem brez sadja in še čakam mojega da mi ga prinese iz trgovine. Upam da še danes! Pozdravček! tejčica

MEMMY  

član od: 25.12.2005

sporočila: 37

13. jan 2006 9:37

Pozdravljene! Danes je tudi moj dan. Komaj čakam na špagete z zelenjavno polivko Za zvečer pa še ne vem. Čokolada bo, to je definitivno, za kaj sladkega pa niti nimam želje. In to jaz, ki sem še pred nekaj tedni bila sposobna pojesti celo škatlo domačice. Jutri pa je spet moj neljubi dan. Bom spet trpela ob sadju in zelenjavi. Enostavno se ne morem navaditi na to. AKNIRAD

varja  

član od: 2.11.2005

sporočila: 54

13. jan 2006 9:44

Domačica je pa zakon. Si jo moram tudi jaz nabaviti, zdaj ko si me spomnila Aknirad. Bo sigurno šla v promet. Sem pa včeraj bila 1. v Hoferju. Imajo kar nekaj stvari cenejših in piškoti so zelo lepi za pogledat, če so pa tudi dobri pa ne vem. varja

Marcipan  

član od: 29.12.2005

sporočila: 26

13. jan 2006 9:49

Pozdravljene punce! A mi lahko svetujete kakšno polivko (recept) si naj naredim za testenine? Marcipan

MEMMY  

član od: 25.12.2005

sporočila: 37

13. jan 2006 10:02

Glede polivke jaz ne kompliciram. Ker nimam Rinine knjižice, jo naredim kar na pamet: na čebuli prepražim gobice, dodam pelate, origano, včasih tudi na drobno zrezano zeleno papriko, solim, popram in to je to. Po želji dodaš še tebi ljube začimbe. Ima katera še kakšen drugi predlog? Bi bil zelo dobrodošel. Naj povem, da sem prvič zelo težko jedla takšne špagete, ker sem bila vedno navajena na bolonjsko omako. Pa sem se sčasoma navadila in sedaj jo res obožujem. Sicer bi jaz testenine jedla tudi brez vsega, tako jih imam rada (sem pravi mali makaronarček). AKNIRAD

varja  

član od: 2.11.2005

sporočila: 54

13. jan 2006 10:18

Jaz s polivkami kompliciram še manj. Preprosto si na žlički olja popražim navadne drobtine, to stresem na kuhane makarone, premešam in stvar je končana. Jaz imam to zelo rada, pa tudi moji hčerki mi takrat vedno pomagata jesti. Zraven je lahko še solata, ni pa nujno. Pri makaronih gledam samo na to, da kupim tiste brez jajc. varja

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

13. jan 2006 10:34

Hojla! Moja omakca bo danes takšna:Čebulo prepražimo na žlički olivnega olja,dodamo olupljen in narezan paradižnik(jaz bom ga narezala kar z olupom vred,me ne motijo),malo podušimo,dodamo sladko rdečo papriko,origano,sol in poper.Recept iz Rinine knjižice. Alya-88,a ti bi pa rada hujšala,pa si ne znaš predstavljat,da bi jedla mesek brez krompirčka.Punca,dokler ti ni jasno,da se moraš pri dieti,pa kakršnikoli že,marsičemu odreči,pa to ne samo za časa diete,ampak verjetno za vso življenje,potem brez veze,da greš na kakršno koli dieto.Sicer nisi napisala kako si visoka in težka,ampak včasih je že dovolj malo več gibanja in da prehrana vsebuje veliko sadja,zelenjave,ter malo maščob in sladkorja.Pa ne sme se ti zdeti,da se samo rediš,ampak se v to prepričaj.Tehtaj se enkrat tedensko in če je teža vsak teden višja,potem se sigurno rediš,kar pa pomeni,da je treba glede prehrane nekaj ukrenit.Če se ti pa teža ne dviguje,potem pa malo pošlihtaj svoje dile in dobro razmisli,kaj si pravzaprav želiš.Predvsem pa ne poslušaj drugih,ker ti bodo še takrat govorili,da je vse v redu s tabo,da dobro izgledaš,ko boćš imela osemdeset ali pa sto kil.Torej punca,na samo mislit,bodi prepričana vase. 3md dieta pa sigurno deluje,je pa res potrebno pa kar nekaj znanja,da se naučiš,katere jedi spadajo v kateri dan.Ampak,ko to osvojiš,je dieta prav zabavna. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

13. jan 2006 10:51

Moja polivka bo danes s porom, papriko in paradižnikom. Najprej popečem por, dodam papriko in zalijem s paradižnikovo omako. Njam. Sonja

SMILE28  

član od: 26.9.2005

sporočila: 215

13. jan 2006 11:11

Živjo punce, naj se tudi jaz malo oglasim na petek 13. Marjetka Cvetka ful si me nasmejala s svojim odgovorom Alyi - VSE JE RES Alya upoštevaj njen nasvet in se najprej psihično pripravi - ker vse je v glavi. Hema, bravo za zaključen 3. krog. Jaz sem zaključila decembra šele svoj 1. krog in sem sedaj na vzdrževanju. Priznam, da nisem tako dosledna kot prej in me marsikdaj kaj premami. Malo sem ušla iz vajeti. Ampak se redno tehtam in si vse beležim. Sem se zaklela, če se zredim, potem toliko časa nič ne jem, da pridem spet na težo po končani dieti. Punce, kako bo šlo jutri na polno luno? Bo katera na vodi? Jaz nisem tako močna, da bi na soboto držala luno - priznam. Verjetno se bom pa naslednji teden odločila za vodo - mogoče kar v ponedeljek, da se malo razstrupim. Še eno temo bi odprla: vsaj v tem času odkar sem jaz na forumu nisem zasledila, da bi kaj napisale glede klinike za hujšanje dr. Sentočnikove v Ljubljani. Ima katera kaj izkušenj oz. informacij? V reviji Viva je veliko napisanega o tem. Namreč, njihova dieta temelji na 6 obrokih dnevno, zajtrk je precej obilen - res je vse brez kruha in ostalih OH. Nič sladkarij in čokolade. Nič krompirja. Precej bolj enolična dieta kot je 3MD. Celjanke, mogoče se vam pridružim 18.1. na kavici. Lep dan še naprej in lep brezgrešen vikend, SMILE28

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti