Ločevanje živil 90. dni - 5. del

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

26. okt 2005 18:29

Pa ja, zgodnja sem zato, ker me že ob petih zbudi ura, no ja ura zbudi moža, ker če bi budila mene bi tulila tja do devetih. In potem vsak dan znova z veliko napora mož zbudi mene. To je ta teden, drug teden sem pa popoldne in lahko zjutraj malo potegnem. Jesen in Verovnika, a smo dones na torticah. Saj res, za kosilo sem danes naredila tiste palačinke iz knjige in ker tudi pod razno ne prebavljam gob sem namesto gob dala not kar špinačo (tisto iz škatle zmrznjeno), ker jo imam zelo rada, pa so mi bile zelo dobre,Mož jih ni jedel . je rekel da so preveč zelene. Tuna, ne se pustit!! Ko je pa tako lepo videti na tehtnici vedno nižjo številko,a ne, samo na moji jih je zmanjkalo. Bonanca, hvala, vendar res ne morem. Takrat delam popoldne.pa še zobozdravnika imam tisti dan, bom pa mislila na vas. Lp. hema Sporočilo je spremenil(a) HEMA dne 26. okt 2005 18:32:29

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

26. okt 2005 18:33

Zdravo, rožice moje pogrešane ! Končno sem spet med vami, vendar, ker še težko sedim, bom le nekaj malega napisala, prebrati pa še ne morem vsega, ker ste napisale ogromno. Bom to postopoma naredila v naslednjih dneh. Iz bolnice sem prišla včeraj, tako, da so nas res express odpravili domov, kar pa mi je kar všeč, saj se mi je hrbtenica skoraj prelomila na obupnih posteljah, ki jih imajo. Sicer pa so bili vsi zelo prijazni, svoje delo so dobro opravili in upam, da ne bom potrebovala nobene operacije več, saj se vedno težje prebujam iz narkoze. Boli me še kar precej, tako, da večino dneva preležim, ampak bo vsak dan boljše. Sem veliko mislila na vas, predvsem v noči pred operacijo, ko človek ne spi kaj dosti in se mu po glavi podijo vse vrste misli. Vesela sem, da je za mano in da se je dobro končalo. Obljubim, da vas v nekaj dneh preberem in še kaj napišem, sedaj pa grem v vodoravni položaj. Pazite nase ! p.s. Dušanka, upam, da tebe že vsaj malo manj boli ta nesrečna noga ! marjanca45

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

26. okt 2005 19:19

Hojla. Bom poskušala biti hitra. VELIK POZDRAV Marjanci. Lepo, da si že doma. Le pazi nase, da boš kmalu z nami brez bolečin. Super si. Moj dan - VODNI DAN se počasi izteka. Sej ne morem verjet, da sem ob vseh dobrotah (narezek, siri, zelenjava, saadje in slaščice, na koncu pa še kostanj) uspela ostati na vodi. Se bom spomnila, ko bom imela kdaj krizo pri ohranjaju teže, kaj zmorem. Tudi ve ste močne in zmorete, kar ste tudi že sebi dokazale. Claudia12 na misli na hrano in si daj v glasvo, da je tvoja hrana jutri voda in nič drugega. No ja, jaz sem dvakrat pila kavo z malo sladkorja in mleka. Tega se ne odpovem. Imam pa podobne težave kot ostale. Nimamveč kaj za oblečt. Tejčica tale tvoja mami je pa taprava. Želim, da čimprej okreva. Pozdravljena Dušanka in Helena, jutri smo pa skupaj na meseku. Jupi, komaj čakam. Dušanka čim prej naj ti že neha nagajat ta šen. Tuna, kaj je zdej, ne lomi ga. Rmeli dobrodošla, le pridruži se nam. Bonaca tudi jaz se moram borit za mesto pri računalniku. Trenutno sin večerja, mož pa je še v službi ali na poti domov. Takole, grem likat in hitro spat, da ne bo greha. LANES

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

26. okt 2005 19:56

Marjanca, prav lepo pozdravljena spet med nami! In pazi nase in se pusti crkljati dokler se le lahko. Lanes, mene je tudi strah vodnega dneva, ker ga še nikolinisem imela, v prejšnjih dveh krogih sem ga vedno naredila za sadnega, tako da sem imela dva sadna zaporedoma. Zdaj ga pa moram eknkrat spravit skoz. Kavi z mlekom se pa nisem nikoli mogla odpovedat. Držite se in pridno vztrajajte še naprej! hema

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

26. okt 2005 20:28

Marjanca45, kot vidiš, kopriva ne pozebe - ti si zopet med nami (dobrodošla), jaz pa takole za 5 minut pogledam, dokler me tako strašansko ne boli, da moram leč. Ampak se ne dam - me je dohtarca "potolažila", da to traja 14-21 dni - pa smo tam! Ko mine, mine! Sedaj bova obe bolj na izi, se mi zdi, a ne? Sedajle popoldan sem veselo spala (poonoči ni šlo), pa sem tako vesela, me vsaj takrat, ko spim, nič ne boli, hahaha!! Ne smem predolgo, da ne bo ponoči spet kriza. Vsem lepe pozdrave Dušanka

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

26. okt 2005 22:14

Dober večer vsem, posebno Marjanci! Želim ti Marjanca čim prejšnje okrevanje. Že ko prideš domov, je vse boljše in drugače, vsaj moje izkušnje so bile vedno take, ko sem se vrnila iz bolnišnice. Tiste grozne poselje, to pa ti rada verjamem in ni hujšega kot celo noč prebedeti na taki postelji in komaj čakati, da se pokaže dan. Groza, res groza. Lanes, čestitke za vodni dan, moj 2. je v petek. Hema, povem ti, da vodni dan sploh ni tako grozen, kot se ga bojiš in izmikaš, ker moraš to prej lepo "pošlihtati v glavi" pa gre. Meni osebno se kakšen sadni dan zdi hujši kot vodni. No sicer pa je sadnih dni veeeeeeeliko, vodni pa samo 1 x mesečno. Nocoj nismo bili ravno na torticah, toda na enem zelo dobrem zavitku iz skute, jabolk in rozin, na koncu pa še rebro čokolade. Se mi zdi, da sem se kar preveč najedla - žal moram razmišljato o tem, da bom naslednjič res sita šele v soboto pri kosilu - HURA ZA MESO, VEGETARIJANKA NE BI BILA NIKOLI!!!! Saj res punce, kako boste odslej dalje uporabljale piščančje in puranje meso? Moja sodelavka je takoj povedala, da ga je že črtala z jedilnika. Sama ga še ne mislim, ker imam še nekaj zalog v skrinji in tudi zato ne, ker imam pečenega piščanca neizmerno rada. Da ne bom predolga - lahko noč in lepe sanje vsem mesnim, vodnim, sadnim in ostalim! Se beremo, LP VERONIKA

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

26. okt 2005 22:53

Marjanca, ti pa znaš presenetit. Ravno sem razmišljala: jutri bodo pa Marjanco spustili iz bolnišnice in se nam bo mogoče malo oglasila pa grem prebrat kaj ste napisale na forumu in kaj vidim - presenečenje! Marjanca je že doma! Čudovito! To je bilo pa res hitro, ni kaj. Dobrodošla. Zdaj pa počasi, nič prehitevat čas. Veronika, glede piščančjega mesa se je tudi na kul-slo odprla nova tema. Tudi sama se pridružujem tistim, ki so tam razpravljale z mnenjem, da ko bo tako nevarno, da ne bo za zaužitje, ga verjetno tudi prodajali več ne bodo. Če bo meso termično dobro obdelano, mislim da ne bo problema. Po moje je bolje kakšno minuto peči piščanca, purana... dlje. Bo pa zadeva nerodna ker je pri naši hiši glavna vrsta mesa tista "ta frfotava". Če bo stvar huda, se bomo gotovo prilagodili. Do takrat pa - dober tek. bonaca

picika  

član od: 25.12.2004

sporočila: 77

27. okt 2005 0:21

Pozdravljene! No danes pa sem zadnja tu gori, ker upam, da že vsi spite in kaj lepega sanjate. Marjanca dobrodošla doma in tu gori. Sedaj pa lepo počivaj, da boš hitro zdrava oziroma da boš pri močeh. Upam, da je sedaj s tabo vse ok in da so te tvoje težave izginile za vedno. Sedaj pa pusti, da te sine malo razvaja. Boš videla kako to dobro dene. Počasi se bom spravila v posteljo, da bom jutri lahko zgodaj vstala. Ups pa saj je že danes nov dan. Lahko noč in lepo sanjajte! Irena picika

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

27. okt 2005 1:19

Dober večer ali pa dobroi jutro! Saj ne vem, ali sem zadnja, ali prva - kakor se vzame. Sem "morala" malo prebrati. Malo ne morem spati od bolečin, malo od lakote (sadni dan!), no danes v četrtek bo že bolje, bo mesek padel. Meso je pa tako zakon, a ne VeronikaLepe sanje vsem, zjutraj pa veselo na delo tiste, ki to še delate, me upokojenke pa po ustaljenem vrstnem redu (sicer se pa tako ve, da upokojenci nikoli nimajo časa) - no vsaj jaz ga imam trenutno v izobilju, ko ne morem delati. Dušanka

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

27. okt 2005 4:10

Dobro jutro suhice in malo manj suhice!! Marjanca dobrodošla med nami!Včerašnji dan sem kar dobro zvozila.Lahko se pohvalim!! Sedaj nimam veliko časa, zato bom kar končala. Lanes, kar pridruži se nam in to z mesekom.To je najlepši, najboljši mesekov dan.To se bomo mastili!! Lepi četrtek vam želim!! by,by helena45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti