Ločevanje živil 90. dni - 5. del

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

2. jan 2006 12:42

Marjetka cvetka, mene tudi čaka ogromno preizkušenj v tem obdobju. Sami rojstni dnevi bodo (mami, moj lubi, jaz) pa še debeli četrtek in pust bo vmes. Samo imam trenutno toliko volje, da me vse to sploh ne moti. Bomo že nekako zdržali. Pa saj nas je toliko na kupu, da motivacija sploh ne bi smela biti problem. tejčica

sarajka  

član od: 1.1.2006

sporočila: 20

2. jan 2006 12:55

hojla punce da ne boste same trpele se vam se ena nova pridruzi tudi jaz pricnem jutri. sarajka

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

2. jan 2006 13:22

Sarajka, dobrodošla med nami. Greš prvič to dieto? tejčica

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

2. jan 2006 13:56

Hojla dekleta, Pozdravljene vse znane in vse nove. Končno sem si vzela čas, da sevam oglasim. Vidim, da ste veliko napisale. Gorenjke super, da ste se zbrale in malo poklepetale. Verjamem, da ste se imele super. Marjetka cvetka super si s svojimi pesmicami in vsaka ti čas za moralno spodbudo vsem dekletom, ki jutri začenjajo z dieto. Od srca vam želim, da vam vsem uspe doseči cilj, ki ste si ga zastavile. Je moj lubi rekel, ko sem začela z dieto, da kar naprej nekaj jem. Seveda, dopoldan sadje, če je bila kriza tudi na 2 uri, pa kosilo, vmes kakšna kavica in večerja. Pri tej dieti nisi lačen, je res super. Jaz se vam pri dieti ne pridružujem, ker pridno vzdržujem težo zaenkrat sem še na naslednjih 90 dni, potem pa plan za naprej od februarja. Bo treba malo stopiti v stik z Marjanco, ki je že zelo pogrešana, kajne. Marjanca smo s tabo. Mi je Božiček prinesel digitalno tehtnico in se zdaj lahko natančno tehtam vsako jutro. Če bi jo dobila pred 6 meseci, bi lahko bila užaljena, zdaj pa sem je bila prav vesela, ker sem si jo že želela kupiti, da bom lažje vzdrževala težo. Se moram pohvali, da sem s tehtnico zadovoljna oz. s svojo težo, saj sem pri prehranjevanju pazila na kombinacije in na čas med obroki. MAjdad tudi nate mislimo. Robida, v teh prazničnih dneh sem se spomnila nate, ko smo praznovali rojstni dan sinove prijateljice. Takrat je, če se ne motim praznovala tudi tvoja hčerkica. Vse naj naj ji želim. Dušanka meni je kidanje snega v teh prostih dneh bilo samo v veselje, saj sem se s tem razgibala in nadihala svežega zraka. Mi bo pa mučno, ko bo treba zjutraj zgodaj vstati, prelopatati parkirišče pred hišo, očistiti avto in se odpraviti v službo. Ponavadi nam cestarji s pluženjem zasujejo izvoz na cesto, zato ne moremo z avtom z dvorišča, dokler ne odstanimi snega. Helena in Dušanka, a si upata kar nadaljevati z dieto, čeprav sta komaj končali z njo. Jaz se ne bi tako izčrpala. Malo premora bi si pa le vzela. Kaj pa zdravje? Sicer pa, če sta se odločili, kapo dol in veliko uspeha. Dobrodošle vse nove, veliko uspeha vam želim. Tejčica, vedno so kakšne preizkušnje, pa jih včasih zmoremo premagati, včasih pač ne gre. Pa kaj, saj smo vsi pod kožo krvavi in ljudje. Mislim, da je Rožica enkrat zapisala, da je bolj pomembno, da se znaš pobrati, ko padeš. Tudi tu jih boš premagala. Držim pesti. Ja otroci so pa otroci. Poskušamo jih spraviti v neke okvirje pa nam ponavadi v začetku ne uspeva. Včasih se sprašujem, a je potrebno, da se obremenjujemo, ker so otroci takšni kot so. So spontani, uživajo, se smejijo. Kaj pa mi? Mi pa že gremo tako kot večina s tokom in smo že prilagojeni. Včasih se še od srca ne znamo več nasmejati. Ja Rmeli, ni slabo, da si vse beležiš. Tudi Marjanca si pridno vse piše. Jaz zdaj ko vzdržujem vnaprej zapišem le dneve B, Š, Š, B, OH in S …, potem se pa sproti odločim, kaj bom jedla, da bo za vse dobro. Kar pojem si tudi zapišem, manjše grehe pa obkrožim. A če ga kdaj polomim, mi ni žal. Se pač zgodi. Veliko uspeha ti želim. Ej, punce, vas pa na srečanju v februarju ja nič ne bo skupaj. Bosta prave suhice, kar 20 se vas bo lotilo diete. Vam res od srca privoščim: veliko sadja, zelenjave, dobrote na ta prave dni v kombinacije seveda in veliko energije in volje. Sem z vami. Ostale pa se mi lahko pridružite na polni luni, ki bo 14. januarja v soboto od 10. 49 ure dalje, Jaz sem takrat 24 uri 100% na vodi. Tista, ki je z mano naj se javi. Claudija12 glede srečanja v LJ se lahko jaz udeležim 3., 4, 10. ali 11. februarja. To sta petka in soboti. Naslednji vikend pa ne bi šlo. Tuna verjetno še uživaš z družino, lepo se imej. Zdaj pa res zaključujem. Lepo se imejte. LANES

marja  

član od: 10.11.2005

sporočila: 229

2. jan 2006 15:17

Še malo, samo še danes lahko grešimo, potem bo šlo pa zeres. Čeprav bo vmes mnogo skušnjav: rojstni dnevi , pust, pa še kaj bi se našlo. TOrej, korajža velja! marja

pika  

član od: 30.9.2003

sporočila: 72

2. jan 2006 16:18

ŽIVJO! JAZ SE DANES ŠE KAR BAŠEM. V GLAVI PA ŽE PREMIŠLJUJEM KAJ BOM JUTRI SKUHALA ZA BELJ. DAN. POVEJTE, KAJ IMATE V MISLIH. PIKA Pika

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

2. jan 2006 17:00

Hojla! Vedno več nas je!Neverjetne smo! Tole si poglejte! 1.Memmy-aknirad 2.Tejčica 3.Tuna 4.Tabina 5.Marjetka cvetka 6.Lisička 7.Ivonja 8.Rožica 9.Beba 10.Encijan 11.Muci 12.Marja 13.Gogy 14.Katti 15.Pika 16.Luna1 17.Rmeli 18.Masenka 19.Dušanka 20.Helena 21.NadaM 22.Luna12 23.Picika 24.Claudia12 25.Nena-morje 26.Sarajka 27.Jade 28.Zaklina 29.Ursula Tako,punce,res nas je veliko,mogoče se bo še katera pridružila,bomo videle.Škoda,da še ni kakšnega moškega vmes,da ne bo preveč slabega vremena. Sarajka,brala sem tvoj post na forumu o montignacu glede mlečnih izdelkov.Takole je punce,priporočljivo je,da pri tej dieti(3MD) uživate zraven še kakšne vitamine in minerale,predvsem železo in kalcij.Jaz imam šumeče tablete kalcija,železa in magnezija,nabavila si bom pa še Bkompleks. Ja,pa še nekaj,kar je omenila Lanes na našem srečanju,glede sadja.Na B je najbolje jesti bolj kislo sadje kot so pomaranče,grenivke,kivi.Banane je najbolje jesti na Š dan in seveda na sadni dan,suho sadje je najbolj priporočljivo jesti na OH dan,oreščke pa na sadni dan(eno pest za en obrok).V glavnem na sadni dan se lahko je vso našteto sadje. Če še katero kaj zanima,naj kar vpraša,sigurno se bo našel kakšen odgovor! Ja,jutri je beljakovinski dan,Jaz bom verjetno kaj iz piščančjega mesa,verjeto ga bom skuhala,da bom imela še juho.Potem juho,ki mi ostane shranim v posodice in zamrznem.Zraven bo kakšna zelenjava in veliko solate.Kruhu se bom izogibala. Joj,jaz že komaj čakam,da bo jutri. Najprej sploh nisem imela namena,da bi šla na dieto,sem si hotela vzeti daljšo pavzo,toda kdo bi se lahko odrekel takšni veseli druščini.Pa še tile prazniki so me čisto iz tira vrgli in sem si pridno naložila kar nekaj odvečnih kilogramov,tako da sedaj še težje pričakujem jutrišnji dan! Punce,smo al nismo Vesele praznike in srečno Novo leto vam želi Marjetka cvetka Sporočilo je spremenil(a) Marjetka cvetka dne 02. jan 2006 21:41:20

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

2. jan 2006 17:14

Marjetka cvetka, smo! Torej še danes uživajmo, jutri pa vse po reglcih. Joj, koliko nas je že na spisku - 26. Super. A si bomo sproti pripovedovali, kaj smo pripravili za kateri dan, da dobimo kako novo idejo, da ni vedno isto - vsake štiri dni. Z dragim sva bila pri prijateljici na sarmicah - uf, kako so bile dobre. Pravkar sva prispela domov. Seveda moram najprej pokukati na forum - in vidim, da imamo novo Sarajko - dobrodošla. Lanes, ni panike. Ko me boš enkrat spoznala, boš vedela, zakaj sem se odločila še za en krog . Sicer pa bo februar tik tak tu in do takrat moramo še kaj sklatiti, da ne bo presenečenje prehudo . Sedaj pa še skok na čvekalnico, pa bo večer - upam, brez hrane. Jutri zjutraj pa spet veselo po sadju! Lep večer vsem Dušanka

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

2. jan 2006 17:45

Kot vidite, sem se vam pridruzila se iz Amsterdama...saj daljava ni vazna....kilogrami pa so se nabrali v mesecu decembru!!!Ker so slovenski se pridruzujejo tistim TONAM, ki jih je ena od vas omenila, da se bodo nabrali Slovencem med prazniki! Jutri si na pari skuham ribo zraven pa ogromno skledo endivije, za vecerjo pa kumaricna solata z jogurtom in zacimbami....ce bo lakota prehuda pa se kaksen koscek sira lp pozdrav vsem skupaj in da bi bila dieta za vse cim uspesnejsa! Nena Nena-morje

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

2. jan 2006 17:46

Živjo! Še en grešnik se pokorno javlja na spisek seveda, če jemljete rekrute za hujšanje. Bo treba spet malo po pameti papcat, da nes ne bo sram poleti v kopalkah skakat. Zdaj pa šibam na čvekalnico, da mi Dušanka ne uide. jade

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti