Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

18. nov 2008 10:29

Hojla! Rožica SPET na dieti Prvi teden ja za mano, kakšni so rezultati ne vem, ker se sploh nisem še tehtala in se ne mislim dokler ne bom firbčna, al pa potrebna motivacije, da vstrajam. Takrat bom stopla na tehtnico, da me strezne in spomni zakaj naj ne grešim. Tabina a bova tokrat vstrajali do konca? Bova, bova ja . :)))))))) lp.

tuna1  

član od: 10.8.2008

sporočila: 49

19. nov 2008 9:16

Tudi Tuna ponovno na dieti upam da tokrat zdržim tudi jaz. LP tuna1

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

19. nov 2008 9:31

Rožica:) ma imava cikluse. Ciao tuna...in vse ostale seveda. Tudi jaz imam prvi teden pridnosti za seboj. Čeprav me je včeraj nekaj tako zelo iztirilo, da sem se prepričala, da frutabela dejansko spada v sadni dan. :S Zmazala sem dve. Danes nadaljujem z B dnem. Ker me tako presneto zebe, jem dopoldan namesto svežega sadja kar jabolčni kompot- notr sta padla dva natrena... Cimet pa baje da vzpodbuja nekaj v zvezi s hujšanjem...ne spomnim se točno kaj, ampak škodi zagotovo ne. Za malico bom pa hrenovko- ni idealna izbira, ampak v službi na hitro se edino tega spomnim. toplega. Tehtala se tudi jaz nisem, le vidim, da trebuh postaja malce manj napet. Rožica, a se mi zdi, ali si ti rodila vmes? Malce razmišljamo o naraščaju... pa glede na to, da mi nosečnost ne prizanaša z apetiotom ponavadi, bi rada prej oklestila višek, da me v tretje ne raznese.... tabina

Rožica  

19. nov 2008 13:41

Holja Tuna upam da nam rata. A maš nov nik? me je malo zmedla tista 1. Jaz sem po porodu že drugič štartala, upam da tokrat zares. Zaenkrat se ne dam in se venomer spominjam kako fino bo, ko bom spet tista stara Rožica. Trenutno imam kilogramov skoraj toliko, kot pred leti, ko smo se skupaj trudile s to dieto, potem veš da je res kriza. Moj cilj je, da spet zgledam, kot na srečanju v Ce. Se moram kar nenehno opominjat kakšna želim bit, ker me še vedno čokolada premami takoj. Kar pozabim da sem na dieti :))))))) Tabina če bi bila jaz še enkart noseča, oz. na enakem kot pred letom dni, bi se sigurno zelo pazila, kaj bi jedla. Mene pa zelo skrbelo, da bi slučajno premalo jedla, če bi se prehranjevala, kot sem se. Da bi dojenček dobil premalo vitaminov,.... In sem zabredla spet v to "smetarsko" prehranjevanje. Mogoče je vsega kriv moj ginekolog, ki mi je dejal da je v nosečnosti pa že treba dobro jesti in je bil skeptičen, glede sadnih dni, sploh pa me je ob vprašanju na temo prehrane naredil največje budalo iz mene... pa vidim zdaj pri prijateljici, ki je noseča in ima drugo ginekologinjo, kako jo usmirja glede teže in po njenem se je zradila preveč, čeprav je med bolj suhimi nosečkami. Predlagala ji je da naj ima kakšen sadni dan. Moja prijateljica je bila zelo presenečena, ko ji je dejala, da se je preveč zredila. In verjemte res ni debela. je v 5.mesecu pridobila pa je 3,5 kg. To pa se meni spet zdi pretiravanje v drugo skrajnost. Menim da se z zdravo prehrano (sadjem, polnozrnato moko, mogoče ločevanjem znotraj obroka) lahko lepo nadzoruje težo tudi v nosečnosti. Jaz trapa pa sem poslušala zdravnika in njegov nasvet, da otrok že potrebuje, če se mi "lušta". no grem kuhat Danes bo krompirjeva krem juha, pečen krompir in radič. lp.

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

19. nov 2008 13:55

Rožica, čestitke za dojenčka:) Ja, jaz sem se pri prvi nosečnosti zredila za 15 kg pri drugi 15. V tretjem bi bila na dobro poti priti tudi na 20... Pa mi takrat ginekolog nikdar niti namignil ni, da pa je to mroda le malček preveč.... žal. ker je hudičevo težko potem to dol spravljat, strije pa itak so večen spomin na nespametno prehranjevanje. in moram reči, da takrat tisto JE bilo nespametno. Sedaj imam sicer težo kot prej ali še manj, ampak je struktura postave čisto drugačna. sedaj je vse ksupaj ena mehkoba ... groza. No, bolj kot razmišljam, bolj se mi zdi, da ločevanje ne more slabo vplivat na nosečnost. Morda kakšen Unicap zraven, pa mogoče da resnično povečaš vnos beljakovin- da jih vnašaš vsak drugi dan in ne vsak četrti.... drugih slabosti pa res ne vidim. Imam pa pomisleke glede tega perhranjevanja pri dojenju. Glede na mojo kalvarijo dojenja, ko sem prebrodila vse od usaha mleka do mastitisa, me je pa strah, da bi imelo slab vpliv na hranilno vrednost mleka ali pa celo na količino. Res ni moje področje, me zanima vaše menenje? Ko je tak mraz, tudi rekreacijo štopam. niti nosu mi ni za ven porinit.... tabina

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

19. nov 2008 20:54

tabina, jaz sem najprej počakala, da sem nehala dojit in pol sem šla na dijeto in oklestila vse kar sem imela namen. Po moje je malo problematičen sadni dan, me je blo strah, da bi imel zato otrok težava. Sem se pa takoj po dojenju lotla. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

tuna1  

član od: 10.8.2008

sporočila: 49

20. nov 2008 8:33

Hojla Tabina in Rožica, ja nov link zato, ker sem po 2 letih mislim, starega že posabila. Jaz sem še vedno ista le da imam 20 kg več. Pred 2 mesecema mi je nekdo rekel, da naj jem brez slabe vesti in se bodo kg že stabilizirala, pa sem ga ubogala in " BREZ SLABE VESTI" pridelala še dodatnih 8 kg. Zdaj pa začenjam na novo in zares, saj imam več kg kot sem jih imela pri porodu, ko sem se med nosečnostjo zredila za kar 22 kg. Potem veste, da je res kriza. tuna1

Rožica  

20. nov 2008 13:53

Tuna upam da nam skupaj uspe. Se bomo tukaj spet bodrile. Tabina tudi jaz si nisem upala tako prehranjevati med dojenjem. Sploh zato, ker sem pojedla veliko sadja zelenjave,... potem pa je malega črvičilo zato sem jedla vse drugo, pa staremame in tete bi najrajš vidle da bi jedla samo žgance, da bo mleka dovolj.... Moja porodna in poporodna zgodba je kar pretresljiva, porod se je v 7 mesecu nosečnosti končal z urgentnim CR, veliko sem se žrtvovala zato, da imam zdaj fantička, ki se je 7 mesecev dojil. Zato mi je bilo takrat res vseeno za postavo in kg, naredila in pojedla sem vse, da bi imela mleko za mojo malo pikico. Jaz imam danes OH Za kosilo bo carski praženec sicer danes še z belo moko, ker še nimam zaloge. Bom pa danes kupila kar se bom spomnila, da bom potrebovala. Počasi bom že na stari poti Zdrave prehrane. Za enkrat še ne kompliciram zelo.Dokler grejo kg v minus je vse OK, tudi smetano si privoščim :). Nisem zdržala stopila sem na tehtnico. -2,5kg jupi!!!!! lp

Rožica  

20. nov 2008 15:29

Živjo Ta forum je res mnogo manj aktiven. Vidim da se bolj malo dogaja. Sem prišla malo pogledat raje tu gor. Sem se že spogledovala z škatlo keksev. Punce pište kaj

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

20. nov 2008 22:05

Ta forum je včasih bil mnogo bolj dejaven. če nisem brala en dan em potem rabila kar precej da sem se prebila skozi tri, štiri strani napisane v enem dnevu. Je bilo pa fajn, ker mi je vedno dalo voljo za upirat se skušnjavam. Rožica čestitke in vse dobro tvojemu malčku. Bomo morale malo oživit to temo. Uglavnem jaz sem čisto zbluzila. Danes na sadni dan sem jedla pico. tako da Tabina, tisti dve frutabeli..........Res nista samo sadje, sta pa vseeno bliže kot pica. Sem imela kontrolo na onkološkemu in potem sem živčna in nervozna in me je možiček peljal v picerijo NA SOLATO!!!!! Jaz pa sem naročila pico....Beda Pa že -3kg sem izgubila. LP hema

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti