Ločevanje živil 90. dni - 5. del

katiiika  

član od: 8.1.2014

sporočila: 30

10. jan 2014 10:12

Maso za palačinke sem naredila iz ajdove moke, radenske, malo soli in malo pecilnega.. Probala sem speč palačinko brez jajčke, ampak se mi je cela spacala, zato sem potem dodala še eno jajce, potem je šlo brez težav. Za nadev sem popražila gobice, čebulo, česen, ter dodala začimbe po želji. Na koncu sem palačinko še zvila skupaj. In lahko rečem da me je tako nasitila da sem bila prav vesela. Po navadi imam zvečer največ želje po hrani.. upss :D

Danes moj prvi vitaminski dan :) upam da zdržim :) zvečer objavim slikce. Lep dan vsem, skuhajte si kaj finega 

katiiika

barbsrec  

član od: 11.9.2013

sporočila: 25

10. jan 2014 10:57

ojla punce, no pa imam net v sobi :)

Včeraj uspešno pregurala beljakovinski dan, kljub temu, da sem bila cel dan na poti. Danes še ne vem ali bom ponovila beljakovinskega ali bom imela kar OH, bom še videla, kaj bo lažje.

eno vprašanje-meni je cilj izgubiti nekje 5-7 kg, rada pa bi, da dosežem učinek spremembe metabolizma, a ne bom pol v treh mesecih preveč shujšala ali samo ustavi ne neki točki? Ker če bom po enem mesecu recimo dosegla cilj, pa začela normalno jesti, bom ziher takoj dobila vse nazaj, kar pol nima smisla. Je katera bila na dieti manj kot tri mesece in kakšni so bili potem učinki?

barbsrec

bršljanka  

član od: 13.11.2011

sporočila: 82

10. jan 2014 11:34

barbsec,

lani sem se držala diete dobra 2 meseca in sem kar opazno shujšala, toda lahko bi še malo. Od lani se spomnim, da sem najbolj shujšala v prvem mesecu, potem pa je šlo bolj počasi.Takrat sem imela "v dobrem" vsaj 8 kg, dol je pa v tem času definitivno šlo 5 kg. Po prekinitvi diete sem nekako iz navade živila še vedno ločevala, vendar se s prekrški sploh nisem obremenjevala. Sem se pa še naprej prehranjevala bolj varčno, torej običajno manj, kot pa pred dieto. In veliko sem se gibala ter skoraj vsak dan popila vsaj 1,5l vode.

Po dieti mi je teža zelo počasi naraščala, vendar mi vse do konca decembra ni prekoračila več kot 2 kg.

Sedaj klestim ta nazaj pridobljena 2kg in še kakšne 4 - 6 kg iz zaloge izpred lanske nedokončane diete, če bo šlo.

Tudi sama ne želim shujšati preveč, vendar bi rada po ITM dosegla zlato sredino normalne teže; sedaj sem na zgornji meji, oziroma malo čez že v prekomerni teži.

Bom pa vsekakor "poslušala" svoje telo in počutje, zato ne bom šla v skrajnost. Sem pa že sedaj skoraj prepričana, da pri takšni raznovrstni prehrani do skrajnosti ne more priti in se izgubljanje teže ustavi ali upočasni. Upam, da takrat, ko zmanjka maščobnih blazin.

Mogoče se komu zdi čudno, ko govorim o teh nekaj kilogramih, zato moram povedati, da sem bolj majhne postave in že kar v letih. Pri mojih pogojih vse izgleda drugače, hitro se pozna vsak višek. Maščoba se predvsem rada nabira okrog pasu in to ni zdravo ter ni lepo.

No, in zato sem zopet tu. Če bo treba, pa drugo leto spet.

bršljanka

barbsrec  

član od: 11.9.2013

sporočila: 25

10. jan 2014 12:16

bršljanka, hvala za odgovor, meni je pač res najbolj mučen ravno jojo efekt, ker pol je vse skupaj brezveze, in vsakič, ko se ponovno lotiš, imaš manj volje.

sicer pa se meni tudi ful nabira okrog pasu, imam točno tak trebušček kot če bi bila 4 mesece noseča :)

barbsrec

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

10. jan 2014 17:52

Bršljanka, vidim, da imava isti problem pač tistih nekaj kilc okrog pasu...

No, take diete, ki ne bi imela jojo efekta pač ni, čim se spustiš z vajeti, gredo vse kile nazaj tja, kjer so že bile, pa še kolegice zraven pripeljejo.  Zato pa jaz skoraj vsako leto kaka 2 meseca ločujem, pa vseskozi si tupim, da se bo treba celo leto držati na vajetih. No, ni mi še uspelo

Današnji sadni dan je minil brez velikih pretresov, edino suhih fig mi ne bi bilo treba pojesti naenkrat celga 220g paklna, a ne???  Zelena solata je bila z  bučnim oljem in malce posoljena, v pečenih jabolkih je bila pa po rozinah polita žličkica medu.

Meni je prav!

marjja

katiiika  

10. jan 2014 18:16

Tako, pa je moj prvi vitaminski dan za menoj. Ravno sem povečerjala. Ni bilo nobene krize, zdržala brez problemov :) Res pa je, da sem naredila mali prekršek, saj sem šele malo prej ugotovila, da ne bi smela jesti banane. Ampak ok, mislim da se zaradi tega ne bo podrl svet :) 

Zajtrk: Shake iz banane in dveh kivijev
Kosilo: Dve naribani jabolki, ena banana, nekaj rozin in malo cimeta
Večerja: Gosta zelenjavna juhca (Ta mi je danes najbolj prijala)

Komaj čakam jutri na mesekaa, njami :)

Želim vam lep preostanek večera :)

katiiika

Sporočilo je spremenil(a) katiiika dne 10. 2014 18:17

bršljanka  

član od: 13.11.2011

sporočila: 82

10. jan 2014 20:16

marjja in katiiika, odlično!

Pri kuhanju tudi jaz uporabim malenkost sestavin, kot so: žlička sladke ali kisle smetane za pripravo zelenjavne omake, žlica olja ali masla za prepraženje čebule, med za sladkanje kislega sadja in podobno, ne glede na to za kateri dan gre, da je le obrok čimbolj okusen. Le dodatka belega sladkorja se čimbolj izogibam.

bršljanka

NETTY  

član od: 26.9.2010

sporočila: 49

10. jan 2014 20:32

Pozdravljene vse, ki ločujete ali še boste. Tudi sama sem se odločila, da začnem še enkrat, saj se mi je počasi, a vztrajno izpopolnil trebuh, pa podbradek me zelo moti. Sem že skoraj naročila "čudežna zelena zrnca" (green coffee), a ne vem, kako je s tem. Mogoče pa ima katera že izkušnje. Grem raje na ločevanje, pa tudi meni osebno ustreza tak način prehranjevanja. Bom pa bolj redno poročala, kaj si bom pripravila in če bo katero zanimalo, tudi kako. Še nekaj podatkov: starost 46 let, višina: 170 cm, teža: 77 kg. Moj cilj je vztrajati 2 meseca in priti na 67 kg. Upam, da mi bo uspelo. Jutri pa začnem. Lep pozdrav in držim pesti za vse vas, ki ste se odločile začeti.

NETTY

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

10. jan 2014 21:14

Pozdravljena NETTY in dobrodošla!!!

Zgleda, da imamo 46-letnice skupne cilje, a ne cica67?   

No, ko sem že mislila, da sem pregurala sadni dan, pride kolegica malo naokrog, in ob kavici sem pojedla en orehov rogljiček (dovoljeno, ker lahko jemo oreščke) in pol deci belega (ki je itak iz grozdja). Tehnično torej nisem grešila.

Za jutri pa imam goveji zrezek že kuhan, samo omako dol postrgam, zvečer bo pa govedina iz juhe. Kuhana zelenjava in solata itak.   

Ampak pustimo se presenetiti!

marjja

katiiika  

11. jan 2014 18:50

Hojla punce, 

Pa je za mano še en beljakovinski dan (5/90)... 
Za zajtrk sem pojedla dve pomaranči, za kosilo giros in zeleno solato, za večerjo pa paradižnikovo solato s koščki sira.

Poleg tega sem bila 45 minut na hitri hoji, 2x šla po stopnicah v 6 nadstropje, naredila vaje za bolj čvrste prsi (saj nočem imeti ob koncu diete vse povešeno), ter 20 počepov. 

Vseeno pa me jezi, da dnevi hujšanja ne minevajo hitreje. Zdi se mi kot, da sem že celo večnost na dieti, mineva pa komaj 5. dan. Upam, da se vse skupaj res splača in da se bodo kilogrami hitro topili.

Kako ste pa kaj ve preživele vaš dan?.

katiiika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti