Ločevanje živil 90. dni - 5. del

darja2  

član od: 29.9.2006

sporočila: 249

23. sep 2008 10:07

VAAAU, marina5, čestitam. Super 7 kil pa ni kar tko, gre pa hitro pri tebi. Punce jest se vam bom kar spovedala, kaj čem skrivat. Bo tako lažje za mene. Včeraj prvi dan sem se stehtala in imam 97 kil, velika pa sem 175 cm. A čez kakšen mesec bom bolj z veseljem poročala o mojih kilah,upam. Če bi prišla tam do 75 kil, bi bla res najsrečnejša na svetu. Do novega leta. Ja Katarina tudi jaz sem na porodniški še do aprila. Takrat bom šla pa že suhica nazaj v službo . Koliko pogosto se ve tehtate? Ali samo o vodnem dnevu ali tudi kaj vmes. Jaz se bom pomoje samo enkrat na mesec, da ne bo prevelikega razočaranja. Danes bom pa jest rižotko papcala in solatko, komaj čakam. Je pa res, bojim se edino sadnih dnevov. Pa vidim, da nisem edina. Ma res bi raje zdržala vodni dan kot pa sadni. Se mi zdi, da sem skoz lačna..pa skoz sam tisto sadje. A mislite, da si lahko pripravim solato tisti dan ali mora biti striktno samo sadje oz. oreščki. darčika

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

23. sep 2008 10:21

Darja2 si pa približno taka kot jaz...velika 156 cm in imam 75 kg.Ker sem mala sem bolj okrogla kot dolga,ha,ha,ha...vsaj 20 kg imam preveč. Imam pa se vam namen pridružit naslednji teden,ko pridem iz bolnišnice...(manjši poseg..) Veliko uspeha. petardica

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

23. sep 2008 11:00

Veš Darja, tudi meni je sadje včasih presladko in jem zelenjavo. Včasih si za kosilo narežem pol kumare, pol paprike in en manjši paradajz in potem to lepo počasi pojem in odlično paše. Verjetno je to proti načelom ločevalne, ker mešam zelenjavo, ampak to zanemarim! Barvno je pestro, kar mi zelo paše in še dobro je! Seveda ne dodajam soli, kisa ali olja. Če si narediš neslano zelenjavo z malce limone in kakšno baziliko, rožmarinom ali origanom, bi po moje šlo skozi. Samo če dodajaš maščobo ali sol ne bo dobro. No, tako razmišljam jaz, ne vem pa če to drži. Kar se tiče 7 kil minusa je bilo res zelo hitro in prvi teden sem izgubila skoraj 3 kile (voda in blato) potem pa 4 kile v treh tednih kar je tudi uspeh, saj bi rada hujšala dolgo časa za doooooolgoooo časa, za vedno pravzaprav! Tehtala sem se po prvem tednu in potem po prvem vodnem dnevu. Zdaj se bom spet čez 4 tedne, ker sem drugače preveč slabe volje in drugi mesec gre menda dol bolj malo, vsaj izkušnje drugih na forumu tako kažejo. Visoka sem 178 cm in zame bi bilo idealno, glede na leta, če bi imela okoli 80 - 86 kil, saj nikoli nisem bila suha in minus 30 kil bi bil zame več kot uspeh!! Veliko sreče tudi tebi Darja in vsem ostalim seveda. Gremo skupaj naprej!!! Zelo sem vesela, da je tukaj postalo bolj živahno. LP Marina5

darja2  

23. sep 2008 11:16

Ja sej jest bom tudi kar še malce z zelenjavo kombinirala sadni dan. To marina ti dam pa čist prav hujšaj dolgo časa za dolgo časa, za vedno!!! Tiste kile, ki jih na hitro zgubiš se še prehitro vrnejo-preverjeno. Počasi se daleč pride. Pomalicala sem ravno dve nektarini. Pa jest bi kar še kaj, joj sem grozna. Sam gledam kaj bi še v usta vrgla. Pa se bremzam in si rečem, če so druge uspele zakaj jaz ne bi. Upam, da bom tko trmasta tudi v nadaljne. Ful sem vesela, da sem se vam pridružila, da se bom lahko z vami malce pogovarjala in z vami delila uspehe, ki upam, da se bo kaj kmalu poznalo na tehtnici in da trud ne bo zaman. darčika

darja2  

23. sep 2008 11:20

Ja na moja leta bi bila pa idealna teža okoli 70 kil. Stara sem 28 let. Ampak, ker sem bila vedno bolj pri močnejših-nikoli nisem bila kaka suhica bi bila čisto zadovoljna, če prilezem tam nekje do 80, to je moj cilj zaenkrat potem kasneje bomo pa nove cilje postavljali. darčika

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

23. sep 2008 12:30

Drage moje, ne vem zakaj smo se navadile uporabljati izraz "sadni dan", gre v bistvu za vitaminski dan in čisto po pravilih je, če pojeste zelenjavo, ki recimo ni pretežno škrobna (kot je to krompir, večina stročnic, koruza ipd.) . In še to, dokler imate v mislih, da hujšate in se zavedate, da ste na "pravi poti" kljub temu, da vas včasih (res včasih) zanese na kakšno stranpotko, bo zadeva šla vztrajno dol. Le ostanite na pravi poti, ne uporabljajte odvečnih dodatkov kot so maščobe, preveč soli, ipd., pa bo. Tako da le pogumno naprej. Čeprav sem včeraj sadni dan zaključila s palačinko, ki je naša tamala ni hotela pojesti, še verjamem, da je v preostalih 82 dneh kaj upanja zame tabina

linolina  

član od: 15.3.2008

sporočila: 531

23. sep 2008 15:38

Danes imam OH dan in sem pojedla ajdove žgance (brez zaseke) in surovo kislo zelje , zabeljeno z bučnim oljem.Ta dan je pa meni najhujši, saj me kar vleče k omari s slsdkarijami in rabim veliko moči, da se uprem. Sadni dan pa je meni super, res pa , da včasih pojem več sadja kot bi bilo prav. Tehtam pa se vsako nedeljo zjutraj in rezultat zapišem .Lep in ne preveč lačen dan vsem. linolina

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

23. sep 2008 16:24

O, pa vas je res dosti! Lep pozdrav vsem, ki ste se na novo al pa na staro pridružle. Lih kar sem povečerjala.Ura pa je 16 pa 20 min!. Ste uganle kakšen dan imam danes? Ja za večerjo je bla tortica. In vedno tako čakakm sladko in pol mi pa ni bog ti vedi kaj. Zdej mi se je še en kos kruha polnozrnatega al pa kaj slanega. Sem prava požrešnica! ko jem slano, bi pol še kaj sladkega in obratno. Danes bom probala it malo na orbitrek in vsak dan vadit vsaj pol ure. Vreme se je spet usračkalo in ne morem ven z vozičkom. Katastrofa! Sedaj se poslavljam in si tipkamo! Lep pozdrav vsem! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

tisa 58  

član od: 15.8.2008

sporočila: 19

23. sep 2008 16:58

Pozdravljene Par dni me ni bilo gor, pa vas je kar nekaj novih.Fino,več nas bo, bolj bomo motivirane.Jaz imam danes 49 dan, sadni in imam srečo, ker sadje prav obožujem in še najlažje preživim ta dan. Čas kar hitro mineva in zdaj me že opazijo, da me je precej manj in prav važna sem, ko me kdo pohvali. Petardica, dobro okrevaj in se nam hitro pridruži. Marina5, bravo za izgubljene kg in tvojo odločitev o prenehanju tolažbe s hrano. Tudi jaz sem svoje čase nezadovoljstvo utapljala v hrani in pridno kopičila zalogo. Potem pa v tvoje življenje posije sonce in takrat so te kile prav obremenilne. Darja2, kar pogumno, sadje je prav fajn,samo poglej kako je pisano, pa kako diši...Krasna tolažba, a ne, malo heca mora bit. Lepo se imejte in se pišemo. tisa 58

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

24. sep 2008 9:05

Dobro jutro punce, Pokorno javljam, da sem ga danes zjutraj tako polomila in ga ne bom nikoli več. Stopila sem na vago in imela sem eno kilo več kot včeraj. Tega definitivno ne bom delala več, ker me je čisto sesulo! Najbolj me jezi, da sem vedela kaj bo in še sem rinila na vago! Eh, bo že. Danes je Š dan in verjetno bo rižota, nisem pa še sigurna, ker sem res sitna in si bom mogoče naredila samo solato in krompir. Uh, kako sem slabe volje!!! Včeraj sem eno uro hodila, res hitra hoja je bila to in segrela sem se in zmigala. Samo malo moram shujšat (kakšnih 20 kil), da bom lahko spet tekla :) Kako pa kaj vam mineva čas? Naše mlade mamice, vas zagotovo mladički pokonci držijo. Tako je prav! Uživajte punce, se beremo. Marina5

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti