1. sep 2008 18:18
Še to Marina5, zaradi napenjanja si kupi v lekarni janeževo vodo. Je malo zoprnega okusa, pomaga pa. Ali pa si kuhaj čajček za dojenčke. Vandolina Sporočilo je spremenil(a) Vandolina dne 01. sep 2008 18:19:16
1. sep 2008 18:18
Še to Marina5, zaradi napenjanja si kupi v lekarni janeževo vodo. Je malo zoprnega okusa, pomaga pa. Ali pa si kuhaj čajček za dojenčke. Vandolina Sporočilo je spremenil(a) Vandolina dne 01. sep 2008 18:19:16
1. sep 2008 19:59
Ne stročji fižol jemo na škrobni dan in ne na beljakovinski. Je res zelenjava, verjetno pa spada med škrobni ker je zraven fižol. Tudi bučke so bolj primerne za škrobni, samo jaz jih jem kot ostalo zelenjavo. Tega sploh nisem vedla, dokler nisem prebrala Rinine nadaljevalne knjigice. Ma greš vseeno dol, mislim, da za bučke ni panike. Ja Marina5, tudi najboljšim se zgodi, da se pregrešijo, saj se tudi jaz, čeprav res redko in se hitro ustavim, ne pa da napadem celo škatlo piškotov ali celo čokolado. Sej pol mi je žal in probam čim manj delat grehe. Če se mi kaj je, raje posežem po oreščkih. Ful imam rada indijske oreščke in pol grem lepo na vc, čeprav moram pazit, ki zaprta pri tej dijeti, pa res nisem. Glede vetrov?! Jaz sem itak na porodniški in sem med dijeto tudi katastrofa, čeprav po pravici povedano drugače ne prdnem niti petkrat na leto, ma zdej je groza. No pa sej sem na porodniški, pa lahko rečem, da se je mali pokakal, ki je itak vedno ubogi v moji bližini, če pa je mož zraven, rečem da je bil pa on. Sej ženske tega ne počnemo! Ma se hecam! vandolina, kakšna pa je ta janeževa voda? Kaj pol ..., al ne? Katarina K http://katarinak.moj-album.com/
2. sep 2008 9:34
Hvala Vandolina. Zato sem vam tudi povedala, da sem grešila, ker sem upala, da me bo katera mal okregala. Ne vem kako naj se prepričam, da zvečer ne bi grešila. Tako dober namen imam, odločila sem se, ampak tako sem se do zdaj že najmanj 100 ponedeljkov. Čisto odkrito bom povedala, zame je že mali uspeh, da sem zdržala en teden. Ne dojamem več svojih dejanj in nediscipline. Nikoli nisem bila taka. Nekaj sem si zadala in to tudi izpeljala. Mislim, da mi je hrana postala tolažba, družba in nadomestek za vse kar mi manjka. Problem je, da ne vem kaj bi to bilo. Kaj kompenziram s hrano? Eh, mal jamram, ne zamerite ampak trenutno ne zmorem povedat nikomur, da hujšam in zato ste ve moje edine poslušalke in zato se tukaj izlivam ... No, včeraj sem zvečer spet grešila in sem ob 9 zvečer pojedla celo pest sliv, ampak si ne očitam toliko kot za čokolado. Upam, da me bo po parih dneh lakota minila, tista volčja in se mi bo skrčil želodec, tako da ne bom več tako zelo lačna. Zvečer sem namreč res lačna, ne samo požrešna. Katarina, kar se tiče vetrov, imaš dober izgovor. Mene najbolj skrbi zaradi službe, saj nikoli ne vem kdaj bi bil pravi moment, da ga spustim. Že nekdo pride in potem začnem mahati okoli sebe, da bi malo prepiha naredila :) Mislim, da me napenja čisto vse ... sadje, zelenjava in še polnozrnate testenine. Kruha zaenkrat ne jem in ga niti ne pogrešam. Če bi polnozrnat kruh jedla, bi se mi verjetno zadanja vžgala :) Hvala za posluh in nasvet. Pozdravljene! Marina5
2. sep 2008 10:33
Slive niso tak hud prekršek. Če si lačna raje pojej kaj sadja al pa en paradižnik, pa te bo minilo. Sej bojo dnevi kmalu naokoli, zdrži še malo in , ko bo teža začela padat( kar bo kmalu), boš imela spet zalet in boš lahko nadaljevala z več volje. Ti obljubim, da se bo kmalu premaknilo na vzdol na tehtnici, samo res ne smeš preveč grešit. Najboljše, da ne kupuješ nič prepovedanega in da nimaš doma nič takega, ki bi te lahko premamlo zvečer. Danes imam zelenjavno rižoto iz Rinine knjižice. Ful mi je dobra in komaj čakam , da začnem kuhat in se veda jest! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/
2. sep 2008 21:33
Marina5, poskusi popit pol litra vode, ko te zagrabi volčja lakota, potem pa pojdi še malo na sprehod in vsaj mene potem tahuda kriza mine.Prve dni sem vodo precej težko pila, zdaj pa mi ne predstavlja nobenih problemov. Me je pa malo strah jutri, ker imam prvi vodni dan, pa sem že zdaj na predvečer posta kar lačna.Vendar mislim in upam, da je to samo v glavi. Sem se pa odločila, da se bom zelo potrudila, da mi uspe.Kako ste pa ostale preživele vodne dneve? Par dni se nisem tehtala, da bom potem v četrtek prijetno presenečena. Malo vzpodbude, prosim za jutri. Lepo se imejte. tisa 58
3. sep 2008 7:09
tisa 58! Brez problema boš zdržala vodni dan! Boš vidla. Jaz sem pri sadnem dnevu bolj lačna kot pri vodnem, ker želodec kar naprej melje in vseeno glava razmišlja kadj se bo spet kej jedlo. Pri vodnem pa veš, da se pije samo voda in kakšna kavica, pa gre. Edino malo sem brez energije in zebe me tisti dan, no pa saj je sadni pri meni nekaj podobnega. Mene je blo prvega tudi strah, pa ni blo tako hudo. je pa veselje, ko se stehtaš, ker gre sigurno malo dol.Kar pogumno! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/
3. sep 2008 8:03
Tisa 58, držim pesti zate! Saj ti bo uspelo, boš videla. Jaz sem pa včeraj grešila... Imela sem OH dan, za kosilo sem pojedla testenine s paradižnikom in bučkami, namesto sladoleda za večerjo pa sem spila 2 dcl vina. Joj, kako mi je danes žal! Issi
3. sep 2008 9:24
Tisa saj bo šlo. Želim ti, da bi vodni dan prestala čim lažje in da bi ti čimprej minil! Issi, saj prekršek ni tako velik. Vinčka si polulala, alkohol te je malce poživil, važno je, da se nisi najedla. Vino - alkohol ponavadi sproži lakoto in zato ga tudi tako zelo odsvetujejo. Seveda v telesu tudi marsikaj povzroča kar ni ravno najbolj primerno za hujšanje, ampak mislim, da ne bo hudega. Drži se še naprej. In tudi vse ostale. Meni je najtežje zvečer! Nekako mi uspeva, da se mimo hladilnika priplazim in ga ne napadem, vendar je potrebno velikoooooooo volje. Vsak dan je napor in vsak večer zmaga, če si ne naredim sendviča ali ne zmažem čokolade. Huh, :o) Še dobro, da ste tukaj tudi ve, da lahko malce pojamram. Pa lep vodni in shujševalni dan. Marina5
3. sep 2008 13:04
Živjo! Hm, tudi jaz sem se "končno" spravla h dieti(juhu tretji dan hehehehe). Mam pa eno vprašanje za vas in sicer, kako je s sojino omako, jo lahko uporabljam kjerkoli? _tmickena_
3. sep 2008 13:08
živjo tmickena, pojma nimam glede sojine omake. Oglasila sem se samo zato, da se malce nafilam s črkami, ker sem takooooooooooooo lačna. Nabiram voljo, da bom zdržala. Veseli me, da nas je zmeri več, več nas bo bolj bo luštno, ni tako? Uživajte- Marina5Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pecivo iz bučk
Piščančja stegna z miso pasto