Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Vandolina  

član od: 7.7.2008

sporočila: 80

30. avg 2008 22:36

Draga Sissi, lahko ti povem, da ne mešam živil,Pazim in trikrat preverim, kaj paše skupaj. Jaz imam najraje 1. dan dušeno meso dušim papriko in to več vrst, rdečo, zeleno, rumeno in kos polnozrnatega kruha in radič v solati, ali pa še malo endivje /piščančje, puranje in goveje meso (naredila sem tudi grško solato, pa nisem bila preveč navdušena z njo in ogromno stvari je noter, kar je za tri dni, meni ne paše 2. dan si ponavadi naredim riž s papriko (več vrst) in malo graha, pa če imam še gobice, kos kruha in seveda solato 3. dan pašto z paradižnikovo omako, popoldan si privoščim sladoled ali kakšno drugo sladkarijo, samo čokolade ne jem, ker imam slabo prebavo potem (naradim tudi pico z paradižnikovo omako in zelenjavo) 4. dan je najbolj krizen, ko je sadje Upam, da ti bo kaj v pomoč Pozdrav Vandolina

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

30. avg 2008 22:52

Se podpišem pod vandolino, le da se jaz jedilni čokoladi nikakor ne odrečem, ker pol sračkam( oprostite izrazu) in jo obvezno pojem! Pa zelenjavno pico obožujem!!! Joj danes pa je hudo, ki je sadje, da ne govorim jutri, ki je voooooda!!!!!!!!!!!!!! OJOJ Jaz tudi ne mešam. Ko je meso, ti piše v nadaljevalni knjigici, da je zelo nepravilna kombinacija, če ješ zraven še sir oziroma meso z sirom. Moraš ločevat tudi meso, sir in jajca. Samo ena zvrst.Al samo meso z zelenjavo, al samo jajce z zelenjavo,... Sem šla prav pogledat v knjigico in sem vidla, da je na enem receptu res krompir in stročji fižol. če pogledaš pa še vse ostale, pa vidiš, da ni mešanja. Mogoče samo enkrat toliko ni katastrofa. Drugače pa jaz jem približno enako kot Vandolina in se vsakega kosila posebaj veselim. Prav z guštom si skuham in pojem. evo in mi ni dalo mira in sem šla pogledat še v nadaljevalno knjigico in piše pod neprimerne kombinacije: -beljakovine z ogljikovimi hidrati: meso in krompir -Beljakovine z beljakovinami: Meso z sirom to je to! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

31. avg 2008 9:55

Najlepša hvala dekleta - malo sem še zmedena, pa sprašujem osnovne neumnosti. Danes imava (mož se mi je pridružil, pa je veliko lažje kuhat) kotlet, dušeno korenje in ohrovt ter zeleno solato. To je ok za B dan, ne? Malce me matra je Š dan, ker mi moji starši in tašča kar naprej dajejo stročji fižol (letos je pač dobro obrodil) in sem že malo sita vsak četrti dan jesti le solato iz stročjega fižola. Sem hotela malo "pogoljufati" in jutri narediti paprike, polnjene s krompirjem iz Rinine knjižice in zraven stročji fižol. Ampak raje ne bom, ker vam verjamem. Vzgojena sem pač tako, da je škoda metati hrano stran, zamrzovalnika imam pa samo 50 litrov. Moram jim dopovedat, naj mi ne dajejo več (da sva na dieti ne ve nihče), saj bi res rada na kakšen Š dan jedla še kaj drugega Issi

martina76  

član od: 26.5.2007

sporočila: 7

31. avg 2008 10:29

V prvih treh mesecih tudi jaz nisem kombinirala, kar se pač ne sme kombinirat, sem se kar držala tistega kar piše v knjigi.Razen sadni dnevi so bili včasih kar zelenjavni dnevi ( sem se določenega sezonskega sadja preobjedla in sem zamenjala z zelenjavo). V naslednjih treh mesecih sem pa vse skupi vzela bolj na "izi" in sem kombinirala tudi tisto, kar naj se nebi kombiniralo. Kljub temu mi je nekak uspelo zgubit še cca. 6 kilogramov. Aja, danes je moj prvi dan. Plastenka vode pa jaz boma v naslednjih 3 mesecih najboljši "kolegici" ! martina76

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

31. avg 2008 14:34

Joj, kako sem sitna, pa vendar imam še eno vprašanje. Stročji fižol bi lahko naredila tudi v omaki s korenjem (nekakšna boranja brez mesa), da bi bilo malo drugače. Ima katera predlog, kako malce zgostiti omako? Običajno sem to počela z moko, kar sedaj ne bi bilo v redu, ali s škrobom (Gustin). Kako ve zgostite razne omake pri tej dieti? Ali pa recimo paradižnikovo? Ker sem v službi po 10 ur, pogosto v stiski s časom uporabim pasiran paradižnik v tetrapaku, ki pa je precej redek in ga običajno malce zgostim in dodam začimbe, pa je polivka za testenine, hitra omaka za čufte, polnjene paprike,... Issi

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

31. avg 2008 15:58

Lahko narediš kot na strani 18 od Rinine knjigice za ločevalno in daš še korenje zraven. Itak če je krompir, se samo zgosti in ne boš rabla moke. Ej še sanjala bom te tvoje fižolete! Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Seni  

član od: 20.8.2008

sporočila: 25

1. sep 2008 9:56

Me zanima če kakšna ima izkušnje z gobo kombušo…baje tudi pri hujšanju da pomaga.. Seni

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

1. sep 2008 14:49

Punce živjo, Ne bom lagala, v soboto sem se pregrešila in sicer sem zvečer pojedla kar 20 dag čokolade. Kar nosilo me je po stanovanju in ko so šli vsi spat, sem najprej odprla eno čokolado, potem še drugo in obe zmazala. Seveda sem šla spat s slabo vestjo in tudi zjutraj bi se najraje z loparjem po glavi, ampak poti nazaj ni bilo. Samo naprej in vesela sem, da sem bila včeraj pridna in nisem nadaljevala v stilu, zdaj je tako brez veze in še danes papcam, jutri v ponedeljek pa prav zares začnem. Verjetno se tole sliši kot izgovor, ampak verjemite mi, zame je res uspeh, da sem zdržala en teden in to z enim samim, sicer velikim, grehom. Očitno sem pošteno zasvojena s hrano in vzroke za to tolažbo s hrano bom morala najti. No, danes je nov dan in sadje mi prav paše, čeprav sem pošteno lačna. Najhuje je to, da me tako močno napenja in v službi imam malce problemov, saj ne morem ... saj veste kaj. Nenehno letam na stranišče in naslednji sadni dan bom zagotovo jedla raje zelenjavo, vsaj dopoldne, da od samih vetrov ne eksplodiram!!! Kako ste ve reševale probleme z vetrovi? Ali vam je bilo to prihranjeno? Vandolina, Katarina in ostale, pridne ste. Močno vam zavidam in še vedno upam, da se bom lahko tudi sama pohvalila čez kakšen mesec. Če sem vas prav razumela, potem štejete stročji fižol na beljakovinski dan, namesto mesa, sira ali jajc? Je to možno? Ali ni fižolova solata zelenjava? Hvala, ker me poslušate - berete. Odleže malce potožiti in prebrati s kakšnimi tegobami se ukvarjate ve. Zvečer ne bom jedla. Zvečer ne bom jedla. Zvečer ne bom jedla. Zvečer ne bom jedla. Zvečer ne bom jedla. Zvečer ne bom jedla!!!!! Marina5

Marina5  

član od: 6.10.2004

sporočila: 170

1. sep 2008 14:50

Aja, kombuša menda pomaga pri hujšanju. Sama je nimam, kolegica jo je imela in pravi, da ji je pomagala, vendar ji je "propadla" in zdaj išče novo. Marina5

Vandolina  

član od: 7.7.2008

sporočila: 80

1. sep 2008 18:17

Ti, ti, ti Marina5 Kakšne grehe delaš! Prav pa je, da si drugi dan nadaljevala kot je po jedilniku. Sama si moraš stvari pošlihtat v glavi, da boš hujšala in da ne boš delala prevelikih grehov, kot je bil včerajšen. Pa vsem povej, da delaš shujševalno in da boš vstrajala pri tem. Če se ne boš držala reda in neboš hujšala se ti bodo vsi posmehovali, "saj smo vedeli, da nebo zdržala"! Jaz držim pesti zate, saj vem kako je hudo začeti. Sama sem dolgo premišljevala o hujšanju. Vedno sem rekla, po prvem pa začnem. Pa ni bilo nič od tega. Potem sem si rekla, pozimi bo lažje, do poletja bom že lahko oblekla kopalke, pa spet ni bilo nič. V tistih mesecih sem se sladkala z čokoladkami, pa bombončki, pa pecivčki, pa še z drugo svinjarijo. Potem pa mi je končno v glavi posvetila lučka in sem rekla STOP. Zdaj pa sem tu, kjer bi morala biti že zdavnaj. Hčerka se je vedno čudila, ko me je mož kregal zaradi kg in je enkrat pomerila mojo poročno obleko. Rekla mi je zdaj pa vem, zakaj se tata krega. Seveda imela sem takrat 63 kg, potem pa kar tistih groznih 107. Hvala bogu, da je zdaj številka že manjša. Upam, da bi bo kaj v tolažbo. Drži se. Lep pozdrav tebi in vsem drugim trpinkam. Vandolina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti