Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Eilinel  

član od: 13.11.2011

sporočila: 19

14. apr 2014 8:24

Evo, se še jst pridružim debati - začela z dieto, s katero sem pred 10 leti shujšala 15 kg. In se počutila fantastično. Potem se nekaj let super držala, nato pa spet prihajala na star tir. Seveda tudi po 30. gredo kg hitreje gor. Danes sadni dan, jutri post (luna), da se malo prečistim. 

Grešila nisem, pa tudi ne nameravam. Po moje je pomembno, da si v glavo daš to: "Tako je in tako mora biti. Tudi brez tega rogljička bom lahko preživela." Ker če se pregrešuješ, izgubljaš tudi motivacijo. Sama se samo malo bojim (ta mesec 2 RD-ja, prvi maj in seveda velika noč) - ta mesec je res ubitačno s temi prazniki, ampak konec koncev se samo naga pogledam v ogledalo in me mine želja po hrani :D.

Dejmo, držte se, vzdržimo do konca!!!!

 

Eilinel

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

14. apr 2014 16:19

Pozdravljena Eilinel!

 

Super, nam boš poročala, kako ti gre dieta vdrugo. Meni enako kot Verovniki vdrugo ni tako krasno šlo. Morda se leta tudi poznajo, ali kaj, ne vem.  Vidim, da ko se bližam 50-ki, gre vse nekam težje, počasneje.

Danes mi uspeva sadni dan, ker sem še v službi, ne vem, a mi bo uspelo, ko bom gladovna prišla domov.

Ampak kot si rekla Eilinel, prazniki se bližajo in treba je izdržati!!!

Kje ste, punce?

 

marjja

preprost  

član od: 25.1.2014

sporočila: 168

14. apr 2014 16:31

 

Jaz se rad nag ogledujem v špeglu. Mah, mi itak pove kako in kaj.

 

Šparal za praznike se bom pa toliko, kolikor dopušča denarnica. No ja, menda nem na black listi, če zašvinglam na kartici za eno 50 evrčkov.

 

Lp

preprost

NETTY  

član od: 26.9.2010

sporočila: 49

26. apr 2014 16:46

Ja, kot praviš, marjja, bližamo se 50ki in tudi meni v drugo ne gre tako, kot je šlo prvič. Sem samo 7 kg uspela snet, prvič pa 16. Zdaj je 90 dni mimo, poskušam pa dopoldne do kosila uživat samo sadje (ostalih 90 dni). In imam tudi sama zadnje dni take čudne želje - kar naprej bi nekaj jedla, tako da moram res pazit, da ostanem na 70 kg (en dan je 2+, drugič 2-). Sicer pa se nerada ogledujem v ogledalu, bodisi oblečena bodisi naga. Bolj je pomembno splošno počutje, važno je, da si v dobri družbi in da se dobro počutiš v svoji koži, pa kg gor al dol,, a ne? Grem še malo na vrt pogledat, če ni premokro. Lep dan še naprej. 

NETTY

NETTY  

član od: 26.9.2010

sporočila: 49

31. maj 2014 12:14

Ja, kje ste vse ločevalke? In ločevalci, seveda. Upam, da niste vsi obupali in vrgli puško v koruzo? Sama ostajam na 71 kg in se prav nič ne obremenjujem več. Zdaj bo oz. je že na vrtu obilica zelenjave in jo bom zaužila čimveč, a kaj, ko na kruh in ostale OH ne morem pozabiti. A nič ne de. Pa poročajte, kako vam kaj gre. Lep kuharski pozdrav!

NETTY

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

31. maj 2014 17:35

No, Netty, nisem se hotela oglašati, ker me je povozil jojo! Spet se moram spraviti k sebi, saj sem pridobila polovico kg nazaj. Začeli so se pa hribi in kolo, samo pri hrani naredim še red (problem).

Kot si rekla, vrt že ponuja sadove,  tako da....

marjja

NETTY  

član od: 26.9.2010

sporočila: 49

7. jul 2014 14:32

Pozdravljeni po daljšem času. Sem prebrala nekaj zanimivega. Ni pomembna višina, telo imamo pa itak različno oblikovano. Zato mi je ta podatek zelo olajšal vse skupaj, namreč odločila sem se, da se ne bom sploh več tehtala, ampak uporabljala le "šiviljski meter" ter občasno izmerila obseg pasu, ki pri ženski ne sme biti večji od 82 cm (zaradi zdravja). Za moške pa sem pozabila, kolikšen naj bi bil obseg pasu. Tudi zaradi tega je to dobrodošel podatek, ker so naše mišice težje od maščobe in ker sem se odločila pridobiti nekaj mišične mase (plavanje, hitra hoja, hribolazenje...), mislim, da ne bi bilo pametno kar naprej preverjati kilažo (na tehtnico mislim).  Lep počitniški pozdrav vsem skupaj.

NETTY

sexybeast  

član od: 1.8.2014

sporočila: 15

1. avg 2014 12:02

Živjo dekleta, punce, dame, gospe, gospodične... Sem nova in sem se včlanila zaenkrat samo zato, ker vidim da je tukaj tale tema o tej dieti zelo živahna, kar trenutno res rabim. Sama sem se namreč dolgo časa odločala, da bi zagrabila težavo za roge in se podala na teh 90 dni... In sem se pripravljala kar nekaj časa, datum 1.8. pa sem določila ker je pač prvi v mesecu in se mi je zdel fajn začetek, pa da ni ravno ponedeljek.

Zakaj ta dieta? Pred par meseci je šla tašča na to dieto in je zgubila kar precej kg (več kot 10, se mi zdi), glede diete sem bila že prej seznanjena kako in kaj je treba jesti in bilo mi je všeč predvsem to, da se zjutraj je sadje (hvalabogu meni osebno zjutraj nikoli ne paše jest kakih težkih zadev in sem večinoma itak jedla sadje), pa da so sladkarije dovoljene, ooooo  

In se lotim diete v največjem stresu (služba...) in sem vztrajala 12 dni. Počutje je bilo fenomenalno, priprava jedi je bila uživancija, sploh ker rada visim v kuhinji in kuham, pa še moj je bil navdušen nad jedmi - sploh domača pica ga je popolnoma impresionirala, da bi jo jedel vsak drugi dan  četrti dan sem sicer zbolela, ampak to sem pripisala stresu in vremenu, potem pa je šlo počasi vse navzdol in spomnim se, da sem se pregrešila pri beljakovinskem dnevu in odnehala. Zdaj sem po skoraj enem letu pustila to stresno službo in našla drugo, tako da sem glede tega veliko bolj notranje zadovoljna. Danes je celo 5.dan ko ne kadim, ampak glede tega si še nisem na jasnem, če mi bo zadišala cigareta, jo bom pač prižgala.

Zdaj pa še nekaj o sebi.. stara bom vsak čas 28 let, visoka sem 159 cm, danes zjutraj pa je tehtnica pokazala 56.3 kg. Ja vem, zdej se boste križale in me imele za bolno, da se grem neke diete, ker "imaš super težo". Pa da vam kar povem, da ni tako - stegna so kar dobro obložena, jahalne hlače se vidijo, na trebuhu je kar nekaj šlauhkov, pa še na rokah se mi je začelo poznati, pač na zgornjem delu. Skratka v svoji koži se ne počutim preveč dobro in bi rada to spremenila.

Imam srečo, da me moj podpira pri tem, sicer ni navdušen nad veliko izgubo kg, se pa veseli dobre papice (sem že najavila pico v nedeljo).

Tako da evo, PRVI DAN je pred mano.

Z: 2 nektarini, črna kava s stevio, cimetom in dvema pljunkoma mleka

K: manjši zrezek pišč.prsi pečenih, kuhana grajska zelenjava, začinjen paradižnik, bombetka s semeni

V: 1 par piščančjih hrenovk pečenih na žaru, skleda solate /endivja, rukola, paradižnik

+ dosti zelenega čaja in vode skozi cel dan

 

Upam, da se da kasneje post dopolnjevat, da bom lahko napisala celoten jedilnik. Aha, še to. V namen diete sem si naredila poseben zvežčič, kamor sem si zapisala ideje za posamezne dneve, vpisovala bom jedilnik in 1x na mesec preverjala izgubo kg.

Še enkrat lepo pozdravljene, zdaj pa letim počasi pospravljat itd, pa kasneje preletim še celoten forum.

Papa

 



sexybeast



Sporočilo je spremenil(a) sexybeast dne 01. 2014 15:58

Sporočilo je spremenil(a) sexybeast dne 01. 2014 19:24

sexybeast  

član od: 1.8.2014

sporočila: 15

1. avg 2014 17:00

Še nekaj me zanima. Ravno delam neke vrste čežano iz breskev, 1 jabolka in žlice rozin, ker drugače bi mi domače breskve prišle preč. Lahko to jem npr za zajtrk ali si raje dam zadevo v tupperware do ponedeljka in takrat pojem?

sexybeast

sexybeast  

član od: 1.8.2014

sporočila: 15

3. avg 2014 13:26

No, očitno sem tukaj kar sama ali kako? :) Včerajšnji jedilnik;

Z: 2 jabolki, črna kava s cimetom in stevio - brez mleka

K: rižota z gobami in zelenjavo in zraven zelena solata

V: rižota od kosila in zelena solata

Moram povedat, da porcija za večerjo je bila nekoliko manjša ampak ne za polovico, ker sem bila precej lačna na žalost :(

Danes OH dan!

Z: 2 jabolki, PREKRŠEK: turška kava Z MLEKOM in cimetom, stevia za sladilo

Kosilo bo pica, obložena s paradižnikom, melancani, gobicami in bučko,

večerja pa bosta 2 ali 3 palačinki s češnjevo marmelado, nutella+marelična marmelada :P njama!

sexybeast

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti