11. jan 2006 22:22
Lepo pozdravljeni!
Sem čisto nova klepetulja na KulSlo, pa ne samo to, sem tudi zelo nova uporabnica interneta. Upam, da mi boste oprostili, če bom ustrelila kakšnega kozla. Se bom pa potrudila, da jih bo čimmanj.
Včeraj sem odkrila sladkosti Kulinarične Slovenije in sem naravnost navdušena. Še posebno pa sem navdušena nad temo Kaj bo jutri za kosilo. Vsak večer se praskam po glavi in razmišljam, kaj in sem vsake ideje zelo vesela. Tema mi je zelo všeč, ker so recepti preprosti in zelo uporabni. Nisem ne vem kakšna umetnica v kuhinji, sem pač bolj pesnica. Vendar moram vsak dan skuhati za svojo kar številno družino, ker prazna vreča pač ne stoji pokonci.
Nič izvirnega nisem kuhala danes. Uporabila sem že objavljen recept za lečo v omaki s polento. Je odlična. Opravičujem se, ker se ne spomnim, kdo je avtor. Sem pa vsekakor hvaležna za recept.
Pri nas sicer nismo vegetarjanci, vendar pa jemo veliko zelenjave, trudim se kuhati zdravo in s čimmanj mesa. Moj najljubši recept za pripravo zelenjave pa je tale (seveda iz kuharske knjige):
Skuhaš zrezano zelenjavo (lahko kupljeno zamrznjeno ali pa svežo), jo poliješ z malo bolj gosto gobovo juho, potreseš z naribanim sirom in zapečeš v pečici. Zraven spada hrustljav kruh in sveža solata.
Lep pozdrav vsem in hvala, ker ste me sprejeli medse.
Pesnica