10. jun 2010 12:50
Eh, sem pozabila, da je najin račko šel rakom žvižgat in ne morem do tabele kosil. Tako da zaenkrat to, kar se trenutno spomnim: - bučkina lazanja (domača, jasno) - koruzne tortille z domačo guacamole omakco, svežo mlado špinačo, naribanim sirom, domačo pardižnikovo omakco in spasiranim rdečim fižolom (ta je bil pa iz konzerve) - piadine (podobno kot pšenične tortille, samo da je iz Italije), torej ploščati nevzhajani kruhki z omakicami in zelenjavo Danes si je pa mala že zjutraj navsezgodaj zaželela za kosilo ŠTRUKLJE. Hm - a se mi da? Ne vem če. Ampak če se bo še vedela, kaj je hotela in si isto še 1x zaželela, potem jih bo pa verjetno dobila. Ne vem, od kod ona pobira te svoje ideje... Sploh ni, da bi skoz jedli vaflje in štruklje in mafine... pa se spomni zdaj eno, zdaj drugo, zdaj tretje, prav hecno. NO, kar se štrukljev tiče, največkrat naredim ajdove s skutnim nadevom, ti so res fajn. Pa tudi sicer imamo najrašji sladke štruklje: zaenkrat sem naredila makove, orehove,pa štruklje s suhim sadjem,... In so bili vsi fajn. Večinoma iz vlečenega testa in večinoma iz knjige Štruklji od Štruklja. Na žalost ima zelo malo sladkih variant, fotke so pa super, pa recepti, kar sem jih probala tudi.