11. jun 2010 23:03
Danes smo imeli pire krompr in tople kumare, ker sem delala en poročni parček iz tičino mase celo popoldne in nisem mela časa kaj bolj kompliciranega delat;) Ajdove štruklje naredim zelo enostavno: poparim 500 g ajdove moke s cca 6-7 dl kropa, pustim, da se toliko ohladi, da se ravno ne opečem, potem pa zgnetem testo s 100 g bele moke, ga razvaljam čim tanjše (nekje 2-3 mm debelo) in namažem z nadevom iz 500 g skute in 2 jajc. Zvijem v štrukelj in ga dam soparit (jaz vse te zadeve soparim, ker se mi zdi manj packanja kot pa tisto zavijanje v krpe/folije in kuhanje v enormno velikih loncih...) Ko je kuhan, ga narežem in ponudim z na olju prepraženimi drobtinami, sladkorjem in cimetom, zraven pa postrežem kompot (lepo paše borovničev in brusnični). Najini mali sta očitno podedovali najine gene, ker sta nori na testenine vseh oblik, njoke in vse kar je tega sredozemskega;) Pa za dva malčka imata neverjetno radi zelenjavo - samo trkam, da tako ostane:) Jutri bojo končno domače testenine in ena paradižnikova omakica s svežo baziliko poleg, verjetno. Za večerjo pa planiramo ocvrti bezeg.