10. mar 2007 11:22
Majamarko, ni mi zneslo prej, tako da recept za hariro pošiljam šele zdaj. Meni je zelo dobra, tale juhca (sem bila pa zelo šparovna pri kumini in ingverju, sem ju dala komaj za vzorec). Recept sem sicer dobila na spletni strani www.chefkoch.de HARIRA (maroška juha iz čičerike) Sestavine (za 6 oseb): 4 čebule 1 konzerva čičerike 2 konzervi pelatov 2 pesti leče 2 pesti testenin (za juho) šopek peteršilja šopek mešanih zelišč 5 strokov česna oljčno olje sol poper ingver mleta kumina 1 kozarec moke 1limona voda Čez noč namočimo lečo. Nekaj ur pred kuhanjem tudi pripravimo "gostilo": moko zalijemo z 1,5 kozarca vode in sokom limone, premešamo, pokrijemo in pustimo stati nekaj ur. Čebulo drobno sesekljamo in popražimo na oljčnem olju, da postekleni. Dodamo drobno sesekljan peteršilj in zelišča. Dodamo namočeno lečo in čičeriko in kuhamo 2-3 minute. Dodamo narezane pelate, solimo, popramo, dodamo še kumino in ingver. Zalijemo z vodo in dobro premešamo. 25 minut kuhamo v loncu na pritisk. Nato dodamo še jušne testenine in pri majhni temperaturi normalno(ne na pritisk) kuhamo nekaj minut. Vzamemo gostilo in odlijemo vodo, ki stoji na vrhu (prej ne mešamo!) , nato premešamo in zlijemo v juho. Juho znova pomešamo, če je pregosta , jo malo zalijemo. Postrežemo. Hariro jedo v Maroku v času ramadana vsak dan kot prvi obrok dneva. maja