Po nakupih v avstrijo

MILANKA  

član od: 2.9.2002

sporočila: 54

tema odprta - 22. avg 2005 14:43 | ogledi: 4.024 | odgovori: 31

Ugotovila sem, da sta otroka čez poletje precej zrasla in kar naenkrat jima nimam kaj oblečt, ne obut!

Slišala sem, da nekateri precej nakupujejo v Avtriji, pa me zanima kje se najbolj splača.

Celovca ne poznam najbolje, zato bom vsakega nasveta vesela.

Na forum sem že zasledila, da tudi po pralni prašek in Nutello na primer, nekateri hodijo v Avstrijo, ker je bolj kvalitetno. Je še kaj takega?

Milanka

galja  

član od: 6.7.2004

sporočila: 1351

22. avg 2005 17:38

Prejšnja leta smo na "veliko" hodili čez mejo, zdaj pa njihove "trgovine" kar dežujejo k nam! Mislim, da ni ne vem kakšne računice glede kupovanja v Avstriji, razen baje v Italiji, katere pa žal ne poznam! Peljite se na izlet in se prepričaj sama, iz prve roke! Pa lep pozdrav! Galja

DanaS  

član od: 23.2.2003

sporočila: 391

22. avg 2005 18:14

Kvaliteta Nutelle je vsekakor boljša pri Avstrijcih. Žal je tako, da je naša delana za vzhodni trg in je (sem sama preizkusila) res nekoliko slabša - peče po grlu. Ampak, da bi samo zaradi tega hodil v Avstrijo, mislim, da ni govora. Dana

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

22. avg 2005 18:34

V Avstriji so cenejši siri in salama. Predvsem pa - če greste v Interšpar v Celovcu in ga primerjate z Ljubljano se opazno vidi nekaj - izbira vsega je približno 5x večja kot pri nas. Medtem ko smo sami komaj dobili Cottage Cheese od Megleta, imajo tam vsaj 10 vrst, nekajkrat več Camembert sira itd. Razlike med našo in Avstrijsko Nutello nisem opazil, ali nima Nutella recepta, ki mu mora proizvajalec slediti. Kot Coca cola? Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

blenkuš  

član od: 25.4.2004

sporočila: 50

22. avg 2005 19:11

Galja je napisala: Prejšnja leta smo na "veliko" hodili čez mejo, zdaj pa njihove "trgovine" kar dežujejo k nam! Mislim, da ni ne vem kakšne računice glede kupovanja v Avstriji. Ker živim le nekaj kilometrov od Avstrije in Italije, lahko napišem le to, da npr. enak izdelek v Bauhausu stane vsaj 25 - 30 % manj kot v Bauhausu iz Slovenije. Enako je z ostalimi tujimi ponudniki pri nas. Zelo hitro so opazili, da so cene glede na naš standard kar visoke in tem so se pridružili tudi sami. Če imate možnost iti po nakupih v Avstrijo ali Italijo kar pogumno, saj je že izbira vsaj 1(0) krat večja kot pri nas. De gustibus non est disputandum danilo blenkuš

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

22. avg 2005 20:17

Za obleči boš dobila najceneje v Kik ,CA , Vogele ,po hrano hodimo v Hofer ali Interspar je veliko več izbire kot pri nas.Veliko uporabljam lešnike ki so v Hoferju še enkrat cenejši kot pri nas. lp goga

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

22. avg 2005 21:34

Ti lešniki, mandlji in orehi iz Hoferja so zakon, da o ceni sploh ne govorimo! Pa tudi jedilna čokolada je fantastična! Meni osebno je zelo všeč nakupovanje v Gracu, recimo H&M(so kar trije in v vsakem je različna ponudba!) primerne cene, modno in vse na enem mestu!!!Glede čevljev pa mi všeč trgovina Deichman zelo poceni, letos kupila natikače za 14.90EUR! Prijetno nakupovanje!

DanaS  

22. avg 2005 22:08

Ste videli pinjole v Hoferju?? Smešno poceni... Za določene stvari se res izplača čez mejo. Glede oblačil pa - npr. H&M. Velika je razlika med francoskim in nemškim trgom. Res opazna razlika. In tudi men nemškim in avstrijskim.... Med našim in (še bolj :)) zahodnim pa sploh. Dana

Stasa  

član od: 17.3.2002

sporočila: 299

22. avg 2005 22:41

DanaS, nisem vedela za pinjole, to je pa res super info!! Se pa strinjam s tabo glede Nutelle. Tudi italijanska je veliko boljša. Btw., pri nas imajo nemško Nutello v Muellerju. LP, Staša

DanaS  

23. avg 2005 8:04

Staša, v Hoferju sem pinjole zasledila slučajno. Nimajo jih vedno, samo v tedenski ponudbi so bile. Seveda upam, da jih bodo kmalu spet imeli. Vem, da so bile res zelo poceni.... Jaz sem hotela naredit pesto, pa sem jih takrat zamudila. Zdajle budno pazim, kdaj bodo spet v ponudbi :) Dana

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

23. avg 2005 8:17

Hofer je res fajn. Mislim, da kmalu pride k nam Aldi (nemška različica Hoferja). Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti