Po nakupih v avstrijo

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

23. avg 2005 8:35

Mimogrede, Hofer je samo v Mariboru rezerviral pet lokacij, medtem ko jih po vsej Sloveniji načrtuje okoli 20. Vsaj ena od trgovin v MB bo odprta najkasneje v letu in pol. Sicer pa ga ni čez nakupovanje v megamarketu Merkur v Seiersbergu. Mamamia mamamia

-goga-  

član od: 16.8.2005

sporočila: 154

23. avg 2005 9:13

Moja teta, ki že 40 let živi v Nemčiji, je vsako leto, ko je z družino prišla na dopust, s sabo pripeljala skoraj vso hrano. Zdaj tega že nekaj let ne počne več, ker je ugotovila, da se tudi pri nas zdaj vse dobi. Tudi Nutello. Pa veste kaj? Niso se še pritožili, da bi bila "naša" Nutella kaj slabša. Zgleda, da je za nekatere še vedno bolj imenitno, če je kupljeno čez "mejo". Seveda pa ima vsak pravico do svojega mnenja. Jaz prisegam na slovensko. Pa brez zamere. LP Gogy gogy

DanaS  

član od: 23.2.2003

sporočila: 391

23. avg 2005 9:16

Ja, goga, pa ne bo čisto tako :) Dokazano je namreč, da se Nutella razlikuje :) Dana Sporočilo je spremenil(a) DanaS dne 23. avg 2005 09:17:11

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

23. avg 2005 9:22

Ni stvar imenitnosti. Nutella, uvožena iz Poljske al Češke - to se običajno dobi na slovenskih policah - je res drugačnega okusa od tiste, ki jo kupiš v Italiji ali Avstriji/Nemčiji. Mogoče tvoja žlahta ni tako "občutljive" sorte. Tudi moj nečak zmaže karkoli, samo da je gor "prava" nalepka. Ampak razlika v okusu je velika. Tako je na primer Fanta, kupljena v Sloveniji, drugačna od italijanske ali nizozemske. Nizozemska ima (na primer) noter tudi koščke pomaranče (tako kot Orangina), italijanska je bolj sladka, slovenska ima drugačne mehurčke (drugače vam ne znam opisat). In mimogrede, slovenska Nutella NI slovenska, ampak - kot sem že rekla - uvožena iz Poljske, Slovaške oz. Češke. Kar na nalepko poglejte. V Italiji kupljena pa je tam tudi narejena, in isto velja za Avstrijsko. tjas

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

23. avg 2005 11:03

Hja, stvari se razlikujejo za vzhodno in zahodno tržišče. Mi ponavadi vedno dobimo slabše stvari. Sonja

mamamia  

23. avg 2005 20:16

Točno. In podobno se je meni zgodilo z Arielom - smo že na drugem forumu debatirali, ko sem pojamrala, da mi je isti prašek naenkrat začel povzročati obledele barve na majicah, barvastem perilu in podobno. PA sem pogledala po nalepkah in ugotovila, kaj kje izdelujejo in za kateri trg, pa mi j e že bolj jasno. Mamamia mamamia

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

23. avg 2005 21:11

A mi lahko poveste za Hoferja v Grazu ?Mislim,kje se nahaja, ker ponavadi gremo v H&M, pa Toys in C&A, za druge bolj špecarijo pa že ne vem kje so. Hvala Rmeli

libra  

član od: 27.3.2004

sporočila: 155

23. avg 2005 21:23

Hja, pa vprašajmo proizvajalce zakaj ločujejo potrošnike in potem še trgovce, zakaj ne moremo v Sloveniji kupiti robe, ki je delana za zahodni trg, saj je cena enaka. Pa še nekaj, kako sem srečna, ker pri nas doma ne kupujemo nutelle. Brez zamere in lahko noč. libra

mamamia  

24. avg 2005 9:19

Rmeli, Hoferjev je v Gradcu več. Eden je blizu Metroja, kakih sto, dvesto metrov naprej, blizu je Mc Donalds in ta znak vidiš že iz Metroja, tam pa je tudi Hofer. Eden je tudi ob stari vpadnici v Gradec, ko prideš iz MB smeri zaviješ proti letališču in od tam potem na staro cesto proti centru mesta in ob poti nekje je Hofer. Če greš iz Gradca proti Mariboru, so Hoferji tudi ob izvozih z avtoceste. Ni tako daleč z avtoceste, kak kilometer ali dva, na primer pri izvozu za Lipnico. Mi včasih zavijemo kar tja, sploh ko se vračamo iz Seiersberga, pa se nam ne splača hodit do tistega ob Metroju. Sicer sama raje nakupujem v Merkurju v Seiersbergu, mi je trgovina bolj na kožo pisana, a Hofer ima pri nas doma svoje mesto: male bele klobasice za sina, punč pecivo za oba otroka, hrenovke s slanino in sirom za moža in še nekaj reči se najde, ki romajo v košaro. Mamamia mamamia

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

24. avg 2005 13:45

Pa je res hecno kako se človek navadi na določene trgovine - pri nas zavijemo v celovški Hofer (jih je kar nekaj na obrobju) po - edino vrsto šampona ki meni ne masti las, deodorant za moža, paket kajzeric (12 kosov za 0,39 E) pa pozimi po sir za raclette (ki ima v primerjavi z leclercovo različico prav hecno ceno), včasih kupim tudi tiste pripravljene mešanice za kruhomat. Aja pa Delamarisove ribe z zelenjavo (prav tako 0.39 E za konzervo), ovsene kosmiče, kilska pakiranja napolitank (zeloo dobre so čokoladne). Ni pa tam gor kupovat kakšno pijačo, navadne vode sploh nimajo, vse je z mehurčki in prav nagravžno sladko. Pa še kaj bi se našlo. Se pa taka fasunga običajno združi s kakimi drugimi nakupi, nikoli ne gremo izključno zaradi tega gor. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti