Po nakupih v avstrijo

DanaS  

član od: 23.2.2003

sporočila: 391

24. avg 2005 17:24

Jaz pa v Hoferju obvezno - olive z mandlji, rdeč fižol v konzervi in tudi kakšne napolitanke. Pa še kaj iz tedenske ponudbe. Sicer sem pa ugotovila, da je njihov prašek, pa tudi mehčalec zelo ok. Dana Sporočilo je spremenil(a) DanaS dne 24. avg 2005 17:24:58

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

24. avg 2005 17:52

Tinca, vidim, da smo podobne sorte. V Hoferja po točno določene izdelke, sicer pa nikdar ne grem v Avstrijo zgolj zaradi tega, ampak združimo s kakšnim drugim namenom (z nakupi bolj redko, ker res samo izjemoma kaj kupimo gori). JA, pa jajčni liker je dober v Hoferju. Mamamia mamamia

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

24. avg 2005 19:23

Pa smo res mamamia ,še ena ki hodi v Hofer po določene izdelke ,ker živim blizu meje mi se splača prej v Celovec kot v Btc.V Kik sem dobila majčke po 1 euro da ne moreš verjet,pri nas imamo trgovino z oblačili vse po tisoč on se mi zdi roba precej slabše kakovosti.Če smo že v celovcu gremo večkrat na Vrbsko jezero kjer je zelo lepo. lp goga

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

26. avg 2005 18:54

Me je pa res firbec matral glede te Nutelle. Včeraj sem bila v Italiji in sem jo kupila. Doma pa imam še eno kupljeno pri nas. Saj sem bila tudi jaz skeptična glede teorije o različnih okusih. Zdaj, ko sem obe poizkusila, pa nisem več. Razlika obstaja. Zdi se mi, da ima italijanska bolj fin okus po lešnikih kot naša. V bistvu sta drugačni no. Razen, če je fora v tem, da imava slovensko nekaj časa že odprto in je zato spremenila okus. Kdo bi vedel. Marjetica

cucka  

član od: 27.8.2005

sporočila: 9

27. avg 2005 20:06

splača se kupiti droži v bio trgovini v centru celovca. cucka

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

1. sep 2005 14:20

Danes sem slucajno opazila v Sparu da imajo Nutello v nekih vrčkih, prodajajo kot akcijo, in je kot država porekla navedena Italija. Na vseh ostalih lončkih pa je napisana Poljska. Če jo je komu ravno zmanjkalo lahko preizkusi, midva imava za porabit še poljsko tako da ne moreva probat. lp, Marija

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

1. sep 2005 14:50

Ja ampak morata probat italijansko, ko bosta imela še nekaj poljske saj je le tako možna primerjava. Moram povedat, da tudi moj fant, ki mu je vseeno za take stvari, opazil očitno drugačen okus. Mogoče italijani uporabljajo bolj kakovostne lešnike... Marjetica

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

1. sep 2005 14:59

Tudi nad razliko med nemško in poljsko Nutello bi bili zelo presenečeni... tisti, ki hodite po nakupe v avstrijo, probajte. In enako velja tudi za Milka čokolado. Pri nas prodajajo poljsko oz. češko. Tista, ki jo kupiš v germanskih deželah je čisto drugačna (že tekstura čokolade, ne samo okus...). In isto je z italijansko Milko... že lešniki not so boljši, če kupim lešnikovo Milko pri nas, pa jih je vsaj par na čokolado grenkih. tjas

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

1. sep 2005 15:22

V bistvu na avstrijsko čakava, greva v Graz čez kak teden pa bova tam vzela. Zadnjič so imeli v njihovem Merkurju 1.5l nutelle za 1200 sit, v akciji. Kakšna škoda da jo je že konec lp, Marija

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

2. sep 2005 22:51

ojla! glede milke, nutelle,... fora je takšna, da Slovenija spada pod jugo-vzhodni trg in za ta trg poizvajajo izdelke največkrat na Poljski, Českem, Slovaški, kjer je vse cenejše, zato ker ima trg za katerega je izdelek namenjen nižji standard. za zahodne dežele, pa proizvajajo izdelke največkrat v nemčiji, švici,...in so zato boljši!! na žalost je tako! lp sajovict

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti