11. avg 2008 14:24
Drejček hvala za informacijo pa mi še nekaj povej katero znamko mi priporočaš in na kaj naj bom pri pomivalnem stroju najbolj pozorna
hvala in lp
11. avg 2008 14:24
Drejček hvala za informacijo pa mi še nekaj povej katero znamko mi priporočaš in na kaj naj bom pri pomivalnem stroju najbolj pozorna
hvala in lp
11. avg 2008 15:35
-pika, nisem sicer drejček, pa vendarle:
sama sem pri izbiri pomivalnega stroja pozorna na notranjo razporeditev košar, pomembno mi je tudi, da je manjša košara za jedilni probor v sprednjem delu stroja, ne v zadnjem, kot pri nekaterih strojih.
Drugo, na kar gledam, je glasnost. Zdaj imam whirlpool in je tako tih, da ga komaj slišimo, četudi sedimo ob mizi v kuihinji, kjer je tudi stroj.
Gledam tudi na to, da ima tipke za izbiro programov zunaj (mama ima Aristonovega in so vse tipke na zgornjem robu vrat stroja, kar bi mene spravilo ob živce).
Ni mi pomembno, da ima stroj ne vem koliko programov in dodtanih funkcij. Večinoma uporabljam le dva programa (50 stopinj in po potrebi 70, če je v stroju več loncev ali zelo umazane posode).
Pomembno mi je tudi, da je dodajanje soli čim bolj enostavno. Da je stroj tak, da sol samo vsuješ skozi poseben lijak, ne pa, da moraš namestiti neko posebno posodo in potem "v prazno" prati eno rundo, kot je imela tašča sistem pri enem stroju znamke Miele.
Nisem se mogla privaditi na stroje, ki imajo na vrhu posebno mrežico za zlaganje jedilnega pribora, ko tega zložiš vsak kos v svojo režo. Meni to vzame preceč časa oziroma se mi tega ne ljubi početi, vem pa, da jih je večina, ki ima takšne stroje, zelo zadovoljna.
Glede znamk je pa tako, da ima vsak svojega favorita, odvisno od izkušenj in tega, koliko se pusti prepričati. Bi rekla, da so danes vsi stroji približno enako zmogljvi in s podobnimi funkcijami, po posameznih razredih seveda, na slalo pa lahko naletiš tudi pri zveneči znamki in dragem stroju, kot lahko pri kakšno cenovno ugodnejši naletiš na kaj zelo dobrega.
Meni na primer Candy in Miele na misel ne prideta, zaradi izjemno slabih izkušenj v dveh generacijah, zaradi razporeda v košarah tudi ne. Pri Gornjevih mi ni všeč notranja razporeditev, tako da sem prej imela bauknechta, zdaj pa whirlpool (ki je naslednik prej omenjene znamke, le da sose z nekom povezali).
Ampak, kot sem rekla, govorim zase, med tem ko ima nekdo drug enake izkušnje z drugimi znamkami, spet nekdo tretji pa whirlpoola na primer niti videti noče.
Kakorkoli pa, najbolje se je sprehoditi med temi stroji, izbrati tiste, ki so ti blizu na pogled in otip, pa potem iz tega ožjega izbora izbrati tistega, ki ga boš namestila v kuhinjo. Pa prodajalec naj ti o vsakem stroju vse pove, prednosti in slabosti.
Mamamiamamamia
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 11. avg 2008 15:48:54
11. avg 2008 16:00
mamamia čim več vas odgovori lažje bo meni za odločitev
Glede tvojih nasvetov sem zelo vesela in se ti zahvaljujem za vsako informacijo in tudi vem da se bom morala malo ogledat samo je pa dober občutek če vsaj malo vem ko pridem v trgovino in na kaj naj bom pozorna
hvala in lp
Sporočilo je spremenil(a) -pika dne 11. avg 2008 16:13:33
11. avg 2008 16:24
Tašča je prejšnji teden kupila pomivalni stroj znamke Bosch, SMS 63MO2 (na strani Etis - a so karakteristike). Tam ga je tudi kupila, je v akciji. Baje je nov model. Danes ga priključimo. Kako pere, bomo videli :) Meni je pri pomivalcu pomembno: nastavljiva višina zgornje košare, glasnost, da ima tipke in ne gumb, fino je tudi, če vidiš preostali čas pomivanja, enojna košarica za pribor (oz. da se jo da razdeliti na dva dela - drugače zavzame preveč prostora) in še kaj bi se našlo. Atina
12. avg 2008 9:53
Po nemškem Stiftung Warentest je zmagovalec med testiranimi G 1383 SCVi Miele. V istem testu se je Gorenjev odrezal zelo slabo. Mielejev pomivalni stroj posodo pomiva tiho in je pri tem zelo varčen (minus točka pa je ta, da pomiva precej dolgo). http://www.test.de/themen/haus-garten/test/-Gesc http://www.test.de/themen/haus-garten/test/-Gesc Klea Sporočilo je spremenil(a) Klea dne 12. avg 2008 09:56:02
12. avg 2008 10:55
No tisti taščin Bosch je izjemno lepo pomil, pa skoraj nič se ga ni slišalo. Res zelo tih. Za moj okus ima sicer Candy boljšo obliko košare (krožnike lepše "zahakljaš", da se ne tiščijo en v drugega), a verjetno se navadiš. Atina
12. avg 2008 12:43
Atina je napisal/a: |
No tisti taščin Bosch je izjemno lepo pomil, pa skoraj nič se ga ni slišalo. Res zelo tih. Za moj okus ima sicer Candy boljšo obliko košare (krožnike lepše "zahakljaš", da se ne tiščijo en v drugega), a verjetno se navadiš. Atina |
12. avg 2008 12:52
Priporočam Whirlpool - 6-th sense, ki ga imam že 6 let, opere brezhibno, letos pa sem kupila na morju tudi isto znamko, ki pa je bolj enostaven ( ni lučke za sol oziroma za tekočino za izpiranje) in je tudi v redu LP, bibaleze bibaleze
12. avg 2008 15:40
Onka je napisal/a: | ||
|
16. avg 2008 22:08
Hvala! Zdej ga moram sam še fizično najt da krožnike in šalce probam,...... Sporočim! Onka Onka[smile]Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bretonske palačinke
Brownie z marelicami