Pomivalni stroj

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

13. jun 2006 5:49

Mamazeljka, pod pultom ga imam že zdaj, s tem, da ni odstranjena zgornja plošča, ker imam povišan pult. Eni vgradni so taki, da daš ploščo z enakega materiala in cokel, komande so vidne, drugi pa so integrirani, tega si opisala ti. Še zmeraj ne vem, za kakšnega bi se odločila, razliko teoretično poznam, v praksi pa sem do zdaj imela samo prostrostoječega. Mene zanima, kakšne so prednosti in slabosti enega in drugega razen izgleda in cene. LP

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

13. jun 2006 11:22

Moje mnenje je, da je edina razlika v vizuelni podobi, bolj pomembni so ostali podatki: učinkovitost pranja, sušenja, poraba energije in vode, izbira znamke (kar je pa čedalje večja loterija, saj vemo, da globalizacija sega v vse pore današnjega bivanja), cena..........in pa predvsem (o tem sem čedalje bolj prepričana) sreča. Saj vsi vemo, da si ljudje privoščijo ekstremno drage aparate, avtomobile ipd. in se jim - če nimajo sreče - prav tako kvarijo. Tudi jaz sem nedavno tega zamenjala vse kuhinjske aparate, izbrala sem vse Gorenje (predvsem zaradi 5 let garancije), zbrala sem aparate srednjega cenovnega razreda in sedaj samo upam, da mi bodo lepo in dolgo služili. Zaenkrat moram reči, da sem z njimi zadovoljna - ampak saj so v pogonu komaj dober mesec. Še zlasti pomivalni stroj, ki je popolnoma integriran, me za sedaj navdušuje: je izjemno tih in zelo "lepo" opere posodo. Veliko sončka vsem skupaj MALC

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

23. jun 2006 10:52

Tudi jaz imam prostostoječega, ker pa je celotna kuhinja po meri, je tudi moj stroj pod pultom, ki je višji in manj trpi hrbtenica. Prav kakor Lijana nismo odstranili zgornje plošče, ampak povišali spodnje elemente. Moj je Gorenjev na šraufe, ker digitalnega nisem hotela (z elektroniko). Kaj mi bo 20 in več funkcij, če pa rabim samo 2-5. Glavno je namakanje v topli ali hladni vodi, potem pranje, pranje kozarcev inpa dobro sušenje. Saj vsaj jaz več ne rabim. Pa perem najmanj 1x na dan in mi dobro služi že selih 7 let, pa tudi potiho deluje. Upam, da bo še naprej deloval kot doslej, ker sem zelo zadovoljna z njim. Kyara

MYCHELLE  

član od: 13.8.2005

sporočila: 255

10. avg 2006 8:12

Ali mi lahko pomagate... Moram kupiti nov pomivalni stroj , zdaj sem v dilemi ali naj kupim AEG -(Elektrolux ) Pomivalni stroj Favorit ali CANDY CDF325A... Ali ima katera že izkušnje z nav. stroji.. ? Dosedaj sem imela CANDY.. brez problemov ..12 let . MYCHELLE

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

10. avg 2006 9:17

Včeraj sem kupila revijo VIP, ravno iz razloga ocenitve kvalitete pomivalnih strojev. Sama sem ga kupila pred enim mesecem in bila na začetku strašno razočarana, da bi najraje hotela starega nazaj, čeprav je bil bolj glasen. In v čem je bil problem? Kupila sem Boscha, bi rekla, da kar zadnji model, pomiva res tiho, ima pa dolge cikle 2 uri in več, kar me ne moti, ker pomiva ponoči. Po pomivanju je bila plastična in teflonska posoda mokra, sčasoma pa še žlice. Meni ni bilo čisto jasno, saj ima vendar sušenje A, prejšni je imel B, pa je vse vedno lepo posušil, pri novem pa je kondenz kar tekel po vratih. Pokličem prvi servis in vprašam, kaj bi to bilo. Mi povejo, da je treba noter sol dati. Sredstvo za svetlenje sem dala, sol pa ne, saj tako ali tako uporabljam ne vem koliko fazne tablete. Tam, kjer se nastavi od ena do 6 sem dala na 2, tovarniška nastavitev je 4, sem si mislila, da ene 2 pa tableta prispeva. Figo prispeva, nič od nič. Dokler nisem na ne vem katerem po vrsti servisu zvedela, da je treba dati na 4 in od takrat je posoda lepo suha. Da ne naštejem, kaj vse so mi svetovali, eden je celo predlagal, naj po pomivanju stroj odprem, da gre para ven. Kdaj, a ob enih ponoči? Iz tega sledi, da so večfazne tablete nateg, čeprav so se mi v starem stroju še kar obnesle. Še bolj me pa pojezi to, da ima stroj deklarirano, da prepoznava pomivalno sredstvo in da je primeren za pomivanje s tabletami 3 v 1. Ja, je, samo ravno tako potrebuje sol in svetlilno sredstvo. V čem je potem sploh poanta večfaznih tablet, če moraš še dodatno dodajati sol in tekočino. V reviji VIP je povzetek ocenjevanj pomivalnih strojev v Nemčiji. Na prvem mestu je model 1220 Miele, na drugem je Bosch, drugi so se slabše odrezali. Soseda ima že nekaj let AEG Favorit in je z njim zadovoljna, prej je imela Candyja. S Candyijem sem imela take probleme s pralnim strojem in MWP, da tudi slišat nočem zanj. Do zdaj sem imela Aristona, notranja razporeditev mi je bila boljša kot pri novem, zato tudi na to pazi. Se je pa Ariston na testih slabo odrezal, bi rekla, da je bil predzadnji. LP

MYCHELLE  

član od: 13.8.2005

sporočila: 255

10. avg 2006 20:48

Pozdravljena, hvala za odgovor. Sem zares presenečena, da se je Aristonov stroj slabo odrezal. Mislila sem, da je eden izmed najboljših.. glede na ceno in pohvalo na italijanskih TV programih.. Glede na to, da sem imela prejšnji stroj CANDY in z njim nikakršnih problemov. (računala sem 14 let, ne 12 let).. sem se kar odločila za CANDY... Le malo presenečena sem bila nad glasnosti, mislila sem, da je tišji (ima 50 dcb) .. No, stroj sem dala prati praznega.. AEG Favorita nisem vzela, ker sem se bala.. kaj potem, če se pokvari.. kakor sem opazila, je veliko elektronike. No, čas bo povedal svoje.. MYCHELLE

ninky  

član od: 19.1.2005

sporočila: 127

2. jun 2008 17:43

z fantom sva ravno v opremljanju kuhinje in izbirava tudi pomivalni stroj. glavna dilema pri izbiri naju je doletela že takoj na začetku, ker se ne moreva odločiti kako velik pomivalni stroj naj izbereva. opremljava zelo majhno kuhinjo in zato sva, da bi pridobila prostor še za eno izvlečno omarico širine 50 cm razmišljala, da bi dala vgraditi manjši pomivalni stroj, vendar ne vem kako je takšen stroj dejansko uporaben. ali ima kdo izkušnje z malim pomivalnim strojem in kakšna je njegova uporabnost? ninky

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

2. jun 2008 18:52

Za dva je mali pomivalni stroj super. Dva lonca, krožniki, skodelice in ga napolniš vsak dan. Tableto sva pa midva običajno celo dajala, torej prihranek je le, če pereš s praškom. Kadar je bila večja družba, smo še vseeno vse krožnike lahko oprali, zunaj pa je ostal kakšen lonec. Skratka deluje! LP kuharica Mici

ninky  

član od: 19.1.2005

sporočila: 127

2. jun 2008 19:12

hvala, za odgovor! jaz tudi razmišljam, da je boljše manjši, ker v majhni kuhinji tudi ne bova imela toliko posode, da bi jo lahko kar nalgala v stroj in čakala, da se napolni in zato je boljše manjši, pa ga večkrat vključiš. mal bo treba še razmilslit. razlik v ceni pa tudi ni. ninky

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

11. avg 2008 13:12

LEP POZDRAV

Danes sem imela serviserja za pomivalni stroj Candy in zaključek vsega tega je da se stroj ne splača popravljat.

Zelo bi bila vesela če je katera v kratkem kupovala nov pomivalni stroj in mi predlagala kaj je najbolj treba gledat pri strojih,saj jih je toliko vrst da me je kar groza izbrat.

Kupila bi nekaj srednjega cenovnega razreda glede firme pa me zanima BOSCH,GORENJE CANDY,AEG,...

Vsako informacijo in nasvet bom zelo vesela.

lp

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti