Pomivalni stroj

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

9. jan 2006 13:25

Joj, meni je tudi odvratno na roke prat tiste žličke, pa kozarce...popenim. Teflonsko posodo pa jaz tudi perem na roke. Zdaj si pa misli, kaki pujsi smo mi doma, če kljub temu sproti polnimo stroj. Kot da imajo umazani krožniki in jedilni probor nenehno mlade, same trojčke pa četverčke...Pa še kuhamo ne vsak dan med tednom v naši kuhinji...Mamamia mamamia

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

9. jan 2006 13:26

Jaz sem novembra lani vseeno kupila Candy pomivalni stroj in načeloma sem z njim zadovoljna, edino na eno stvar smo vedno znova vsi jezni: pri nakupu nisem bila pozorna na to, da se košara za pribor nahaja na sredini spodnje košare in tako moraš za vsak kos jedilnega pribora izvleči spodnjo košaro do konca (prejšnji stroj je imel košarico za pribor na sprednjem delu spodnje košare in si pribor odložil brez posebne "muje") No saj tudi sedaj še ni noben problem skloniti se in izvleči košaro, čez kakšno leto ko križ ne bo več tako ubogljiv, pa bi to lahko postal problem. Zato ni odveč, če je človek pozoren tudi na takšne "malenkosti". Imejte se fajn!! MALC

danca  

član od: 2.8.2002

sporočila: 257

9. jan 2006 14:43

Košarico za pribor enostavno prestaviš tja, kjer ti najbolj "paše". Meni zgoraj na sprednjem robu desno, pa kljub temu ostane prostih dovolj nosilcev za kozarce.Imam pa Candyjev stroj. Danca

Pavlika  

član od: 12.1.2006

sporočila: 45

12. jan 2006 13:42

Imam INDESIT kupljen 89 leta.Se pravi zelo star.Nobenga problema. Pavlika

gianja  

član od: 10.11.2004

sporočila: 203

24. jan 2006 19:24

Pred dobrim mesecem smo kupili pomivalni stroj ADP 4730 Whirlpool, ki pa nam pri vsakem pranju doda minuto ali dve. Tako naprimer hitri program bi mogel prati 30 minut in nam sedaj pere že 41 minut, vsakokrat doda eno minuto. Na servisu so rekli da gre za napako v proizvodnji in da je v Slo. več takih reklamacij. Sedaj pa so na servisu iz Italije dobili obvestilo, da je vzrok temu prehladna voda oz. zamazana posoda(stroj nima nikakršnih senzorjev za umazano posodo). Sami ne vedo kaj naj naredijo, sedaj so rekli da bodo zamenjali programator, pa bomo videli kaj bo. Mene pa zanima, če ima katera ta pomivalni stroj in kakšnje imate izkušnje z njim. Mi smo skoraj že obupali, bomo jim omenili inšpekcijo pa upam da bodo stvar uredili oz. nam vrnili denar. lp Janja gianja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

25. jan 2006 9:01

Mi imamo zdaj kakšno leto whirlpoolov pomivalni stroj in pere zelo dobro, sploh na 65 stopinj, kar najbolj uporabljam. KRatko pranje pri nas ne pride v poštev, smo preveliki pujsi, saj krožnikov in sklet ne splahnem, preden jih dam v stroj. Se mi pa zdaj dogaja, da se gumb za programe zelo težko vrti, a zaradi tega še ne bom šla na servis, saj ga sila malo premikam. Mamamia mamamia

neznan uporabnik

26. jan 2006 11:10

mi pa mamo doma enga od gorenja, ko ma konzolo skrito, pa je začel tisti LCD display malo čudne kvake kazat, in se večkrat zgodi da sploh ne vemo na kateri program je nastavljen ko pritisnem start... wokman

gianja  

član od: 10.11.2004

sporočila: 203

31. jan 2006 18:51

zanima me, če vam pomivalni stroj sedaj ko je zima in v stroj prihaja bolj mrzla voda pere nekaj minutk dlje kot poleti, ko je voda bolj topla. To boste vedele predvsem tiste, ki imate stroj, ki vam kaže koliko minut je še do konca pranja. gianja

bora  

član od: 19.1.2006

sporočila: 10

31. jan 2006 23:04

Ker ima naša soseda Candy, smo mi hitro kupili še boljši Candy kot je njihov. Se hecam. Je pa res, da ima naša soseda Candy že 9 let in ni bil nikoli v okvari. Zato smo se odločili za to firmo tudi mi. Ampak mi smo pa potrefli !!! V dveh letih je bil 4 krat na popravilu in še nekam sumljivo dela. bora

ZL  

član od: 7.2.2006

sporočila: 1

8. feb 2006 0:14

Pred tremi meseci smo (po dolgih letih mojega nasprotovanja) končno kupili pomivalni stroj. Izbor: GORENJE GSI 6530E (podpiramo domačo blagovno znamko!!!) pri GA, čeprav je "Made in Germany" - v bistvu gre za lanski (?) BOSCH-ev model. Pred nakupom sem imel velike pomisleke glede pomivalnih strojev, zato sem pred prvo uporabo umazano posodo še posebej skrbno izbral (primerno stari in zasušeni ostanki hrane) z namenom, da dokažem, da je ročno pomivanje še vedno najboljše. Ampak kišta (+sol+prašek+bleščalec) je svoje delo zelo dobro opravila, pomita posoda pa je bila (proti mojim pričakovanjem) kot nova - brez kakršnihkoli lis in madežev. Tudi po treh mesecih uporabe stroja je vsa posoda vedno lepo pomita, zato lahko ta (sicer dražji~cca 135.000 SIT) tip Gorenjevega pomivalca mirne duše kupite in mislim, da vas ne bo razočaral. Montaža (vgradnja): v lastni režiji - z nekaj preklinjanja zaradi pomanjkljivega "montažnega" načrta: 1) pripadajoči montažni material (predvsem vijaki) bi bili na načrtu lahko bolje označeni (ker so si narisani vijaki dokaj podobni - realnost pa je drugo), 2) nogici za niveliranje stroja (delno) odvijte PREDEN ga potisnete pod pult (in NE POTEM), ker so dokaj zategnjene (prihranek preklinjanja + ponovnega izvleka izpod pulta), 3) vijaki za nastavitev kota (zaskočitve) odpiranja vrat - nimajo funkcije (ne deluje) dokler na vrata ne privijačite okrasne plošče (verjetno je dimenzionirano na težo okrasne plošče) - v trenutku montaže je bila plošča še pri mizarju v delu, jaz pa sem delal po montažnem načrtu (seveda brez plošče), 4) če je na načrtu napisano, da gre za načrt (v dvajsetih jezikih), bi bilo lahko napisano še v enaindvajsetem - slovenskem (poleg še nekaj skopih besed v posameznih korakih montaže), pa saj znamo angleško. Upam, da bo kaj od napisanega komu v pomoč. REZIME: pralni stroji + hladilniki + sušilni stroji + pomivalni stroji = (kupite) GORENJE! Lep pozdrav! Zoran

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti