Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

17. jul 2005 20:15

Živio ! Če verjamete ali ne, meni tu sploh ni vroče, ker vlažnost ni tako velika in ko sem prišla v petek domov, me je zeblo. In ker sem "pametna", sem včeraj vzela DVE odvajalni tableti, da bi malo spraznila moj prebavni trak. Običajno te tablete niso zelo učinkovite, tokrat pa kar malo preveč, tako, da sem včeraj letala na wc do pozne noči, danes pa, ko sem se najedla solate in gob, spet začela dirke, ki še kar trajajo. Očitno sem malo pretiravala s tabletami in upam, da bo tega dirkanja kmalu konec. Namesto paradižnika v solati sem jedla sladoled in potem še 85% jedilno čokolado. Upam, da bo ta čokolada naredila konec mojim dirkam. Jutri bom šla plavati na Ptuj, ker se potem obeta slabo vreme, pa še mojega dopusta bo konec. Riba ribica, sem brala, kako kolesariš. Bravo. Mene je strah kolesarjenja po cestah, ker ljudje tako noro vozijo, da to ni res in se vedno bojim, da me kdo zgazi. Pri nas tudi na stranskih cestah ni miru. Sem bolj varna na mojem sobnem prijatelju. Pa tudi zdravniki so mi rekli, da kolo preveč "trese" mojo rit in hrbet in da naj raje vozim sobnega. Meni je pa tudi všeč, ker zraven berem knjigo ali pa gledam kak film, da mi čas hitreje mine.Je pa fino, da vsak najde svoj način miganja, pa kakršenkoli je že. Vse je boljše od ležanja na kavču. Ko bi vedele, kolikokrat sem se na dopustu pogovarjala o vas, o tem kaj počnemo. Tako se mi zdi, kot da smo ena veliko družina, ki ji je skupna želja po boljšem počutju, do katerega pa pridemo s tem načinom prehranjevanja, kot ga izvajamo. Zase vem, da je to to, kar bom počela v mojem nadaljnem življenju, saj ni nič težkega, sploh potem, ko človek konča z dieto. Vem, da je v 2. knjigi pisano zaporedje dnevov, kako naj si sledijo, vendar jaz tega zaporedja ne upoštevam, pa ravno tako nimam problemov s težo. Mislim, da je bolj važno, da hrano ločujemo znotraj obroka, pa da pri ničemer ne pretiravamo. Sadni dnevi so tisti, ki viške teže zelo hitro počistijo in jutri bom imela sadni dan, ker bom večji del dneva zdoma in je takrat najbolj enostavno, ker me nič ne premami in jem tisto, kar imam s sabo. Na poti domov pa bom kupila 2-3 kg lubenice in jo pojedla. Ko vas tako berem, kako se odločate za drugi krog me kar mika, da bi se tudi jaz odločila za to. Enkrat na začetku drugega leta. Bom videla, kaj se bo dogajalo z mojo težo. Zdaj pa grem brat knjigo, ki me bo mogoče uspavala. Imejte se lepo ! marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

17. jul 2005 22:24

Čer! Marjanca pozdravljena! Hmmm.... Marjetka.....zakaj? Ker nisem vedela a si,..al nisi ti! Takoj ko sem stopila iz avta mi je naproti z vozičkom pridervela oseba z zelo znanim obrazom, v istem hipu sem pomislila nate. Že res, da se mi je tvoj obraz zelo vtisnil v spomin iz tvoje slikce, sem si pa predstavljaja veliko močnejše truplo zraven. Je pa zanimivo, da sem res skoraj stala zraven tebe, vendar sem to opazila šele, ko sem se ozrla kdo me opazuje. Bila je majhna deklica, ki se mi je prisrčno nasmehnila in se hitro sramežljivo skrila. No in opazila sem, da je poleg te iste osebe s parkirišča, da sta deklici dve,..., potem pa sem vas izgubila. Ko sem ravno našla pogum v sebi, da se morda osmešim in ogovorim neznano osebo. Upam, da se čimprej spet kje srečava. Jutri je tehtanje! upam da ne bom razočarana, da bodo kilogrami enaki. Nočko! Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Clek  

član od: 17.1.2005

sporočila: 33

18. jul 2005 8:57

Pozdravjene! Sem čisto na začetku z dieto pa mi mal uspeva, včasih naredim kak prekršek ampak se pol v nadaljevanju spet držim diete. Vem pa da se bom v soboto kar pregrešila, ker grem na poroko in imam sadni dan. Kar groza me je ampak bo že nekako. To je dobro, da se začne v popoldanskem času tako, da bom vsaj do takrat na sadju. Ker se bolj začetnica me zanima kako je s tem ali lahko ješ pašteto in hrenovke na B dan, ker jih posebej nisem nikjer zasledila? Zdaj pa grem na kozarec vode. Je edina stvar, ki mene osebno zadovolji. Vsaj pri nečem sem vztrajna. Lep delovni dan vsem. Clek

saby  

član od: 13.11.2004

sporočila: 140

18. jul 2005 9:16

Pozdravljene! Kako ste? Jaz dokaj dobro. 3md mi gre kar dobro od rok. Včeraj pa sem storila en greh. Bila sem na obisku in pojedla 4 kekse, sabo pa nisem imela jedilne čokolade, tak da upam, da bo vse kul... Kako pa gre ostalim? Tuna, prihajam iz okolice Rogaške Slatine, študiram pa v Celju, trenutno pa sem na praksi v Štorah. Lep dan vsem, naj vas sonček pogreje. saby

neznan uporabnik

18. jul 2005 11:32

pozdravček! lep pozdrav vsem, ki ste se vrnile iz oddiha. Upam da ste prenovljene, da v naš forum vnesete malo svežine, ker eni še na dopust čakamo. Ja marjanca, ti si jo pa kar daleč mahnila, sicer pa prav tako. jaz grem pa konec tedna v toplice za par dni za začetek. Spet bom na preizkušnji. punce, držite mi pesti. ampak prednost je ta, ker bomo v apartmaju, tako da si bom lahko po volji pripravila, če me ne bodo potegnilo kaj drugega. Prva stvar je vinček. Moj rdeči vinček. Hmmmmmm. Bom se mogla res nazaj držat. Bom si verjetno pol foruma sprintala in s sabo nesla za motivacijo, ko se mi bodo cedile sline. Sicer pa sem že dva dni zunaj. V soboto smo šli v diskoteko, kjer so vsi bili na alkoholu, jaz pa na vopdi. V bistvu me sploh ni mikalo. Ampak je pa bilo vseeno hudo. Zelo dober koncert. Včeraj pa sem bila na vaški veselici in vsi okoli mene so pili pivo, jaz pa za spremembo radensko. 2. L SEM JE SPILA. kar tekla je. in malo me je imelo, da bi, ampak sem rekla da ne, še posebno potem, ko so me spet vse napadli, kako sem shujšala. Kaj sem jedla.... Vsi mi rečejo da jih imam - 20. Ampak ni. Sem si končno spet oblekla krilo. Pohvale so kar deževale. In ko sem rekla,da, sem šele na polovici diete, so vsi ja kaj kam pa boš hujšala? hmmmmmm... kot da še nimam dovolj zaloge. najhujše je bilo zvečer, ko je bilo konec in smo šli k kolegici domov. Mojemu fantu je obljubila, da mu speče čevape.... Jau, kaj so dišali.... in to ob dveh zjutraj...Pa to ni res.... in čebula.....tako me je mikalo.....in še celo noč....pravzaprav še sedaj moja soba smrdi po mešanici piva, čebule, ter čevapčičev..... To mi je ostalo za njim, ko je on odšel domov.... nikakor je ne morem preluftat.... tuna, sem slišala da je bilo baje hudo na pivu in cvetju. moj fant je bil. jaz nisem šla, ker bi potem šla moja dieta v nulo.... bi grešila in nočem, sedaj ko sem na vrhuncu.... saby, če si mela oh dan, pol ni panike,... saj pa ni nujno da vedno poješ čokolado. Pač ni panike. Pač pozabiš.... jaz včasih kar pozabim...vendar pa ne tega namerno pozabljat, ker pol pa ne bo dobro... boš kot rdeča mušnica... :) hja nič, dovolj napisanega..... se spet oglasim... zadnje čase bolj malo, ker vedno nekaj štorkljam in se mi ne tolko tega kabla vlačit sem in tja. sedaj se grem malo sončit..... lp, skozipadalica

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

18. jul 2005 11:57

Marjanca45.... tisti vse najboljše je morda letel na moj rojsnti dan? Hmmm- mala napača, ker jaz ga imam šele 28.julija. Pa vseeno hvala, si prva Vidim, da si uživala na dopustu (no, razen pass out), bomo vesele kakšne slikce tvojega tekanje po mehiških plažah, še dobro, da se ubežali emily. Maychi, pa kaj je to ena kila, bi rekli nekateri, se mi pa zdi, da si ti v istem košu z mano, ko je kilo dol spravit živ hudič! Ampak sej itak ne bo toplega vremena za sladoled, za rekreacijo je pa prav primerno. Moram ti povedati, da sem se nekaj časa držala montija, zdaj ga pa prav po počitniško se*jem. upam, da bo ta vikend lepo vreme, z dragim razmišljava, da bi se zapeljala do balatona. kje je naša vremenarka, kaj napoveduje? ali lahko katera kak camp priporoča? lep dan, morda pa po desetih dnevih danes ne bomo videli dežja...h a ha Darchy

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

18. jul 2005 19:45

Vremenarka je tu, samo ne sežem do Balatona. S to temo sem "doma" samo pri morju. Pa še zadnjič sem se uštela. Ponoči je namreč prišel vetrič, na katerega nisem računala, in se je vse razkropilo. Če se zmotijo oni v Ljubljani, se lahko tudi jaz včasih. Pa še en na pol vremenarski vic, ker smo ob Marjanci mislili tudi na orkane. A veste , zakaj imajo vsi orkani ženska imena?....Zato, ker so kot ženske. Ko pridejo, so vsi mokri in divji, ko pa odidejo, ti odnesejo avto, hišo... Pa še enega za skozipadalico, da je ne bo zamikala restavracija na dopustu. Restavracije so namreč zelo podobne seksu. Včasi nudijo polno postrežbo, včasih pa le samopostrežbo. Upam , da ne bo zamere, ker se mi zdi, da smo včasih preveč resne. Povsod dežuje, samo pri nas je suša. Grem zalivat... majdad

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

18. jul 2005 21:59

Majdad, danes dopoldan sem si ogledovala fotografije iz vašega potovanja in spraševala znanko, če je na fotografijah tudi katera iz Kopra. Kako zgledaš, ji seveda nisem vedela povedati, čeprav vem, da zgledaš shujšano. Povedala mi je, da sta bili iz Kopra dve, saj si verjetno predstavljaš kako težak pogovor je to bil. Slike so čudovite, najbolj pa se mi je vtisnil v spomin modra stavba, verjetno marmor, pred njo je bil tudi moder marmor. Pozabila sem, kje je to bilo. Skratka, lepo obujaj spomine! Hvala za vice, so dobrodošli. Lep pozdrav vsem in lahko noč! riba-ribica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

18. jul 2005 22:10

Živjo! Skozipadalica zdaj sem pa že res radovedna! Kdaj se nam boš pokazala? Priznaj, to je najboljše obdobje diete, da ti veliko novega zagona. Uživaj in dobro izrabi to. Darchy nisi edina tudi sama ga hvala bogu le danes zvečer Se****. Se moram še malo kontrolirati, mislim malo bolj striktno, ker grem konec tedna na dopust Kjer pa nekako vem, da bo to bolj težko. Sicer pa dopust je tisto obdobje, ki ga vsi komaj čakamo in ki si ga bolj po redko privoščimo, zato je treba uživat. Sicer pa ni nujno, da to pomeni jest. :))))) Pa koga jaz farbam? Sebe? Že zdaj točno vem, da bo največji problem prevelik kaloričen vnos, že zaradi zaužitega alkohola. :) Kje so šele ostale kalorične dobrote (sladoled,....sladoled, sladoled,...), ki si jih bom privoščila. Mislim, da bo prekratek dopust, da bi lahko upoštevala nekakšno zaporedje,..., da bi lahko okusila vse dobrote, ki se mi bodo ponujale. Zato že zdaj upam, da bo čim manj +++ kilogramov, predvsem pa da nebo dodatnih cm okoli pasu! Grem zdaj en oče naš in zdravo marijo zmolit, da bi uslišal moje želje. Kaj mislite, bo dovolj? :) Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

19. jul 2005 6:34

Pozdravljene, zgleda da bo spet dež, končno ne, ga je že kar primankovalo....ha,ha,ha.... Rožica tudi jaz šibam v petek na dopust, 14 dni morja. Tudi mene zelo skrbi hrana in alkohol. Sicer delam že zdaj neke plane kako se bom prehranjevala, vendar vem da ne bo čisto tako kot sem si zamislila, verjetno da me bo hrana zamikala. A nismo uboge,kakšne probleme si delamo. Bom poskusila zjutraj na tešče tečt po plaži, pa plavala bom malo več, pa z otroki bom badbinton igrala, pa se bo vse skompenziralo....upam da bo res tako lahko. Rožica dej ti pa še zame malo zmoli, pa bova obe veseli in zadovoljni. Lp tuna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti