18. okt 2005 9:59
Hej deklice in fantje, dober dan!
Pijem metin čaj in sem si zamislila kako bi bilo fino, ko bi bile zdajle me vse nekje na kupu, ob kaminu, grizle suha jabolka, pile čajček, kavico in klepetale do onemoglosti. Ob vsem tem kaosu v službah bi nam to morali predpisati na recept! Kaj mislite?
Pozdravljam vse, ki so se nam pridružile na novo.
Marjanca, a ti je uspelo prepričati sestrice, da te sprejmejo na operacijo?
Tuna, saj ne vem, a sva si kaj v žlahti? Tudi jaz rada dam kaj v pleh. Zeloooo rada. Pa iz pleha vase tudi. Ampak zdaj, ko sem na dieti raje kupim našima fantoma kekse, ker se na ta način izognem omamnim vonjavam, skušnjavi... Pa glede telovadbe sva tudi na istem. Gledam steper in ga gledam, pa se spomnim, da je treba se iz fotelja premaknit na kavč, pa rečem: no pa je telovadba za mano. Ha-ha!
No, naj vam povem, kako reagirajo nekateri ljudje, ko jim poveš, da hujšaš, da se o temu pogovarjaš po forumu, da se dobivaš, družiš. Razlagam oni dan sodelavki, kako je bilo super, ko smo se dobile na pijački, načvekale; kako je super, ko si v dilemi, ti jo pomagajo deklice in fantki razrešit, ko si na dnu, te nekdo dvigne. Saj same veste. In ko tako veselo tole vse razlagam, me vpraša: pa kaj se menite, o hujšanju, ali kaj? Češ, pa kaj se imaš o temu sploh za pogovarjat. Saj je samo hujšanje. Kaj zdaj o temu debatirat. Ravno tako je na koncu izpadlo, kot da smo neke "debilke", ki še hujšat ne znajo, brez podpore. Pa sem si mislila, pa zakaj komu razlagam o hujšanju, ko v to sploh ne verjame. Pravi da sama sicer ve, da bi morala shujšati 20 kg, ampak da je bila takšna vedno in da ni nič narobe, če je takšna. Saj vsaka čast, naj ceni svoje telo, ampak lahko bi cenila trud nas vseh in voljo in zagnanost. Mater sem bila jezna. Kot da smo kakšno društvo, ki bi zato ker se o temu pogovarjamo, potrebovali pomoč psihiatra. Pa sem ji na koncu dodala. Veš, pogovarjamo se tudi o drugih rečeh. Ne samo o hujšanju. In te punce me poznajo mogoče bolje kot ti, pa že 10 let delava skupaj.
Evo, naj si misli kar si hoče. Jaz sem vesela, ponosna nase, ponosna sem na to, da sem se odločila hujšati, bolj zdravo živeti (čeprav z malo manj telovadbe) in da imam take prijateljice in prijatelje kot ste vi, ki se družite na temu forumu.
bonaca