Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

22. sep 2005 18:01

Migla,pozdravljeni! B dan je res beljakovinski dan.Tisto juho lahko brez skrbi piješ,tudi nič hudega ni,če ješ dve vrsti mesa,npr.piščančje in goveje.Pomembno je,da ne mešaš med seboj mesa in mleka,ali mleka in jajc ali jajc in mesa. Wasa kruh seveda lahko ješ.Najboljš polnozrnatega. Marjetka cvetka

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

22. sep 2005 18:43

Hvala Marjetka cvetka. Upam, da mi bo šlo. Rada bi izgubila do 7 kg. Res pa je, da sem jih že nekaj kg v poletnih mesecih, kjer sem jedla vse, vendar malo. Zdaj pa sem imela krizo, grozen apetit in to tri dni. Presekala sem to trodnevno žrtje, ker si ne želim pridobiti teh kg nazaj, zato sem se pridružila vam. Migla

tigrolina  

član od: 26.5.2004

sporočila: 25

22. sep 2005 18:53

Lep pozdrav! Najlepša hvala za vse spodbude.. ampak.. če sm čist odkrita.. men tole ne gre.. men res ne gre.. prvi dan nisem zdržala.. kje bom 3 mesce? berem..in berem.. kok enim uspeva.. men pa ne? mogoč to.. kr enostavno obožujem čokolado in si ne predstavljam da nebi po obroku pojedla nekaj sladkega? Ali pa kako se naj uprem kosilu doma? Nevem kaj naj.. sm mislila da bo lažje.. ampak ni.. :( tigrolina Sporočilo je spremenil(a) tigrolina dne 22. sep 2005 19:06:06

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

22. sep 2005 19:46

Marjetka cvetka, pašteta ima takšen okus, da je raje ne začni jest. Ali se že videla tisti vic na kulinariki, ki govori o mladem Gavriloviču, ki je moral kot vajenec počistiti po tleh? Ko si je ogledoval vse repke, parkeljce, kožice, hrustance in še kaj, je izjavil (tako pravi tisti vic): Pa šteta bi bilo ovo bacati! No, včasih takšne štorije pomagajo, vedno pa ne, kajne? Ali obstaja podoben vic o čokoladi? Reklame po TV so preveč vabljive, tam vidiš, kako se suhice bašejo s sladkarijami. Včeraj sem pjovsem neplanirano pojedla eno Milko, danes pa sem pridna ob zelenjavi in sadju. Dovolj o hrani. Jutri bo lepše vreme, kolesarjenje na sporedu za mene, za druge pa tek ali rolanje. Tigrolina, vprašaj se, ali si res lačna ti ali pa samo oči. Pogosto so lačne samo oči, tudi občutek sitosti pride malo kasneje po obroku. Vsekakor pa ti želim, da bi uspela. riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 22. sep 2005 19:49:01

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

22. sep 2005 21:49

Ah,daj no tigrolina,seveda ti gre,sam ne se sam seb smilit.Saj nisi sama v tem boju,mi smo vsi s teboj! Ko te bo prijelo pojest kaj sladkega,se vsedi za računalnik in poglej na naš forum,zmeraj se najde tukaj kdo,ki pove kaj vzpodbudnega,te potolaži ali pa tudi skrega. Sej je nam tudi hudo in tudi me bi najraje vse skupaj poslale k vragu! Ko pa vidim,kako se druge trudijo,si mislim,pa kaj sem jaz kaj posebnega da tega ne bi zmogla,sem morda kaj več od drugih,da si lahko privoščim takšne pregrehe.In ugotovim,da sem ravno takšna kot vse ostale,debela in vsega naveličana,toda če se druge vsaj poskušajo trudit za lepši jaz,zakaj se ne bi tudi jaz. Ko pa je potem tako lep občutek,ko vidiš da ti uspe,da si nekaj naredila zase,da si vzela stvari v svoje roke. Zatorej Tigrolina in vse ostale,ne se kar tako pustit. Za koliko stvari si jaz nisem mogla zamislit,da jih ne bom več jedla,toda zdaj,ko sem že skoraj pozabila kakšen okus imajo nekatere stvari si ne morem zamislit,da sem te stvari sploh kdaj jedla. In če tako zelo obožuješ čokolado,si jo pač privošči en mali košček kdaj pa kdaj,mogoče ti bo potem lažje,če boš vedela,da se kljub dieti nisi odrekla naj,naj slaščici.Saj je dovolj čist mali košček,sam toliko,da potešiš lušte.Včasih pa je zelo okusna zamenjava za čokolado en vroč poljub! Ribica,hvala,saj me pašteta sploh ne mika.Sam res se ne morem več spomnit,kakšen okus ima in ker sem pozabila kakšnega okusa je,se mi je sploh ne lušta.In to dobro,kajne. Sem pa danes za večerjo pojedla tri mini roladice,na katere sem nabrizgala kupček sladke smetane,povrh pa kar mal prevelik kos jedilne čokolade,potem pa še nekaj napolitank in potem mi je bilo že mal slabo od vseh sladkarij. Ribica,kakšnega vica o čokoladi pa ne vem,ker tudi jaz čokolado obožujem in sem tudi spsobna pojest eno celo Milko kar tako mimogrede. Torej punce in fant,pa sej ni tako hudo,saj držimo skupaj in smo najboljši team na planetu zemlja! Kdo je najbolši frajer na svetu, kdo hodi lažji po tem planetu? Kdo sam sebe je v roke vzel in veselo hujšat začel! To smo 3md-jevci pravi, ki nam je nakaj kliknilo v glavi! Smo se na kulinariki zbrali in se posvetili svoji postavi. Smo veseli in nič več debeli bomo skupaj pesem zapeli, mi smo najbolši,mi smo taglavni, mi zares smo zdaj postavni! Juhej! Marjetka cvetka

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

22. sep 2005 22:10

Marjetka Cvetka - nadomestilo za čokolado je vroč poljub? Pa ne vem, če se potem ne bi kar za en teden prisesala na mojega ljubega! Pa da si reperka tudi nisem vedela. Vsaka čast za tole pesem. bonaca

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

22. sep 2005 23:12

Prišla z odbojke. Na hitro prebrala, da kaj ne zamudim in res... Marjetka ne grem spat dokler ti ne povem, da si ful faca. Za vsako najdeš spodbudno besedo in še super pesem si spesnila. Čestitam. Ti si nam pravi vzgled. Danes sem bila do odbojke na sadju potem pa na vodi in en čajček z medom sem še popila. Jutri zjutraj se bom tehtala in videla, kaj bo pisalo na tehtnici. upam, da bom zadovoljna. POzdravljene novinke, le pogumno in vztrajno. Vsak začetek je težak, a se splača. Ne kar hitro omagati. Me smo tu, da vam pomagamo in svetujemo. Le vztrajno. PA lahko noč vsem dekletom in fantu. LANES

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

23. sep 2005 4:22

Dobro jutro Hvala za spodbudo, če je človek res na tleh traja nekaj časa, da se pobere. Dekleta se bom potrudila, včeraj sem si obljubila, da ne bom več grešila. Vidim, da imate druge tudi težave in se trudite po svojih močeh. Je res hudič,ti hočeš, telo pa noče.To je res hud boj samo sabo prepričevat. Nekatere že mečejo vstran oblačila, kar jim je preveliko.Za pohvalit jih je, en velik aplavz si zaslužijo. Beba smo, moramo se borit, drugače je borba izgubljena. Tale pesmica naj nam bo za spodbudo vsem tisti, ki se bojujemo z svojim telesom. Marjetka cvetka, hvala ti za pesem!! Marjana, če imaš veselje do stepa in čas zakaj pa ne. Najbolj boš sama videla kaj ti odgovarja, če ne poskušiš ne moreš vedet.Želim ti veiko osebnega zadovoljstva. Paziti pa moraš,da se ne boš preveč naprezala,tako kot s kolenom. Spet mi nekaj smrdi iz kuhinje???Grem gledat..........,voda se je izparila za čaj. poLOMIJA, končujem!!! Lep dan, brez grehov,brez dežja!!! Čao,čao!! helena45

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

23. sep 2005 7:17

Dobro jutro, rožice moje drage in seveda naš "rožek" ! Včeraj pa je bila čaga !!!!!!!!! Pa ta sladek refošk je pravljica, drage moje ! Grešila sem za ves mesec, saj sem ga spila 3-4 dl. Ne morem pa verjeti, da ga nisem nič "čutila". Zraven pa seveda sirček, pa olive, pa pečena paprika - noro dobro. Pa DVD s tremi tenorji na ful, da so še sosedje imeli kaj od tega............. Mi je bilo svetovno fino in ni mi žal ! Zdaj bom pa spet pridna. Kil imam pa tako malo, da mi ni nič jasno. Kar naenkrat sem prišla na najnižjo kilažo, ki sem jo imela kmalu po koncu diete. Krasno se počutim. Marjetka cvetka pa ti si zakon. Le kje se ti jemlje !!!!!!!!!!! Superca si. Tigrolina, v glavi ti mora biti jasno, kaj želiš, v tebi pa veliko volje in vztrajnosti, da ta cilj dosežeš. Ni enostavno, sploh prvih 14 dni ne, vendar se izplača, verjemi mi. Vsakič, ko se pogledam v ogledalo, sem tako zelo ponosna nase ! Je pa res samo od tebe odvisno ali boš vztrajala ali ne. Nihče te ne more prisiliti, me ti lahko pomagamo z vzpodbujanjem in z nasveti. In to zelo rade naredimo, saj bereš, da smo kot ena velika družina. Držim pesti, da ti uspe ! Migla, dobrodošla v naši veliki družini hujšarjev. Helena, tudi jaz sem že en lonec "skurila", ko sem nameravala skuhati čaj. Živim se vse naredi ! Veš, res nimam več prevelikih oblačil, tako, da se že zaradi tega ne smem več zrediti. Čakam sonček !!!!!!!!!!!!!!! marjanca45

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

23. sep 2005 8:17

Dobro jutro suhice in suhec! Dobrodošle vse nove ter povratnice. Dobrodošle v našo veliko familijo, kjer si medsebojno pomagamo z nasveti in lepimi besedami. Opozarjam vas pa že na začetku, da je ta forum tašen, da že po parih dneh branja postaneš odvisen od njega ter skoraj ne moreš preživeti dneva, da ne bi prebral, kaj so tvoje kolegice in kolega lepega napisali. Naprimer, super pesmice od Marjetke Cvetke, kulinarične nasvete, planinske poti od Tune, motivacijske spise Marjance .... Vse skupaj pripomoremo, da lažje preživimo trenutke, ko nas napada skušnjava ter tudi tiste, ko nas daje slaba vest, zaradi grehov, ki smo jim podlegle. Tigrolina, tebi pa svetujem, da imej vedno kje pripravljene suhe slive, marelice ali datelje za napade sladkobe. So idealni nadomestek za čokolado, pa še prepovedane niso. Bolje nekaj mareilic po kosilu, kot pa prepovedana čokolada. Vsake 4 dni pa si privošči kakšno čokoladno kremasto torto, pa veliko rebro jedilne čokolade. Jaz je počasi že videti več ne morem, tako sem se je objedla. Upam, da bo ta vikend res še kaj sončka, da se vsaj dostojno od njega poslovimo, medtem ko čakamo na zimo. Tudi jaz sem že prižgala radiatorje, saj me rado zebe. Še posebej me vedno zebe na sadno-zelenjavni dan. Vendar se ne dam in grem manjšim oblekam nasproti. Lep vikend ter čim manj grehov, olina Sporočilo je spremenil(a) olina dne 23. sep 2005 08:20:23

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti