16. sep 2005 13:29
Pozdravljene! Končno ste načele temo, ki zanima tudi mene - branje. Vse dni sem sicer prebirala vaša sporočila, toda nisem vedela kako vam naj svetujem glede prehladov, ker v teh zadevah nisem mojster, zato sem začasno "mrknila". Tuni hvala za nasvet za dobro branje. Hišo na Tari sem že preblrala in še 2 knjigi iste pisateljice. V Svetu knjige je pisalo, da Binchijeva piše tako dobre knjige, da ko jih bereš imaš občutek "da ližeš čokolado". Pa ni čisto tako. Njen slog pisanja me ni ne vem kako pritegnil. Vsem dobrim bralkam pa svetujem, da vzamejo v roko knjigi naše pisateljice Romane Berni, in sicer Poroka iz maščevanja in Stava. Izšla je že njena 3 knjiga Povej mi, Silvija, vendar je še nisem prebrala. Takole je s tem branjem - raje berem kot hodim na sprehode, potem pa je rezultat takšen, kot je. Še nekaj! Že tako ali tako naredimo veliko strojepisnih napak, ko hitimo s pisanjem. Izredno pa me moti namerno napačno pisanje, tako kot imajo otroci navado sporočati po telefonskih obvestilih. Sama sem jim že povedala, da na taka obvestila ne bom nikoli odgovorila. Ali tako nesramna uporaba našega pisnega jezika moti še katero? Lep dan, saj jutri bo tako ali tako že deževalo! VERONIKA