Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

7. sep 2005 8:50

Encijan, hvala, da si se oglasila. Saj vem, po kakšni cesti se vozita z možem v službo in me je kar strah za vaju. Včeraj sem šla po poti ob Dravinji, pa je na nekaterih delih zelo zarastla, tako, da je treba poiskati druge poti. Sicer pa je fino in se teku ne morem upreti, kljub hudim bolečinam v kolenu. No, ko je prehudo, že neham. Meni ne rata biti aktivna toliko kot tebi, razen jutranjih 20-25 minut telovadbe za mojo hrbtenico. Več kot 1x tedensko mi ne uspe, redko 2x. Ko pridem iz službe, se mi res nič ne da več in potem kar obležim, da si poravnam moj križek - spet izgovori, za znoret. Tuna, daj me malo skregaj !!!! marjanca45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

7. sep 2005 9:13

Ne bom te kregala Marjanca, mislim da bi si morala malo spočiti tvojo hrbtenico in kolene. Sej vem da je težko ko si se pa navajena rekreirati. Zato pa meni ni problem. Sem si obljubila, da bom šla v ponedeljek v fitnes, pa ni bilo nič iz tega. Bom pa začela v petek, sploh če bo slabo vreme, ker pol itak nimam kam iti, pa mi bo fitnes prav prišel. Jaz bi rabila nekoga da bi me mal poteral, zato punce iz CE bi se morale zmeniti in nekaj početi skupaj. Marjanca a si kdaj poskusila hoditi h kakšni skupinski telovadbi,npr. za hrbtenico, ali kaj takšnega bolj umirjenega.Vem da imamo v Celju dosti tega, ne vem pa kako je pri vas, verjetno je večja ponudba v Zrečah. Punce kaj ko bi se res enkrat dobile in šle na en planinski pohod, nekam tako na sredino Slovenije, da bi imele bližje tudi tiste iz obale in MB. Pa seveda ne previsoko, da bi lahko prišle tudi tiste z manj kondicije npr. jaz. To bi morale organizirati hitro, preden nas prehiti sneg. Predlogi in komentarji dobrodošli? LP tuna

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

7. sep 2005 9:17

V sredo ob petih pridem na kavo kar tko za zabavo. Oblečena v barve zeleno-roza. Podpis: ena koza. bonaca

marjanca45  

7. sep 2005 9:24

Tuna, za takle pohod sredi Slovenije sem takoj. Kam bi šle je najbolj pametno, da povedo tiste, ki so s tistih koncev. Po moje kake 2-3 ure v eno smer ne bi bilo preveč. Jaz poznam bolj naše "kugle", pa tiste pri Bohinju, drugje pa še nisem hodila. Kar se vadbe tiče sem popolni individualist, ker si sama določim kdaj in kaj. Pa saj, če me ne bi bolelo koleno, sploh ne bi bilo problemov. Zdaj se bo počasi odprl Pristan ( pokrito kopališče, kot pri vas Golovec) in bom poizkusila plavati tam, če mi ne bo premrzla voda. Pa saj sedaj sem že bolj utrjena, tako, da upam, da ne bo problemov. marjanca45

okidoki  

član od: 19.2.2004

sporočila: 31

7. sep 2005 11:56

Zelim vse skupaj pozdravit, ja sem hujsala pred dobrim dvema letoma, tudi zdaj ohranjam isto tezo. lp vsem skupaj Sporočilo je spremenil(a) okidoki dne 07. sep 2005 11:59:58

marjanca45  

7. sep 2005 12:21

Okidoki, kako se prehranjuješ po dieti ? Koliko "grešiš" ? Kaj pomeni ohranjanje teže po 2 letih - + - 5 kg od teže, s katero si končala dieto ali manj ? Sem preveč radovedna - oprosti. Zanima me pač, kaj me čaka po tolikem času, ker sem jaz šele 5 mesecev po koncu diete in zaenkrat uspevam ohranjati težo. Sem pa malo v dvomih za daljše obdobje. marjanca45

VEROVNIKA  

član od: 28.8.2005

sporočila: 639

7. sep 2005 12:38

Pozdravljene "čvekle"! Res mora človek imeti čas in biti pri branju z mislimi zdraven, da vam sledi. Moram pa priznati, da te tale stvar kar sama potegne noter in vas redno preberem, čeprav malo površno, toda vsaj naj dogodkom še sledim. Torej, Štajerke (mimo grede - tudi moje korenine so iz tega konca) v ponedeljek se imejte lepo in na zdravje! Sama imam več časa za pisarije ob vikendu, ko sina navadno ni doma in imam prost računalnik. V službi pa si le redko kdaj lahko kaj privoščim, kot napr. zdajle, ko pričakujem obisk. Danes sem na OH. Kaj jeste navadno na ta dan? Zelenjavne pizze ne bi jedla tolikokrat, ker mi nikoli ni prav sedla. Makaronov ne moreš jesti vedno, čeprav jih imam nadvse rada in jih pripravim z gobami. Kaj smatrate pod slano pecivo? Mislim, da ga malo lomim, ker na ta dan spečem Pečjakove rogljičke, sinova, ki sta v "štihu" z mano, pa sta nadvse zadovoljna - zdraven na gore "kečapa". Ena od vas je bila operirana na hrbtenici (mislim da Marjanca). Ta lepota čaka tudi mene. Trenutno še čakam na magnatno resonanco hrbtenice, potem pa bo kar bo. Kar malo se mi stoži, da nič več ne hodim na roditeljske sestanke, ker to pomeni, da si še vedno mlad, Bodite vesele, da lahko še hodite in uživajte s svojimi otroci, saj tako grozno kmalu zrastejo in se osamosvojijo. Že trka na vrata - končjem. LP VEROVNIKA

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

7. sep 2005 13:07

Zdravje Skrajni čas bi že bil, da bi se odločili za dieto. Kilogrami se nesramno nabirajo. To mi piše v horoskopu, no pol pa naj jim človek še verjame. Danes je pa pravo zatišje na forumu. LP tuna

marjanca45  

7. sep 2005 13:10

Verovnika, jaz jem za OH dan tudi vodne žličnike, ki jih naredim iz polovico polnozrnate moke, polovico pa običajne moke. Pa nič jajc, samo sol, pa malo srobnjaka. Zraven jem solato. Testenin z mojim krasnimi omakami pa se ne morem najesti. Jem pirine široke rezance, včasih jih povaljam v drobtinah, ampak večinoma jih jem z zelenjavno omako. Slanega peciva nisem jedla nikoli, ker bi lahko jedla po moje vse živo, ampak, ko enkrat začneš, ne moreš končati in paket je naenkrat prazen. Držim pesti za tvojo hrbtenico. Mogoče pa le ne boš rabila pod nož. V vsakem primeru je fajn, da imaš čim manj kil. Hrbtenica je res hvaležna, verjemi mi. Sem sama preizkusila. marjanca45

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

7. sep 2005 13:27

Hojla hoj! Okidoki, tudi mene zanima več podrobnosti glede tvojega hujšanja in ohranjanja teže. Meni shujšati ni problem, sem pa večna poraženka pri ohranjevanju. Vsakič si rečem sedaj pa bo, pa je čez nekaj časa ponovno treba iti od začetka. Prosim za kakšen nasvet. Pa seveda čestitke za tak uspeh in kar tako naprej! Veronika, jaz imam srečo da se ne morem prenajesti makaronov in tako je to največkrat moje kosilo na OH dan. Prelijem jih z zelenjavno omako, gobovim ragujem, drobtinami, česnom popraženim na olivne olju... Sem si pa parkrat naročila zelenjavno pico, enkrat pa sem jedla tudi slane kekse. Po keksih se nisem počutila prav dobro, saj semimela občutek zapacanosti. Je preveč suho. Mislim da sem spadajo tudi bobi palčke, prestice... Za rogljiče pa ne vem. Če se prav spomnim, lahko jemo na ta dan tudi polento. Pozdravček! tejčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti