Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

29. avg 2005 8:51

Dobro jutro! Ste pa napisale čez vikend Tudi jaz sem imela sadni dan čez vikend in sem si pomagala s pečenimi jabolki.... res je če je toplo bolj nasiti.... ker imam pečena jabolka tudi zelo rada... je bilo super.... malo krize zvečer... ampak nisem grešila Hčerka mi je prinesla iz Londona smoothie.... stekleničko tekočega sadja brez dodatkov.... zakaj takšnih stvari nimamo pri nas....kako bi prišlo prav v službi za kakšno malico . Danes bomo mesni.... puranji zrezki in najbrž kislo zelje..... vem da je kombinacija hecna... ampak mi diši kislo zelje .... malo pireja za otroke in bo... Bliža se moj prvi vodni dan .. ajaj ajaj Po treh tednih imam 5 kg manj... ni kako slabo a ne.... občutek pa je zares fajn... ko vse hlače postanejo ohlapne. Lep dan vsem! Maša

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

29. avg 2005 10:19

Zdravo, rožice moje ! Kot ste opazile, moj domači internet še ne dela - obljubljeno je, da bo do začetka šole. Se pozna, da je bilo slabo vreme, koliko ste napisale. Komaj sem vas prebrala. Luthien, res si vse, kar pojem, zapisujem. In na osnovi pripravljenega jedilnika si tudi kupujem hrano. Sem se navadila na tak način in mi je všeč. Ob nedeljah običajno napišem za ves teden. V soboto sem imela eno parznovanje, pa sem bila zelo pridna. Edino torto sem pojedla že kakšne 3 ure po mesu, tako, da ni bilo 4 ure vmes, pa ni bilo krize. Tehtnica oz. številka na njej je bila naslednje jutro krasna. Včeraj pa klasika, - restan krompir in solata, zvečer pa paradižnikova solata in meso. Danes pa si bom na olivnem olju spekla melancane, pa ne vem, če bom sploh kaj še jedla zraven. Mogoče paradižnikovo solato s tunami. Ja, to bom. Jutri jem riž z omako iz melancan in bučk, v sredo imam sadni dan, v četrtek zelenjavna pica iz polnozrnate moke, za v petek pa še ne vem. Vipercat, končno si se spomnila na nas, ti izgubljena dušica ! Me veseli za službo in za tvojega mucija, da te še uboga. Tejčica, pa kje si ti, draga Primorka !? Veš kako sem te pogrešala !!!! Zdaj si pa imela mrk ! Ampak konec s takimi fintami. Imaš prav, da je treba teh 6 kil spravit dol, še preden se te res dobro oprimejo. Pa saj zdaj bi ti moralo biti lažje, saj poznaš vse fore. Bom Majdad naščuvala, da te bo lovila tam po vašem koncu, če ga boš kaj dosti lomila.... ha,ha,ha. Daj, spravi se k sebi in res začni znova. Evo, danes je dan D. Začetek službe po dopustu in 3MD !!!! Dokaži, da si faca, da bo mogoče še tvojo mami pa le zamikalo, da bi se ti pridružila. Bodi ji dober vzor !!! Držim pesti. Lanes, koliko vode je že v tebi ? Brez panike, saj bo. Ne misli na hrano, zamoti se z delom, ko boš doma, pojdi ven in dan bo hitro mimo. Drži se ! marjanca45

beba  

član od: 1.2.2005

sporočila: 91

29. avg 2005 10:54

Vsem skupaj želim lep in prijazen dober dan. Redno prebiram vašo pošto, pišem pa zelo nerada čeprav sem gobčne narave. Dieto sem kočala v začetku aprila, zgubila 12 kg tako sem zadovoljna, samo ta "hudičeva" poletja meni prinesejo vedno kakšen kg gor, a se ne dam in takoj naredim STOP. Škoda bi bilo po 4 letih in izgubi enega žakla cementa (dva mala) da se lepše sliši, vršti puško v koruzo. Sem pa sedaj en teden zopet na 3MD, da končno zgubim še teh nekaj kg, ki sem si jih zadala pa še zmeraj bo kar nekaj preveč. Če pa potem samo vzdržujem tisto težo si bom pa tud rekla da sem prev fejst punca . Naj povem tudi to da mi telovadba čez poletje ne gre prav od rok in nog, sedaj po pa pela hoja in orbitrek. Ste pa prav vse občudovanja vredne, to lahko rečem sam zdržat je treba. NE DAJTE SE Marjanca45 kje jih pa ti jemlješ pa tud ne vem, vem pa to, da bi blo fajn imet te kje blizu Kaj menite o suhem sadju (banane, ananas), ki ga kupiš v trgovini, saj že nimam več idej, tko da največkrat naredim čežano iz jabolk saj mi surova ne gredo prav preveč LEP POZDRAV !! beba

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

29. avg 2005 11:04

Štart uspel! Ker nisem imela drugega sadja, sem jedla kar suhe marelice. Moram it popoldani malo v nabavo, da napolnim hladilnik , saj je čisto prazen po dopustu. No, ne smem preveč založit kuhinje, da ne bo prveč skušnjav, moram pa poskrbeti da moji ne bodo stradali! Kosilo mi danes pripravlja tašča in je tudi že seznanjena z mojim novim štartom 3MD in kaj danes lahko jem. Marjanca45, ti si pa še kar tako dosledna pri ločevanju. BRAVO!!! Ko bi jaz imela malo tvoje trdne volje... Moja mami je pa kar pridna. Je z zmanjšanimi obroki in malo telovadbe (kolikor pač lahko) izgubila kar nekaj kg, sedaj se pa spravlja še na našo 3MD. Sem jo včeraj nagovarjala naj štarta danes, da bova skupaj po dnevih. Še ne vem kako se je odločila. Jo pa moram pohvalit, ker je pokazala kar veliko volje, da tudi sama poskuša nekaj narediti za svoje zdravje in ne čaka samo na zdravnike. Ji pa operacija vseeno ne uide. Sedaj čaka na datum za Valdoltro. Sedaj pa gremo nazaj na delo. Se počutim danes kot največji mučenik... tejčica

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

29. avg 2005 11:06

Juhuuuuhuu, sonce je spet tu!!! Teden je naokoli in čas za raport! Rezultati niso preveč vspodbudni, čeprav je počutje občutno boljše, nič več napihnjenosti,... Pa vendar +0,7kg, kljub striktnem upoštevanju diete. Pa to je ***!!! Teden je mini brez grehov, celo v soboto, ko naj bi imela Š dan sem le tega preživela ob sadju, tako da res ne razumem od kje zdaj te + 0,7 kg. Upam da bo naslednji teden toliko boljši rezultat, da bo oddtehtal vso to jezo. Marjanca povej mi nekaj koliko kilogramov si še izgubila po dieti? Kokos pa kaj je zdaj to? Saj veš da ne smeš oddnehat pri enem prekršku, preprosto greš z naslednjim dnevom naprej. Punca ne ga s***! Da ne pripelješ telesa, do tiste zmedenosti, da ne bo vedelo kaj je prav. Ne začenjaj vsak teden, vstrajaj skupaj z nami. Zdaj pa vzemi stvar v svoje roke in nam pokaži kdo je maskota tega foruma. Pokaži nam rekorderka, da ti še vedno zmoreš! Lans nazdravje! Jaz sem danes spet sadna! Na jedilniku bo lubenica, lubenica in lubenica :) Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

GOGA VRHOVŠEK  

član od: 20.4.2005

sporočila: 54

29. avg 2005 13:01

Hojla, punce! Ker smo imeli gužvo v službi, sem vas samo na hitro brala. Ker sem prekinila z dieto - dopoldne nisem zdržala samo na sadju - se vam nisem nič oglasila, ampak zdaj vsaj ločujem med obroki. Jaz sem kupila Abking pro in je super za hujšat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Se mi že pozna v pasu, da se je moj šlauf zmanjšal v 14 dneh pa še kile grejo dol. Stane 3 x 10.000 SIT in se res obnese. Občuduje vas Goga GOGA VRHOVŠEK

marjanca45  

29. avg 2005 13:18

Beba, saj fejst punca si že tako ali tako, glede na to, za koliko si se že skrčila in glede na to, da si se lotila 2. kroga. To bo zdaj še samo finiširanje, "izdelava" detajlov na tvojem telescu. Bravo ! Jaz o 2. krogu niti ne razmišljam, zato vas vse, ki se tega lotite, res občudujem. Glede suhega sadja: od tega na sadni dan jem le študentfuter ( rozine, arašidi, češniki..), sicer pa raje sveže. Velikokrat si naredim eno veliko skledo različnega narezanega sadja, potresem s cimetom, zmešam in potem navalim. Pa zdaj, ko so lubenice in melone... 2 kili lubenice za kosilo, pa umiram od sitosti - samo wc mora pa biti blizu ! Tejčica, vesela sem za tvojo mamo, da se je končno spravila malo k sebi in spoznala, da lahko tudi sama dosti naredi za svojo hrbtenico. Vsak kilogram manj ji bo zelo pomagal, tudi po operaciji. Ti pa nikar ne misli, da si mučenik - si pripravnica za lepo postavo. Pomisli, kako boš seksi, ko boš imela nekaj kil manj. Ne glej se kot mučenico, ker ti bo spet vse dol padlo, saj veš. Ti lepo upoštevaj 3MD dan na dan, pa bo kmalu tvoj telešček lepo oklesan. Rožica, saj bo. Počasi, pa sigurno. Ko bo "zalaufalo" bo pa šlo, saj veš. Samo, da si se pošlihtala, da nisi več napihnjena, vse drugo še pride. Bodi usmiljena s tvojim telesom. Kako hudo mi bo, ko ne bo več lubenic. Le kaj bom jedla za večerjo ? Goga, bolje ločevanje znotraj obroka, kot pa nažiranje prosto po prešernu. Vsaka pač najde nekaj zase in potem to počne, če pa tako pridno telovadiš še zraven, je res ta pravo. marjanca45

marjanca45  

29. avg 2005 13:36

Lanes, kako teče voda ? Jaz nimam vodnega dne, pa sem jo spila že 1,5 L. Držim pesti, da ti ure hitro minevajo. marjanca45

masenka  

član od: 14.8.2003

sporočila: 170

29. avg 2005 14:13

Ojla punce! Kako počasi leze tale dan.... saj bi še šlo.... če bi ne bila skoz lačna... po sadnem dnevu imam naslednji dan apetit, da te kap.....se že veselim puranjih zrezkov in sklede solate.... ampak bo treba še malo počakati. Ja ločevanje znotraj obroka uporabljam tudi jaz, kadar se znajdem v nepredvidenih okoliščanah, kot so obiski, pa pogostitve v službi ipd. Res se mi ne ljubi vsem razlagat.... vidim pa da zelo veliko ljudi že tako je, da loči znotraj obroka, saj vedno opazijo, da jem le meso in zelenjavo in niti povoham ne kruha in večina je že tako uvidevna da ne sili s hrano..... super, torej postajamo vse bolj osveščeni glede prehranjevanja. Še malo dvignem ritko in na sprehod do doma... Lep dan vsem! Maša

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

29. avg 2005 14:36

Marjanca45, nisem mislila da sem mučenik zaradi hujšanja ampak ker je konec dopusta in je spet treba delat. Smrk, smrk, smrk... Dieta pa pri meni ravno obratno deluje, kar se razpoloženja tiče. So tudi moji opazil, da nisem tečna kot pri drugih dietah, kjer sem ves čas samo jamrala kako sem lačna. Tu pa je hrane dovolj da se najem in to je to. Sem sama pridelala vse kile (in seveda ob tem uživala - seveda zaradi dobre hrane) in se jih moram tudi sama znebit. No, počasi bo pa tega delavnika še konec. Bom šibala na kosilo in pri tem uživala. Enako tudi vam. Pozdravček! tejčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti