16. avg 2005 7:09
Dobro jutro, rožice moje drage ! Končno sem spet pri računalniku in kar nekaj časa sem potrebovala, da sem prtebrala, kar ste napisale. Se vidi, da je slabo vreme, ker kar pridno pišete. Terlikar1 hvala za nasvet. Vse, kar si napisala, že ves čas uporabljava. Tisto mazilo pa je res zakon. Vsak dan previjeva rano, jo lepo očistim in po 5 dneh se že vidi, da na nekaterih delih že malo celi. Bo pa to po moje res trajalo kar nekaj časa, saj je rana velika ca. 8 cm2. Včeraj ga je prvič manj bolelo, da je tudi na stranišče lažje hodil. Mu je pa seveda tečno, ko so vsi prijatelji zunaj, pa hudo je, ker je strasten košarkar, sedaj pa še hoditi ne ore, kaj šele kaj drugega. Pa bo že. Saby, res je sr...., ko ima človek na cesti smolo. Jaz sem pred dvema letoma imela en karambol teden dni pred dopustom, drugega pa teden dni po dopustu. Za skoraj 600 jurjev sem imela škode. Za znoret. Pri drugem se je verjetno začel problem s hrbtenico, ki pa se je pokazal šele čez 2 meseca. Me je pa ravno tako vse bolelo kot tebe, le, da nisem šla k zdravniku, pa tudi na bolniški nisem bila. Trapa jaz ! Ti se samo lepo pocajtaj, pa kar na vse terapije pojdi, ker se potem šele čez čas marsikaj pokaže. Kandidatko za taščo pa drži na kratko in poizkusi res sama skrbeti za svojo hrano. Ko bo videla, da te je vedno manj, bo od jeze nehala težiti. Luthien, glede te tvoje -1 kile v 1 mesecu : brala sem Montignaca, kjer pravi, da ljudje, ki pogosto delajo raznorazne diete, na ta način zelo škodijo sebi oz. svojemu telesu, saj telo popolnoma zmedejo, tako, da to ne ve, kako naj si "nastavi" presnovo. In to, kar se ti dogaja sedaj, je rezultat tega. Telo ne ve, kako naj hrano predeluje, saj se "boji", da je bo spet manj in si kopiči zaloge za slabe čase. Mislim, da boš le z vztrajnostjo pomagala telesu, da bo končno spoznalo, da je sedaj to način tvojega prehranjevanja in da si ne rabi več delati zalog. Ko bo telo to pogruntalo, se ti bo tudi začelo poznati na kg in cm. 3 mesece je po moje dovolj dolga doba, da telo res lahko osvoji nov način prehranjevanja in temu prilagodi predelavo hrane. Samo ne obupati in daj telesu priložnost, da se končno oddahne od "šokov", ki si mu jih pripravljala zadnje čase. Rožica, če samo pomislim, kako sem si prvi mesec diete delala plane, da po končani dieti navalim na sendviče ! Pa me je do konca diete popolnoma minilo. Samo 1x sem jih jedla, pa me je tako bolel želodec, da me je želja kar minila. 1-2x mesec si privoščim za zajtrk kruh z latto in marmaledo in to je tudi vse. Sem se res navadila na sadje in telesu je bolj všeč. Prav nenavadno, kako se potrebe in želje v tem času spremenijo. Če bi mi pred dieto kdaj kdo razlagal, da moji zajtrki ne bodo več meseni, bi ga imela za norega. Sedaj pa mi je to najbolj normalna stvar na svetu. Pegatka, te tvoje tri žive depresije so boljše, kot kakšna druga, verjemi mi. So tudi tvoji sončki, ki osvetljujejo tvoj dan, čeprav je kdaj kak oblaček vmes. Glede diete in pridobivanja kil potem, ko jo končamo: s to dieto si pravzaprav spremenimo presnovo in način prehranjevanja. Tudi, ko je diete konec, lahko z lahkoto ohranjamo težo, če le ločujemo hrano znotraj obroka, pa če količinsko kontroliramo vnos sladkarij, kar pomeni, da jih ne jemo vsak dan. Ja, pa kakšno kapljo znoja je dobro spraviti s sebe na kakršenkoli način. Sploh ni hudo, boš videla. Joj, koliko sem načarala tule notri. Zdaj zaenkrat končam, potem pa se še kaj beremo. Hvala za dobre želje za moje dete. Moje koleno še čutim, vendar je boljše. Pa ko me tako mika spet tekati ! Ampak bom šla raje na sobno kolo. Zunaj pa spet dežuje.......... marjanca45