Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

19. jul 2005 12:18

Hojla! Tole vreme ga pa res špiči.Sej sploh ne bo treba na dopust na jug,ker imamo že tukaj čist tropsko vreme,vroče in vlažno,kar naenkrat se vlije,pol je spet vroče.Sam čakam,kdaj mi bojo začele po vrtu opice skakat. Drgač me pa ne moti,če bo naslednjih devet dni še dež,pol bi se pa že lahko tole vreme mal zrihtalo,ker prvega avgusta pa jaz štartam z dopustom.Odhajam pa u Banjole! Jz sem si pa v nedeljo privoščila mal alkota,pol sem pa včeraj z mačkom vstala.Sem bila do polenih zjutraj na veselici,pa sej sem se še kar držala,sam kaj,če so pa runde kar letele in nekaj sem pač morala spit,če ne je pa zamera.Sem pila pivo! Majdad,če si zgrešila napoved za vaše kraje,si ga pa pravilno napovedala za naše,tako da se nisi preveč zmotila,sam kakšnih 200 kilometrov. Kile pa kar pridno držim in tudi tisto prejšnji teden pridelano kilco sem že izgubila. Oj,me že otroci naganjajo! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

19. jul 2005 15:43

Živjo! Tuna, jaz sem prosila boga. Pa vseeno nevem kako bo! So pa tvoji načrti popolnoma enaki mojim, tako da če boš videla zjutraj po plaži tečt kakšno blondinko sem mogoče jaz. :)))) Skozipadalica, še bolje da se nas bo že po dveh kozarčkih prijelo. Meni se vrti že ko pogledam kozarec, kaj šele če ga izpreznim. Bomo pa več prihranile na dopustu. Pa saj na vse zadnje ti tako moraš malo varčevati za novo kolekcijo oblačil. No tuna vidim, da imamo še pri pijači enak okus. Jaz sem se odločila, da bom pila brez coca-cole. Kupila sem si prave pecljate, tanke kozarce za rdeče vino in iz njih bom počasi z užitkom srkala rdečo kapljico. Če bodo že grehi ni treba, da so na kubik! A ne ? Joj,... jaz pa tako norim po hiši, pripravljam za dopust in delam zjutraj. Šele zdaj si me spomnila Marjetka, da se nisem že zelooo dolgo stehtala. Jutri se pa res moram!!! Da ne bom potem vseh kilc pripisala dopustu! :) Lp, Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

19. jul 2005 19:48

Skozipadalica, 2 kg lubenice z lupino, pa je vseeno dosti. Potem sem napihnjena kot žaba, samo že po pol ure sledi prvo odvodnjavajnje. Saj sem tudi jaz mislila, da si bom s to dieto skrčila želodec, samo solata vseh vrst je tista, ki mi ga zaradi velikih količin ohranja raztegnjenega. Enostavno raje jem česa drgega manj, solato pa do onemoglosti. Glede alkohola pa - jaz sem ga prvič pila mislim da po 4 mesecih in sem bila od 2 dcl kar lepo "okrogla". Sem slišala komentar, da sem zelo poceni, če me opije že 2 dcl vina. Boš res lahko kaj prihranila za nova oblačila, kot so ti napisale. Tudi jaz prisegam na refošk. Sploh se ne spomnim, kdaj sem nazadnje pila belo vino. Mislim pa, da malo prav paše, pa za prebavo in organizem ni tak hud greh. Zrediti pa se človek tudi ne more, če ga ravno ne pije pol litra na dan. Tuna, tale napoved res ne obeta kaj dobrega. So pa temperature predvidene kar visoke, tako, da bo po moje dež v obliki neviht. Da le ne bo takih neurij, kot je bilo to lani v Konjicah ( kmalu bomo imeli obletnico !), ko nam je toča razbila 950 streh na hišah in blokih in smo imeli kar hude poplave v stanovanjih mi, ki stanujemko na vrhu. Res pa ni to poletje izpred dveh let, ko smo se skoraj spekli. Po moje je glavno, da je lepo vreme takrat, ko smo na dopustu, dosti sonca in tople vode, da se obojega naužijemo do vrha. Vsem, ki vas dopust še čaka, želim vsega dovolj. Ampak konec koncev je pa glavno, da človek 1x na leto spremeni lokacijo, pa kamorkoli že, da je skupaj z dragimi in da imajo čas drug za drugega, ja, pa da nas zjutraj zbudi mehur, ne pa budilka. Tukaj sije sonce in mi je vroče, da mi teče znoj izpod ostankov mojih jošk. Še jutri sem doma, potem pa adijo dopust in zdravo bitka za vsakdanji kruhek ! Pa hvala bogu, da ga lahko služimo ! Imejte se lepo do jutri ! marjanca45

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

19. jul 2005 20:38

Ha, ha, ha...Riba ribica, kako je lepo slišati, da sem videti shujšana, vendar je še nekaj kg preveč. Bo treba teči še drugi krog čez nekaj mesecev. Mi lahko zaupaš ime znanke, morda se je bom spomnila. Res je veliko spominov. Pri hrani smo pogrešali predvsem solato. Lahko mi verjamete, kako sem doma planila nanjo. Tam sem jedla celo sladkano kislo zelje (bljak...) zaradi prebave. Pri fotografiranju sem v začetku naredila velik kiks. Naši doma so me opremili z digitalnim aparatom, ki razume angleško. Ker angleščine še ne znam, sem v začetku izbrisala kar nekaj fotografij, predno sem ugotovila, kako stvar deluje, saj so mi naši dali aparat v roke in živjo...znajdi se. . Tvoja znanka se me bo morda spomnila kot kadilko iz Kopra. Tako nimam nobene fotografije, da bi se vam pokazala. To sem obljubila tudi Darchy, ki mi je že posredovala geslo. Bom skušala to popraviti v prihodnjih dneh. Lahko vam pokažem samo fotografije posameznih krajev. Rožica, skozipadalica, tuna, marjetka cvetka...tudi jaz bom od prihodnjega četrtka v podobnih skušnjavah kot ve na dopustu. Grem namreč še za teden dni na Hvar. Moram pa reči, da se zaenkrat kar držim obdobja po dieti. Vse imate dežja čez glavo (ne pozabite, da rastejo gobe, saj je luna ta prava). Nas je danes zjutraj ob 6. uri presenetil petminutni močan naliv, a ćez dve uri je bilo že vse suho. Tuna, upam, da je Hvar dovolj daleč in vmes je še nekaj dni, da do tja ne bo segla Večerova napoved. Marjanca, ti pa ne bi bila dobra tajnica,saj ne odpiraš pošte v beležki. Moram ti povedati, da bom sedaj dva dni v takšnih problemih, kot si bila ti, ko si poslala sina na dopust.Če bi bili pred 6. meseci današnji dnevi in novice, prav gotovo ne bi ob 5.30 zjutraj stala v Trstu v vrsti za karte (koncert U2 v Milanu). Tja namreč gresta jutri zjutraj hčerka in zet. Sicer pa je bilo tudi čakanje v vrsti posebno doživetje. Vse karte smo pobrali Slovenci, Italijani so na koncu že protestirali. Jaz, stara rokerica - tako me je pozdravila hčerka, ki je bila presrečna, sem dobila zadnje. Tako bom jutri v svoji stari službi varuške in kuharice...in seveda v pričakovanju... Danes sem se že dovolj razpisala, zato bom jutri postregla s kakšnim ha,ha,ha... majdad

marjanca45  

19. jul 2005 20:44

Majdad, se globoko opravičujem. Ko si ti pisala tole, sem ti jaz že odgovorila. Oprosti še enkrat ! marjanca45

marjanca45  

19. jul 2005 20:47

Majdad, pa ne mi rečt, da si ti stala v vrsti za karet za tvoja dva ????? Pa ti si res super mega babica ! Takih prav gotovo ne delajo več !!!!! marjanca45

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

20. jul 2005 8:36

Dobro jutro, kavico sem že spila. Moji so odpeketali že navsezgodaj. Ja, Marjanca, karte sem čakala za njiju dva. Ampak bilo je kar zabavno. Prodaja preko agencije je bila malo predraga, preko interneta sploh nisi prišel v " štih", tako ni preostalo drugo kot vrsta. In to v Italiji. Vse je bilo tako napeto... Hčerka je bila prav jezna te dni, ko je videla preko neta, da karte še prodajajo. Takrat so govorili, da je vse že razprodano. No ja , problem smo rešili pred 6. meseci. Samo naj se vrneta oz. vrnejo srečno. Naj uživajo. Hčerki ta koncert pomeni veliko. Saj drugače nima časa za te stvari. Ta skupina ji je ostala pri srcu še iz najstniških dni. Vse stene v njeni sobi so bile en sam poster. Ko je skupina U2 zadnjič nastopala v Evropi, ni mogla na koncert zaradi nosečnosti. Moj sedemletnik je prilezel v moje stanovanje takoj, ko so se odpeljali. Sedaj gleda risanke. Danes in jutri skrbim za 4 otroke. To bo luštno. Morda jih bom peljala v Brkine jahat konja. Malo se oblači, tako da s kopanjem verjetno ne bo nič. Pa tudi preveč jih je. Sedaj pa grem na vrt sejat še solato. Pa še nekaj v premislek: Moški so kot konzerva. če jim daš lufta, se pokvarijo... majdad

neznan uporabnik

20. jul 2005 9:44

jutro! čeprav je za nekatere že dan... sem se prilezla včeraj pozno domov iz spet čiščenja... Včeraj pa mi ni in ni šlo. in sem spala do sedaj. verjetno je lun kriva.. pa fant je bil zraven, tako da..... Nekaj me tišči želodec. Nevem kaj mu je. Pa sem včeraj jedla solato z tuno. Mjam. Sem narezala eno kumarco, pa eno zeleno pa eno rumeno papriko pa paradižnik in kar precej svežega koprca. In kot ponavadi sol, kis in jaz bučno olje. Meni olivno ne gre, in e vedno prisegam nadomače bučno olje. slaba tolažba ste za alkohol, ki itak bo, saj je vino od doma, domače tako da bodo pili v apartmaju. In vse gre od doma. ampak ne veste kako je dbro vino... sicer pa niti ne upam pogledati vremense napovedi, ker sem že zaj jezna. In kaj bomo če bo dež? ...........pili............ glede obleke pa je res. opažam, da bo res treba nekaj novega. vendar pa še imam nekaj stvari iz časov ko sem bila še malo manj okrogla, tako da je še nekaj. Še ni take sile. majce so ok, hlače so pa malo večji problem. Sem si pred dieto kupla lanene hlače intakrat mi je še malo mišelinke polzelo prek pasu. Sedaj pa nevem kaj naj z njimi. vse mi štrlijo okoli. kot vreča in po pasu mi kar polzijo dol. tako, da sem si sedaj na razprodaji kupila iste, vendar eno številko manjše. juhu. Ampak tudi te sumim da ne bodo dolgo. niso bile drage, zato sem raskirala. mam pa še ene 7/8 ki jih nisem oblekla že 3 leta in so mi zelo lepe. pred dieto jih sploh nisem mogla dati do riti, kaj šele na rit. Sedaj so mi prav. Kak cm še manj pa bodo ravno prav! nič. Grem po sestavine za današnje kosilo in večerjo. Bom juhico mojo paradižnikovo. jami. vam zaupam recept: ena ali dve bučki, po želji čebulo, jaz jo dam dosti, 15 stročjih fižolov, 2 papriki, 1 kumarca,... vse narežem na majhne kocke in dam kuhat v vodo, da se skuha. Enkrat vmes ko se spomnim, dodam eno zelenjavno kocko in pa 3 dl pasiranega paradajza. iin to je to.meni je zelo dobro. se mi že mudi lp

saby  

član od: 13.11.2004

sporočila: 140

20. jul 2005 10:23

Zdravo! Kako ste punce? Vidim, da v tem krogu pa ni nobenega fanta med nami. Ko sem bila prvi krog na dieti smo imele med sabo 2 korenjaka, ki sta se borila z nami. Naj vam povem, da sem od pon do pon dala dol 2,5 kg in sem zelo zadovoljna. Le migati bi mogla še malo zraven, a ne gre, ker je skoraj skos dež, jaz pa zelo uživam na kolesu. Nekaj me zanima. A še obstaja tista stran, kjer se objavljajo podatki o teži, vaje, 3md... itd...v prvem krogu jo je vodila Marika. Če ima katera naslov tiste strani, mi jo naj prosim pove. Ej, Skozipadalica, tudi jaz sem imela včeraj B dan. Kdaj pa si ti začela s 3 md. Lep dan želim, kljub turobnemu vremenu. saby

neznan uporabnik

20. jul 2005 11:11

a se tem pojavom še lahko reče vreme? eni se zdi da ne. Sedaj spet nemarno pripeka... saby, jaz sem začela z dieto junija. danes je moj 45. dan. Skoraj polovica! vmes sem malo si prestavljala kak dan. V ponedeljek sem imela vodnega, ker sem si podaljšala za en dan, da mi bo zneslo čez vikend. Tako ... lp

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti