Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

16. jul 2005 18:09

Zdravo! Tudi jaz sem se že vrnila (na žalost) z dopusta v to naše "usrano" vreme. Sicer sem se vrnila že nekaj dni nazaj, ampak saj veste kako je....vse je potrebno razpakirati, oprati , likanje....klicanje kolegic, razlaganje o dopustu...tako, da ni bilo prej časa, da bi se vam javila. V tem tednu dni, sem "pridelala" celo kilco. Ampak tako pač je....sama sebi sem rekla, da na dopustu pač ne bom komlicirala in tako sem jedla vse kar mi je zadišalo, le pri količini sem se malo "nazaj držala". Bolj sem si privoščila solate (na 1000 in 1 način!!!) glavna jed je pa bila bolj za okus kot kaj drugega. Tudi ločevala sem kolikor se je dalo....res pa npr. nisem komplicirala, če je bila solata iz testenin s tuno Pri pijači sem pa bila striktna-voda, voda, voda, voda in črna kavica brez sladkorja......tako, da sem že na dopustu poslušala očitke, da se za mene AI ponudba ne izplača. Pa nič zato, samo da smo se imeli fajn. Punce uživajte še naprej in držte se diete. Sem tako na hitr vse prebrala, pa sploh ne vem v redu kaj ste pisale....če se prav spomnim je Tabini zdravnica prepovedala dieto-ne obupaj, prehranjuj se zdravo-morda ločuj znotraj obroka, ali pa si preberi Montija (ni nič omejeno-no ja razen bela moka in krompir). Lp, maychi

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

17. jul 2005 1:59

Rožice, še vedno ne morem spati, tako imam zmešan bioritem. Teh 7 ur me bo očitno še kar nekaj časa mučilo. Kar groza me je, ko vidim, kako pozna je ura, jaz pa budna kot ris. Tejčica, ti si bila včasih tak ponočnjak, kaj ? Prebrala sem vse, kar ste napisale. Maychi, ti si omenjala bolečine v kolenu pri tekanju in pri hoji navzdol. Te probleme imam tudi jaz, pa mi je ortoped povedal, da imam prirojen preveč mehak hrustanec v kolenu. Potrebno je prilagoditi obremenitve kolena tako, da prenehamo z aktivnostjo, ko se pojavi bolečina. Pred 20 leti so mi dali nekaj injekcij v koleno, pa je bil dolgo mir, sedaj pa me je tega pikanja že kar malo strah. So zelo neprijetne injekcije. Artemis, Darchy in Goga - vse najboljše za nazaj !!!! Brala sem, kako slabo vreme ste imele tu. Mene pa je skoraj pobralo od vročine. Bila sem namreč v Mehiki, kjer smo imeli vsak dan okoli 35°C in 90-100% vlažnost zraka, tako, da je bilo res obupno. Tretji dan dopusta sem padla v nezavest in baje "me ni bilo" kakih 10 minut. Zdravnik, ki so ga poklicali, mi je izmeril pritisk in ta je bil 80/40. Dobila sem injekcijo, pa kapljice, ki sem jih 6 dni morala jemati po 3x/dan. 2 dni sem ostala v sobi, saj se res nisem počutila dobro. Potem pa sem po dobrem tednu dni zjutraj že veselo tekala po plaži, po mivki. Pravljica. Saj nisem vsak dan. 4x po pol ure, pa je bilo krasno. Prehodila sem skoraj vsak dan velike razdalje, saj smo hodili na razne izlete, če pa sem bila na plaži, sem tah šla hitro hoditpo mivki kakih 5-6 km. Nisem lenarila. Je pa res, da je tehtnica po prihodu domov pokazala 2 kg več. Držala sem se ločevanja hrane, kar pri all inclusive ni problem, samo problem je bila količina hrane predvsem zvečer. Pa 2 večera sem si privoščila sladkarije in to na veliko. Če pa so imeli po 15 vrst različnih sladkih stvari. Pa saj v Mehiki tudi ne bom nikoli več, te 2 kili pa bom že oklestila. Sem imela tudi 2 sadna dneva. Ja, moj greh pa je bil, da zjutraj nisem jedla le eno vrsto sadja. Ni šans. Pa po večerji ali kosiu sem pojedla še veliko lubenice. Prepričana sem, da sem jo od vseh, ki so bili tam na dopustu, pojedla največ. Ja, 3 zajtrke sem si privoščila nesadne. In vse to skupaj je pač dalo ti dve kili. Ampak važno je, da je bilo pravljično lepo, da sem ogromno videla, da sem si napolnila baterije za napore, ki mi jih pripravlja življenje. Saj ne vemo, kaj nas čaka. Prebrala sem, da ves je že nekaj končalo z dieto, nekaj je novih, Tabina, ti pa si sedaj verjetno na dopustu in upam, da si boš malo olajšala dušo in telo od vsega, kar se je zgrnilo nate in ti pobralo kar nekaj energije. Saj je res, da se potem človek vrti v nekem začaranem krogu, iz katerega ne more. Pa bi hujšal, da ne bi bil debel, pa pridejo padci, ki nas zmedejo in prestrašijo, pa spet začenjamo z dobrimi nameni..... Sr.... Študetke imate verjetno sedaj tudi mir pred knjigami in tako mali več časa zase. Izkoristite ga. Majdad, veseli me, da si se imela lepo, da si si srce in glavo napolnila z lepimi stvarmi, ki bodo za vedno ostale v tebi. Zaslužila si si jih. Tudi jaz sem še vsa zmedena od mojega dopusta in šla bi kar nazaj. Tako žalostna sem bila, ko sem morala domov. Ampak kaj hočemo. Naše življenje žal ni pravljica, če pa že je, je to le za kratek čas. Zdaj pa grem v posteljo. Mogoče me bo knjiga uspavala. Lahko noč !!! marjanca45

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

17. jul 2005 10:25

Pozdravljene vse podopustnice in dobrodošle nazaj.Verjamem da ste se imele lepo, saj temu so pa dopusti namenjeni, kaj ne.A na žalost prav prehitro minejo. Jaz že odštevam dneve do mojega, še 5 dni. Juhuhuhu... Saby sem iz Celja. Včeraj sem bila na Pivo in cvetju, bilo je kar vredu, predvsem grozna gužva in veliko piva. Pa en hamburger v mojem želodcu, ki me danes tako tišči, da sploh ne vem kaj naj. Bom danes ostala kar na sadnem dnevu, da se prepucam. Upam da bo danes tole medlo sonce dalo kaj toplote od sebe, prav pogrešem pravo poletno vročino, skratka pogrešem poletje tako kot bi moralo biti. Lp tuna

marjanca45  

17. jul 2005 10:51

Dobro jutro, rožice ! Saj je pravzaprav dober dan, ne pa jutro. Spat sem šla malo čez tri ponoči, zbudila pa sem se ob pol desetih ! Živi obup. Upam, da bom do četrtka, ko moram v službo, te ure že malo pošlihtala, saj moram takrat vstati že ob pol petih zjutraj. Pravkar sem prebrala, da se območju, kjer sem bila na dopustu, približuje orkan Emilly in da so evakuirali že 30000 turistov. Doživeli smo samo rob orkana, ki je zadel Kubo, pa je bilo več kot dovolj, kaj bo šele to. Ubogi ljudje. Počasi bo treba kuhati. Jedla bom pražene gobe ( brez jajc) in endivijo s krompirjem. Na dopustu sem pogrešala samo mojo zeleno solato. Se beremo zvečer. Tuna, ti privoščim dopust in to preddopustno veselje, ki spada zraven ! Lep dan, čeprav ne vem, če bo prav poletni, razen po soparnosti ! marjanca45

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

17. jul 2005 11:55

Živjo vsem, pravkar se pogajamo kam bi šli na izlet...Drugače pa se mi hrana frklja že nekaj časa, mislim, da bom raje prešaltala na montija, vendar bom vseeno izpeljala do konca-naslednji teden še vodni dan in potem še tiste 3 potem pa Monti. Maychi, zanima me, kakšne so tvoje izkušnje s tem, ker če se prav spomnim si ti tudi prešaltala po 3md? Nič grem se naprej pogajat za izlet, lepo se imejte!! Sarica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

17. jul 2005 12:12

Hojla! Marjanca,dobrodošla spet med nami!Vidim,da si se imela kljub začetnim problemom lepo.Hu,hu,pa tako daleč si jo mahnila,kar u Mehiko.Verjamem,da te zdaj mal časovna razlika muči,no na srečo je pa Kulinarika dostopna podnevi in ponoči non stop! Rožica,pa kaj me nisi pocukala,seveda sem bila jaz v petek v tej trgovini.Jaz pa v taki gužvi tak al tak nč ne vidim,tako da bi lahko stala čist zraven mene,pa te še opazila ne bi. Sej jaz tud nisem nč kupla,sam za punce set za babinton,tak da bomo mal migale zdaj čez poletje,sam tole vreme nam nekam ne gre na roko. Včeraj sem bila pa zelo pridna! Poleg tega,da sem bila na sadju,sem celih deset minut telovadila in potem še tri minute gonila orbitrek!Ja,zdej sem v fazi preganjanja lenobe in ohranjanja teže in bom pač začela z malimi koraki. Sem se zaobljubila,da moj orbitrek ne bo več miroval,saj ni spomenik,presneto. Zdaj pa se grem napokat pečenega krompirja in endivije z koruzo! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

17. jul 2005 17:51

Marjanca, lepo, da si nazaj zdrava, cela in vse kar zraven spada. Tvoje težave z nespečnostjo pa so kar v redu, saj si nam lahko malo več opisala, kako si se imela na dopustu. Mogoče ni kriva samo časovna razlika, tudi vreme je čudno, nevihte in podobno, pa vročina in še kaj. Tudi sama v tem času ne spim, vstajam in hodim, čeprav me ne nosi luna, zjutraj pa predolgo spim, verjetno zato, ker je takrat hladneje. Želim ti, da bi čimprej izgubila ti dve mehiški kilci. Marjetka cvetka, le glej, da se na orbitreku ne bo nabralo preveč prahu, saj veš, kje se nabira prah. Prav je, če svoje obljube javno poveš, tako se jih laže držiš. Dobro, da sem se spomnila, da grem še jaz malo telovadit, kolikor je v tej vročini sploh mogoče. Jutri me čaka 1. vodni dan v 2. krogu, držite pesti, da ga bom lepo prestala. LP riba-ribica

marjanca45  

17. jul 2005 20:15

Živio ! Če verjamete ali ne, meni tu sploh ni vroče, ker vlažnost ni tako velika in ko sem prišla v petek domov, me je zeblo. In ker sem "pametna", sem včeraj vzela DVE odvajalni tableti, da bi malo spraznila moj prebavni trak. Običajno te tablete niso zelo učinkovite, tokrat pa kar malo preveč, tako, da sem včeraj letala na wc do pozne noči, danes pa, ko sem se najedla solate in gob, spet začela dirke, ki še kar trajajo. Očitno sem malo pretiravala s tabletami in upam, da bo tega dirkanja kmalu konec. Namesto paradižnika v solati sem jedla sladoled in potem še 85% jedilno čokolado. Upam, da bo ta čokolada naredila konec mojim dirkam. Jutri bom šla plavati na Ptuj, ker se potem obeta slabo vreme, pa še mojega dopusta bo konec. Riba ribica, sem brala, kako kolesariš. Bravo. Mene je strah kolesarjenja po cestah, ker ljudje tako noro vozijo, da to ni res in se vedno bojim, da me kdo zgazi. Pri nas tudi na stranskih cestah ni miru. Sem bolj varna na mojem sobnem prijatelju. Pa tudi zdravniki so mi rekli, da kolo preveč "trese" mojo rit in hrbet in da naj raje vozim sobnega. Meni je pa tudi všeč, ker zraven berem knjigo ali pa gledam kak film, da mi čas hitreje mine.Je pa fino, da vsak najde svoj način miganja, pa kakršenkoli je že. Vse je boljše od ležanja na kavču. Ko bi vedele, kolikokrat sem se na dopustu pogovarjala o vas, o tem kaj počnemo. Tako se mi zdi, kot da smo ena veliko družina, ki ji je skupna želja po boljšem počutju, do katerega pa pridemo s tem načinom prehranjevanja, kot ga izvajamo. Zase vem, da je to to, kar bom počela v mojem nadaljnem življenju, saj ni nič težkega, sploh potem, ko človek konča z dieto. Vem, da je v 2. knjigi pisano zaporedje dnevov, kako naj si sledijo, vendar jaz tega zaporedja ne upoštevam, pa ravno tako nimam problemov s težo. Mislim, da je bolj važno, da hrano ločujemo znotraj obroka, pa da pri ničemer ne pretiravamo. Sadni dnevi so tisti, ki viške teže zelo hitro počistijo in jutri bom imela sadni dan, ker bom večji del dneva zdoma in je takrat najbolj enostavno, ker me nič ne premami in jem tisto, kar imam s sabo. Na poti domov pa bom kupila 2-3 kg lubenice in jo pojedla. Ko vas tako berem, kako se odločate za drugi krog me kar mika, da bi se tudi jaz odločila za to. Enkrat na začetku drugega leta. Bom videla, kaj se bo dogajalo z mojo težo. Zdaj pa grem brat knjigo, ki me bo mogoče uspavala. Imejte se lepo ! marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

17. jul 2005 22:24

Čer! Marjanca pozdravljena! Hmmm.... Marjetka.....zakaj? Ker nisem vedela a si,..al nisi ti! Takoj ko sem stopila iz avta mi je naproti z vozičkom pridervela oseba z zelo znanim obrazom, v istem hipu sem pomislila nate. Že res, da se mi je tvoj obraz zelo vtisnil v spomin iz tvoje slikce, sem si pa predstavljaja veliko močnejše truplo zraven. Je pa zanimivo, da sem res skoraj stala zraven tebe, vendar sem to opazila šele, ko sem se ozrla kdo me opazuje. Bila je majhna deklica, ki se mi je prisrčno nasmehnila in se hitro sramežljivo skrila. No in opazila sem, da je poleg te iste osebe s parkirišča, da sta deklici dve,..., potem pa sem vas izgubila. Ko sem ravno našla pogum v sebi, da se morda osmešim in ogovorim neznano osebo. Upam, da se čimprej spet kje srečava. Jutri je tehtanje! upam da ne bom razočarana, da bodo kilogrami enaki. Nočko! Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Clek  

član od: 17.1.2005

sporočila: 33

18. jul 2005 8:57

Pozdravjene! Sem čisto na začetku z dieto pa mi mal uspeva, včasih naredim kak prekršek ampak se pol v nadaljevanju spet držim diete. Vem pa da se bom v soboto kar pregrešila, ker grem na poroko in imam sadni dan. Kar groza me je ampak bo že nekako. To je dobro, da se začne v popoldanskem času tako, da bom vsaj do takrat na sadju. Ker se bolj začetnica me zanima kako je s tem ali lahko ješ pašteto in hrenovke na B dan, ker jih posebej nisem nikjer zasledila? Zdaj pa grem na kozarec vode. Je edina stvar, ki mene osebno zadovolji. Vsaj pri nečem sem vztrajna. Lep delovni dan vsem. Clek

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti