Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

29. sep 2005 13:44

Pa saj si naša, Encijan. Če si na dieti ali ne. marjanca45

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

29. sep 2005 13:50

Nekdo je naredil slovnično napako, pa sem mislila, da je moški. Prav veselila sem se že. Potem, pa sem pogledala na frizuro, pa je ženska. Sotrpinke, ne mi zamerit, vas ravno tako spoštujem[;) Migla

tuna  

član od: 17.6.2005

sporočila: 437

29. sep 2005 13:51

Ja Marjanca tudi jaz sem besna, ravno včeraj sem gledala da so v Ameriki odkrili zelo učinkovita zdravila za raka dojke, ampak so zelo, zelo draga in kaj sledi, da pač ne bodo dostopna navadnim smrtnikom. Na žalost je pač tako, kaj čemo. Encijan dobrodošla nazaj. Marjetka Cvetka me veseli, da sta uspeli zrihtati. Veš jaz sem doma blizu bolnice in ponavadi zjutraj nesem izkaznico in grem vmes domov. Je pa seveda to težje delat, če si iz oddaljenih krajev. Aja nisem vam še povedal, da mi je moj končno začel rihtati kuhinjo. No sej rabu je pa 6 let. Lp tuna

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

29. sep 2005 13:53

Marjanca veliko tega denarja porabimo za zdravljenje alkoholikov,ki so na zdravljenju tudi po 3 x ali večkrat.Danes sem tako razkačena,da bi kar koga ugriznila.Sodelavec je že nevemkolikič prišel "ozdravljen"ponovno na delo,vsi vejo,da bo trajalo mogoče,če bo res prava luna kakega pol leta,vse to plačamo mi,sodelavka ,je zbolela za neko hudo boleznijo -nekaj v zvezi z mišicami,čez par let bo na invalidskem vozičku,pa SI BO MORALA sama plačati zdravila,ki i najbolj pomagajo.Človek bi kar tulil. No zdaj sem se malo olajšala.Veliko vas berem,pa še vedno nič ne ukrenem z mojo kilažo. V ponedeljek spet začnem! Pa saj sem kot pijanci.Jutri bo vse drugače..... Lep deževen dan! jesen

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

29. sep 2005 14:00

Jesen točno tako. Pa kako je "ozdravljen" alkoholik, če potem nikoli v življenju ne sme več popiti kaplje alkohola, da se ne vrne na stara pota. Tudi v moji bivši firmi smo imeli enega tipa, ki se je 3x zdravil, pa še danes veselo pije. Za raka pa sem še posebno občutljiva, ker ima ena sorodnica operacijo dojke že za sabo, pa tudi ni med izbranci za to novo biološko zdravilo. Mogoče je pri 61-ih že prestara po njihovih merilih. V glavnem, rožice moje drage, pazimo na naše zdravje, bodimo dobre volje in mogoče nam bo dano vsaj še nekaj desetletij preživeti brez tega kleščarja. Imejte lep popoldan, jaz pa grem brati knjigo. Sem včeraj pospravila stanovanje ( nikoli ga ne čistim med vikendom, ker takrat mi jem škoda časa za take nujne bedarije), tako, da sem prosta. Za kosilo bom jedla riž z zelenjavo ( melancane, bučke, gobice...) in paradižnokovo solato. pa,pa do jutri marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

29. sep 2005 15:01

Živio vsem starim in novim! Marjetka Cvetka še sem z vami! Ponovno iščem pravo pot. Včeraj sem preživela svoj prvi B dan. Ker čez poletje nisem bila preveč pridna, so se mi počasi začeli nabirati kilogrami in kar na enkrat je naredilo BUM!!! In maščobne celice, kot praviš Encijan so se spet napihnile. Še sama ne morem verjet kako hitro lahko pristaneš na stari poti. Čeprav se mi res dolgo ni poznalo na kilogramih, kljub temu da sem ga biksala. Pred mesecem dni sem se ponovno lotila diete, ki pa je žal splavala po vodi. Držala sem se približno 14 dni, potem pa sem šla na dopust... In na lastni koži ugotavljam, da se mi kilogrami še hitreje nalagajo, dejansko tako kot, da bi telo delalo zalogo...., saj veste Jo-Jo efekt. Zato je bil skrajni čas da nekaj ukrenem. Razmišljala sem celo o montignacu pa mi prva stopnja ne diši najbolj. Je pa res, da ga bo treba naštudirat za vzdrževanje teže, ker jaz ne mislim celo življenje ločevat hrano. Se popolnoma strinjam z vami, v naši državi marsi kaj ne deluje pravilno pa naj bo to sociala, zdravstvo,... Bolje da ne začnem debatirat, ker me vedno spravi v slabo voljo. Mejte se! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

30. sep 2005 4:47

Dobro jutro vsem na forumu!! Kje ste??Vas je voda zalila?? Rožica tudi jaz se pripravljam, da bom ponovno zaštartala, oziroma ti si že. Encijan, če se le da se nam oglašaj večkrat.Je bolj pestro, če vsak pove kakšno svojo zgodbo. Nam to, ki smo izgubljeni zelo veliko pomeni.Kar iščemo tista ta prava zrnca. Res sem presenečena, kako ste vse stopile na mojo pot, ter me bodrile.Zato se splača nekaj narediti zase, ker veš da nisi sam.Še enkrat hvala vsem!! Luthien kje pa si??Pa Sasy,Joli??Oglasite se kaj! Zdaj smo v tisti letih, ko začne počasi bolezen prihajat na površje.Zato moramo še bolj skrbeti za zdravje.Ker od zdravstva nimamo kaj pričakovat.Saj pravijo zdravnik ti bo pomagal,zdravil se boš pa sam.Ker z žlico si kopljemo grob.Resnično se moramo potrudit, da si ohranimo zdravje čim delj. Lepo se imejte in lep dan vam želim. Čao,čao!! helena45

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

30. sep 2005 5:21

Helena45 in ostala druščina - tudi jaz vam želim dobro jutro. Rada bi se vam pridružila in izgubila čimveč kilogramov, pa rabim pomoč. Moram priznati, da vse za nazaj enostavno ne morem prebrati, zato prosim v par besedah nekaj o ločevalni dieti: je to tisto, ko posebej ješ meso in solato ali pa posebej krompir ali testenine ali riž in solato. Mi pa vse ni čisto jasno - kako lahko npr. za domače naredite golaž, ki ga jedo s polento ali njoki ipd., vi pa samo golaž brez vsega. Ali to gre? Imate toliko volje? Ko pa je polenta tako božanska Vidim Helena45, da ste zelo zgodaj na računalniku -. jaz pa malo računalnik, malo postelja, vmes pa še kaj postorim v kuhinji ali obesim nočno pranje perila in tako čakam, kdaj se bo katera oglasila na forumu. Vsem, ki ste kakorkoli uspele znižati številke Upam, da bo tudi meni kdaj uspelo. Lepši dan vam želim Dušanka

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

30. sep 2005 7:25

Dobro jutro vsem ta zgodnjim! Dušanka, dobrodošla v naši druščini! Osnovne informacije o naši dieti najdeš na tejle strani: http://mojplanet.com/dieta/ , za dodatne informacije pa še različne izvedenke iste diete: http://www.geocities.com/hdieta/dpd.htm . Potem pa še kaj vprašaj, pa bo. Sicer pa gre za ločevanje beljakovin, ogljikovih hidratov in škroba, kot si že sama pravilno ugotovila. Doma smo si pa čas diete različno organizirali, nekaterim se pridruži tudi partner ali pa cela družina, nekje pa malo kombiniramo. Pri nama z možem nisem komplicirala in sva (razen na sadne dni) jedla oba enako, on ima v službi tako toplo malico in ne boš verjela, naše jedi so zelo okusne, morda boš tudi sama presenečena (sama sem se tukaj recimo prvič srečala s prebrancem, pa grško solato, pa solato iz fižola, koruze in graha, pa pizzo z bučkami, pa pečenim krompirjem s porom ali bučkami, itd., zraven pa vedno še krožnik okusne sezonske solate). Ko doživiš prvi uspeh, ponavadi padeš noter in začneš drugače razmišljati, se pač ustvarjalnost malce preusmeri... Veliko uspeha ti želim, pa ne prehitro obupat, nekaterim gre že v prvih 4 dneh precej dol, drugi pa morajo za to malce počakati, precej pa je odvisno, koliko kg imamo viška. Če je viška veliko, je ponavadi začetek lažji, najbolj trdovratnih je zadnjih 10kg nad idealno težo, vsaj po mojih izkušnjah bi lahko tako rekla... Helena, kot kaže bom bolj pogosta kot 1-krat tedensko, vsaj na začetku, da mi zalaufa... Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 30. sep 2005 07:39:05

helena45  

član od: 7.8.2005

sporočila: 371

30. sep 2005 7:52

Bravo Encijan tako se govori ne bo nam dolgčas.Pa še kakšno informacijo nam posreduj, če kaj zaslediš na internetu. Dušanka dobrodošla!! Midve se še ne poznava, mal povej imaš velik kg za odložit.Vidim da si tudi ti zgodnja.To bo fino, mi ne bo dolgčas. Povej gdaj nameravaš začet.Jaz jih moram oklestit 20kg. Moram povedat, da sem že obupala pa so me dekleta na forumu spet prepričale, da ponovno začnem. Sedaj se pripravljam na to. Lep pozdrav helena45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti