Ločevanje živil 90. dni - 4. del

tema je zaklenjena

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

22. sep 2005 16:27

Hojla! Super,vedno več nas je tukaj!Super ste,ni kaj. Dobrodošle vse nove in povratnice. Verjetno je tukaj zato takšno zatišje,ker punce čistijo orbitreke.Jaz ga včeraj še pogledala nisem,čeprav sem obljubila,da bom prah pobrisala z njega.Sem otrokom palačinke pekla in zraven sline cedila in na koncu sem si še eno privoščila,z marmelado in kislo smetano.A nisem packa! Lol! Ribica,no pa si si prihranila veliko pucnja,ker si plin izklopila! Presneto,ne vem,a mam kaksnega crva v racunalniku,kar naenkrat mi je sumnike pozrlo! Marjanca,le privosci si,vcasih pa si fres lahko,sam nakatere,z mano vred si pa mal preveckrat! Aj,bom koncala,da vidim,kaj mi ga ta skatla serje! Marjetka cvetka Sporočilo je spremenil(a) Marjetka cvetka dne 22. sep 2005 16:30:32

Marjetka cvetka  

22. sep 2005 16:56

No,moji šumniki so nazaj! Danes imam oh dan,jutri bom pa poskusila spet bit na sadju.Zdejle morem premislit,kaj sladkega bi vtaknila v usta! Ampak tale mraz mi pa že preseda.A vi veste,da že en teden nismo videli sonca.Pa sej to ni več normalno,sej bom še ovenela. Ja,pa jutri je prvi jesenski dan,čeprav jaz sam gledam v nebo,kdaj bodo začele snežinke naletavat. Hčerkica me kliče,bi pašeto rada jadla.O,moj bog,kakšen okus pa že ima pašteta. Tako,prosim,smejte se in veseli bodite,da bo sonček posijal! Marjetka cvetka

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

22. sep 2005 17:55

Tudi jaz sem med vami. Nisem ravno rosno mlada, toda nekaj kg imam preveč. Danes sem prebirala strani na forumu in ugotovila, da ste pridne pri hujšanju. Za začetek se strogo držim navodil, ki so opisane v knjigi. Seveda pa imam tudi nekaj vprašanj. Kaj pomeni B dan (je to beljakovinski dan). Juhe, v kateri so se kuhala poščančja prsa, ne morem piti. Prsi sem skuhala skupaj z govedino. Ali lahko pijem govejo juho? Ali lahko jem Wasa kruh? To je tisti trdi kruh. Upam, da mi bo kmalu vse jasno. LP Migla Sporočilo je spremenil(a) Migla dne 22. sep 2005 17:56:14

Marjetka cvetka  

22. sep 2005 18:01

Migla,pozdravljeni! B dan je res beljakovinski dan.Tisto juho lahko brez skrbi piješ,tudi nič hudega ni,če ješ dve vrsti mesa,npr.piščančje in goveje.Pomembno je,da ne mešaš med seboj mesa in mleka,ali mleka in jajc ali jajc in mesa. Wasa kruh seveda lahko ješ.Najboljš polnozrnatega. Marjetka cvetka

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

22. sep 2005 18:43

Hvala Marjetka cvetka. Upam, da mi bo šlo. Rada bi izgubila do 7 kg. Res pa je, da sem jih že nekaj kg v poletnih mesecih, kjer sem jedla vse, vendar malo. Zdaj pa sem imela krizo, grozen apetit in to tri dni. Presekala sem to trodnevno žrtje, ker si ne želim pridobiti teh kg nazaj, zato sem se pridružila vam. Migla

tigrolina  

član od: 26.5.2004

sporočila: 25

22. sep 2005 18:53

Lep pozdrav! Najlepša hvala za vse spodbude.. ampak.. če sm čist odkrita.. men tole ne gre.. men res ne gre.. prvi dan nisem zdržala.. kje bom 3 mesce? berem..in berem.. kok enim uspeva.. men pa ne? mogoč to.. kr enostavno obožujem čokolado in si ne predstavljam da nebi po obroku pojedla nekaj sladkega? Ali pa kako se naj uprem kosilu doma? Nevem kaj naj.. sm mislila da bo lažje.. ampak ni.. :( tigrolina Sporočilo je spremenil(a) tigrolina dne 22. sep 2005 19:06:06

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

22. sep 2005 19:46

Marjetka cvetka, pašteta ima takšen okus, da je raje ne začni jest. Ali se že videla tisti vic na kulinariki, ki govori o mladem Gavriloviču, ki je moral kot vajenec počistiti po tleh? Ko si je ogledoval vse repke, parkeljce, kožice, hrustance in še kaj, je izjavil (tako pravi tisti vic): Pa šteta bi bilo ovo bacati! No, včasih takšne štorije pomagajo, vedno pa ne, kajne? Ali obstaja podoben vic o čokoladi? Reklame po TV so preveč vabljive, tam vidiš, kako se suhice bašejo s sladkarijami. Včeraj sem pjovsem neplanirano pojedla eno Milko, danes pa sem pridna ob zelenjavi in sadju. Dovolj o hrani. Jutri bo lepše vreme, kolesarjenje na sporedu za mene, za druge pa tek ali rolanje. Tigrolina, vprašaj se, ali si res lačna ti ali pa samo oči. Pogosto so lačne samo oči, tudi občutek sitosti pride malo kasneje po obroku. Vsekakor pa ti želim, da bi uspela. riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 22. sep 2005 19:49:01

Marjetka cvetka  

22. sep 2005 21:49

Ah,daj no tigrolina,seveda ti gre,sam ne se sam seb smilit.Saj nisi sama v tem boju,mi smo vsi s teboj! Ko te bo prijelo pojest kaj sladkega,se vsedi za računalnik in poglej na naš forum,zmeraj se najde tukaj kdo,ki pove kaj vzpodbudnega,te potolaži ali pa tudi skrega. Sej je nam tudi hudo in tudi me bi najraje vse skupaj poslale k vragu! Ko pa vidim,kako se druge trudijo,si mislim,pa kaj sem jaz kaj posebnega da tega ne bi zmogla,sem morda kaj več od drugih,da si lahko privoščim takšne pregrehe.In ugotovim,da sem ravno takšna kot vse ostale,debela in vsega naveličana,toda če se druge vsaj poskušajo trudit za lepši jaz,zakaj se ne bi tudi jaz. Ko pa je potem tako lep občutek,ko vidiš da ti uspe,da si nekaj naredila zase,da si vzela stvari v svoje roke. Zatorej Tigrolina in vse ostale,ne se kar tako pustit. Za koliko stvari si jaz nisem mogla zamislit,da jih ne bom več jedla,toda zdaj,ko sem že skoraj pozabila kakšen okus imajo nekatere stvari si ne morem zamislit,da sem te stvari sploh kdaj jedla. In če tako zelo obožuješ čokolado,si jo pač privošči en mali košček kdaj pa kdaj,mogoče ti bo potem lažje,če boš vedela,da se kljub dieti nisi odrekla naj,naj slaščici.Saj je dovolj čist mali košček,sam toliko,da potešiš lušte.Včasih pa je zelo okusna zamenjava za čokolado en vroč poljub! Ribica,hvala,saj me pašteta sploh ne mika.Sam res se ne morem več spomnit,kakšen okus ima in ker sem pozabila kakšnega okusa je,se mi je sploh ne lušta.In to dobro,kajne. Sem pa danes za večerjo pojedla tri mini roladice,na katere sem nabrizgala kupček sladke smetane,povrh pa kar mal prevelik kos jedilne čokolade,potem pa še nekaj napolitank in potem mi je bilo že mal slabo od vseh sladkarij. Ribica,kakšnega vica o čokoladi pa ne vem,ker tudi jaz čokolado obožujem in sem tudi spsobna pojest eno celo Milko kar tako mimogrede. Torej punce in fant,pa sej ni tako hudo,saj držimo skupaj in smo najboljši team na planetu zemlja! Kdo je najbolši frajer na svetu, kdo hodi lažji po tem planetu? Kdo sam sebe je v roke vzel in veselo hujšat začel! To smo 3md-jevci pravi, ki nam je nakaj kliknilo v glavi! Smo se na kulinariki zbrali in se posvetili svoji postavi. Smo veseli in nič več debeli bomo skupaj pesem zapeli, mi smo najbolši,mi smo taglavni, mi zares smo zdaj postavni! Juhej! Marjetka cvetka

bonaca  

član od: 1.3.2005

sporočila: 215

22. sep 2005 22:10

Marjetka Cvetka - nadomestilo za čokolado je vroč poljub? Pa ne vem, če se potem ne bi kar za en teden prisesala na mojega ljubega! Pa da si reperka tudi nisem vedela. Vsaka čast za tole pesem. bonaca

LANES  

član od: 22.8.2005

sporočila: 159

22. sep 2005 23:12

Prišla z odbojke. Na hitro prebrala, da kaj ne zamudim in res... Marjetka ne grem spat dokler ti ne povem, da si ful faca. Za vsako najdeš spodbudno besedo in še super pesem si spesnila. Čestitam. Ti si nam pravi vzgled. Danes sem bila do odbojke na sadju potem pa na vodi in en čajček z medom sem še popila. Jutri zjutraj se bom tehtala in videla, kaj bo pisalo na tehtnici. upam, da bom zadovoljna. POzdravljene novinke, le pogumno in vztrajno. Vsak začetek je težak, a se splača. Ne kar hitro omagati. Me smo tu, da vam pomagamo in svetujemo. Le vztrajno. PA lahko noč vsem dekletom in fantu. LANES

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti