12. maj 2006 20:23
Lep pozdrav tudi Mazi! Torej nas je že kar nekaj, ki smo si lepe majske dni izbrali za čiščenje in pomladitev . Odgovoril bi na tvoje vprašanje. Čez dan spijem liter ali več raznih sokov, ki niso najbolj profesionalno sočeni, agrume sočim kar ročno. Tako dobivam nekaj vlaknin, ki so gradivo "za nadaljnjo obdelavo". Tega je sicer zelo zelo malo in blato zelo tekoče, a vendar. Donat poskrbi za ostalo. Priznavam, da mi je klistriranje odveč in takoj, ko lahko malo "zabušavam", to tudi storim, tako da proti koncu daljšega posta klistiranje opravljam le vsak tretji dan ali ob slabem počutju. Po drugi strani si pa mislim, da vsakodnevno izpiranje črevesja z vodo cel mesec ni naravno. Nekateri imajo po daljšem postu težave, da ponovno zaženejo črevesje v pogon. Sam teh težav nimam in tudi zato nisem tako zelo skrben pri oddvajanju vsakega vlakenca iz soka ali juhe. No, pa smo tam! Namesto da bi na kulinariki debatirali o tem, kaj gre noter, debatiramo o tem, kaj gre ven :) Župci bi priporočil še knjigo Sveži zelenjavni in sadni sokovi (Dr. Walker), upam, da sem prav napisal, ker je ta hip nimam pri sebi. V njej avtor priporoča, katera kombinacija sokov blagodejno vpliva na posamezen organ in za kakšno vrsto bolezni je primerna. Ravno včeraj sem jo prebiral in ugotovil, da je največkrat omenjena kombinacija korenčka in špinače. Prijazen vikend vam želim! Boris booris