20. apr 2006 10:59
Mislim, da je dobro vedeti, da kar koristi bolnemu človeku, ni nujno, da bo koristilo zdravemu... Navsezadnje so vsa zdravila v bistvu strupi v malih količinah... (Sem ne štejem vitaminskih tablet, pa takega, ta prava zdravila mislim). Ne pravim, da post v določenih okoliščinah ne pomaga, prav gotovo da, sicer ga ne bi poznalo toliko kultur... Ampak rečt, da bo pa vse pozdravil ali pa da brez njega ne moreš ostat zdrav, je pa druga skrajnost;) Moja starša se nista nikoli postila, no oče se je 1x, je rekel, da je res samo na začetku težko itd... ampak očitno ga ni prepričalo, da bi to kdaj ponovil... No, pa izgledata veliko bolje od svojih kolegov, ki so nekateri v eni, drugi pa v drugi skrajnosti... Tudi ga (posta) iz lastnih izkušenj ne poznam prav dobro, saj ko sva se s fantom postila, ni bilo prostovoljno, tako da verjetno ne šteje... počutila se pa nisva nič boljše ampak izmozgano in predvsem lačno:) Jaz sem se zamislila, ko mi je fizioterapevt (po poškodbi v nesreči, nič me ne boli kar samo od sebe:)) rekel, da dobijo ogromno starejših žensk, ki trenirajo jogo, da imajo vse skelepe preveč fleksibilne in si takoj zvijejo kaj, pa še osteoporoza je zelo značilna zanje, saj imajo rade umirjene zadeve, kot je joga in ne marajo skakat, kar pomaga pri osteoporozi... Kot sem že prej napisala, če bi bila zelo bolna, bi verjetno poizkusila tudi to, zakaj pa ne, saj nimaš takrat kaj izgubit... Zato popolnoma razumem, da se je booris in ostali tako odločil in očitno je bila prava pot, če je zdaj zdrav. Hočem samo rečt, da to ni edina možna varianta, da ostaneš zdrav! Ker poznam kar nekaj ljudi, ki se postijo in so precej bolj bolehni in brez energije kot pa mi, ta zastrupljeni:) Nekateri so zelo naštudirali zadevo, nekateri nič in so celo zboleli... Dokler pa vse lepo deluje, pa moje telo očitno ni tako zastrupljeno, pa všeč mi je logika od proxime, da naša telesa niso smetišča ampak stroji. Jih je dobro kdaj malo očistit, ampak to se lahko naredi na veliko načinov, najboljše je kar sproti, ne pa ena generalka spomladi in jeseni;) In ni jih zato treba razstavit na prafaktorje... Črn urin mene namreč ne bi ravno prepričal v zdravilno moč tega, kar počnem... Navadno pogledam, kako bi bilo v naravi in to vzamem za referenco, kaj je zdravo, potem pa to prilagodim glede na to, koliko nezdravega naredim in kaj lahko naredim bolj zdravo kot bi v naravi: torej jem sladkarije, ki jih recimo v naravi ne bi dobila, ampak si umivam zobe, ki si jih jamski ljudje niso mogli:) Gotovo so bili naši predniki kdaj pa kdaj brez hrane, še bolj gotovo pa, da to ni trajalo 40 dni:) Gotovo so tekli skoraj vsak dan, gotovo pa ne 42 km skup. Maraton ni zdrav, trening zanj pa je (če odštejemo dolge teke). PO mojem je isto pri postu, če seveda ves čas govorimo o zdravem človeku, za bolnega je lahko zdravo vse kaj drugega... Torej se bom postila, ko bom res bolana ali pa čisto brez denarja;) Saj mesečni prihranek za hrano niti ni zanemarljiv, če pogledamo zelo ekonomistično;) Veri