2. mar 2005 11:10
Ojla vsem in čestitke včerajšnjim zmagovalkam!
Jaz včeraj sicer nisem bila vodena, pa je po 2. sadnem dnevu bilanca vseeno še 0,6 kg manj, tako da sem prebila magično mejo in prvotno zastavljen cilj 56 kg (za dlako, saj je bilo zjutraj 55,9) in domnevam, da bo jutri zjutraj spet več, čeprav malo upam, da ne bo, sploh če bom danes spet kaj migala. Dva dni namreč že zabušavam
! Hja, pa nič več ne smrkam, mi pa še vedno bolj paše čaj kot voda in počutim se krasno! Očitno je tudi tokrat šlo samo za čiščenje organizma in ne za kake hude bacile. Pred 14 dnevi sem namreč že doživela hud prehlad, ki je intenzivno trajal en dan (polni robci saj veste česa), naslednji dan sem še malo smrkala, tretji dan pa je bilo spet vse OK, kot da nič ni bilo. Se to dogaja še kateri?
Tabina
, vprašala si za kitajsko varianto mojega zadnjega B dneva. Sem čista začetnica, kar se kitajske kuhinje tiče, ampak sem upoštevala navodila dveh prijaznih izkušenejših "Kitajk" Mamamie in Vcibej. Mamamia je potem to objavila tudi na forumu Kateri vok? (tu je link:
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3764), tako da ti priporočam, da si ga prebereš, posebej 2. stran. Svojo oz. našo kitajsko pojedino sem upoštevajoč večino njunih priporočil pripravila takole:
Piščančji in puranov file (slučajno sem imela oboje, pa sem poskusila kar s kombinacijo) sem narezala na trakove (približno 4x1x0.5cm), ga dala marinirat s svetlo sojino omako v hladilnik za 2 uri in razrezala zelenjavo še na tanjše trakove (korenje, papriko, jajčevce) in kolobarje (bučke). Jajčevce bi seveda lahko narezala na kocke. Vok sem segrela, dala vanj malo sezamovega in nekaj več navadnega belega olja, počakala, da se je zelo segrelo in nato v dveh delih na hitro do lepe zlato-rjave barve popekla meso, ki sem ga nato dala na toplo v pečico, potem pa je prišla na vrsto na polmesece narezana čebula, na trakce narezan česen in po vrsti še vsa preostala zelenjava. Ko se je v nekaj minutah zmehčala, sem v vok spet vrnila meso, dodala še malo sojine omake in to je to. Lepo na pogled in okusno. Nisem si mogla pomagati in sem pripravljeno kosilo še v voku slikala na digitalca. Dodala bi še ingver, pa ga takrat še nisem imela doma. Sedaj sem si kupila mletega, pa bom naslednjič poskusila še z njim in morda si kmalu omislim še ostrigino omako, ki jo Mamamia zelo priporoča.
Sojino omako sem res kupila, zelenjavo pa sem kot vidiš uporabila kar našo, pa je bilo za prvič več kot okusno! Tako, da komaj čakam naslednji eksperiment, najbrž že v soboto in to z lignji.
Maychi
, opis tekaške proge ti pošljem na zasebno pošto. OK? Marjanca, saj nimaš nič proti?
Kaj si boste pa danes privoščile? Jaz doslej na B dan še nisem jedla jajc, zato sem si najbrž že včeraj – za danes – zaželela sataraš z jajcem in polnozrnato žemljo.
Imejte se lepo!
Encijan