ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

15. mar 2005 20:00

Hvala Ivonja! Kot sem že omenila, imam okužbo Herpes zoster ( to je v bistvu popolnoma enak virus kot pri vodenih kozah, le da simptomi in bolezen ni takšna kot prvič oziroma v otroštvu. ). Verjetno si me narobe razumela, oziroma sem napisala zelo dvoumno. Virius ne razsaja oziroma se ne širi po okolici, s tem sem mislila,da se širi po mojem telesu. Najprej so se mi izpuščaji pojavili le v ledvenem predelu in temu pripadajoče močne bolečine, včeraj pa se je vse prestavilo že na noge.... Joj, kako vam zavidam vso svežo zelenjavo. Ivonja jaz bi z motovilcem bila več kot zadovoljna. Predvsem danes mislim samo na hrano. In sanjam o regratu in o tem, da bom 14 dni jedla samo le tega....... Lahko bi imela samo zelenjavne dneve ( beri regradove), Joj ste mi pa res zbudile skomine, komaj si privoščim malo več beljakovin, pa že spet sanjam o zelenjavi. Bomo videli, če bo res talko dober kot se mi zdaj zdi da je!.... Pustite me naj še malo sanjam!!!!!!!.... Ivonja, glej na vse z lepše plati, ti si vsaj lahko čikirala travnik, jaz ga bom kot izgleda morala skidati. Še sreča, da se že celo zimo boljkot ne držim pravila, da se snega kidat in starih ljudi *piiiip*, NE SPLAČA. Joke!!! Lp, ROžica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Gabriela  

član od: 25.10.2003

sporočila: 112

15. mar 2005 20:52

Natasha013, stvar je takale: en dan gor al dol, fino bi bilo, če se trudiva skupaj in izmenjujeva trenutne izkušnje, za kakšne bolj strokovne nasvete in napotke jih je pa na forumu k sreči kar nekaj. To ločevalno dieto delam prvič, prej sem 2x ali 3x, saj ne vem točno, delala 42 dnevni post po Rudolfu Breussu, sicer razpolovljeno dobo, se pravi 21 dni. Takrat res nič ne ješ, piješ čaje in zelenjavni sok po njegovi recepturi, točno po navodilih. To sem delala iz zdravstvenih razlogov, bilo je -pri zdravniku preverjeno- zelo uspešno, v 3 tednih sem izgubila 3 do 5 kg, vendar pa izguba kg ni bila moj prvotni namen, samo prijeten stranski učinek. Takole na prvi pogled se mi zdi, da mi bo šlo tokrat težje, saj moraš biti cele tri mesece discipliniran, dosleden. Jaz bi rada izgubila kakšnih 5-7 kg, če bo manj kot 5, bom razočarana. Kaj pa storiš, če dosežeš zaželeno težo, trije meseci pa še niso mimo, torej se presnova še ni naglihala? Povečaš količino hrane? Kavo pijem tako kot vedno takoj zjutraj, da se sploh lahko zbudim. Brez mleka, sladkorja. Sicer se psihično pripravljam, da začnem zjutraj spet delati tibetanske vaje, upam, da mi bo uspelo zdaj, ko bo malo topleje. Drugače pa sem prejšnji teden začela hoditi na tečaj joge. Kako pa ti razmigaš telo? Gabi

Gabriela  

član od: 25.10.2003

sporočila: 112

15. mar 2005 21:04

Še eno vprašanje za vse: A je kakšna varianta, da si vaša sporočila iz tegale foruma ( v mislih imam predvsem recepte za dieto), lahko shranim v beležko? Tako bi imela vse, kar me zanima, na enem kupu...Fajn bi bilo pa tudi, če bi imeli v receptih, tam, kjer je "klasično iskanje po zvrsteh", svojo slikico za recepte po tej dieti. Videti je precej zanimanja. NO ne vem, samo na misel mi je prišlo... Imejte se lepo Gabi

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

15. mar 2005 21:14

Gabriela, za to kar sprašuješ nisem prepričana, da se da. Lahko pa si besedilo, ki ga želiš imeti označiš, ter kopiraš v word ali kateri drugi program. Upam, da je to to, kar hočeš narediti. Rožica, jaz sem, kot veš nora na regrat. In po končani 3MD imam namen "prešaltati" na MOntignaca (ga pospešeno berem in sem trenutno navdušena). Vendar obstaja en problem, če se temu tako lahko reče. Pri montignacu je krompir prepovedan...jaz pa nora na regrat s krompirjem. Sem že razmišljala če bi se ga dalo pripraviti kako drugače (kuhana cvetača-vendar je drugačen okus, ali pa kar z jajčki...) Ali pa bom počakala, da mine obdobje regrata...samo to se zavleče tja proti juliju, če še ne kasneje. Če imaš kakšen predlog, na dan z besedo, kako to uskladiti. Lp, maychi

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

15. mar 2005 22:43

Takole, jaz sem uspešno preživela prvi vodni dan Sploh ni bilo tako hudo, kot sem se bala, da bo. Jutri zjutraj pa bom videla rezultate na tehtnici. Upam da ne bom preveč razočarana. Bila sem tudi oproščena kuhanja in pospravljanja kuhinje. Kaj ni to fajn? Vsaj 1 x na mesec. Tisti, ki boste jutri zajtrkovali, kosili in večerjali vodo - DRŽITE SE. Zvečer je ful fajn občutek, ko vidiš, da ti je uspelo. Nočko! Aknirad-bombica

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

16. mar 2005 1:58

Ah Rožica jaz sem ena koza! Zdaj sem se spomnila da si nekaj časa nazaj pisala da imaš herpes zoster, ampak ker nas je toliko na tem forumu in je vsak dan toliko nove "pošte" da človek potem vse pozabi oz. bodimo natančni POBRKLJA!! Sem slišala da zna bit to zoprna zadeva - držim pesti da se ta zoster čimprej odplazi tja od koder je prišel... Kar se hujšanja tiče imam jaz trenutno neke slabe dni - se Z široka počutim, kljub temu da vaga kaže enako.... Počutim se pa kot da bi jih imela 100... Eh saj bo, samo vztrajat je treba, a ne?! Pozdravčke od Ivonje vsem... ivonja

Maajaa  

član od: 10.6.2004

sporočila: 18

16. mar 2005 7:59

Dobro jutro! Danes sm pa zgleda prva:) Je blo treba našga dalmatinčka ven pelat (no, običajno ga zjutri mami, danes sm ga pa kar js). Učeri je blo grozno vam povem. Sadni dan, ki sem se ga tko veselila, se mi je zameril sto na uro. Naredila sem si sadno solato (za kosilo in si pustila še za večerjo), ampak: pomaranča bila kisla, na nekaterih delih celo grenka, da mi je usta skup vleklo, ananas tut ni bil kaj dost sladek, edina dobra je bila banana, vse skupaj pa ZANIČ. In sem bila cel dan lačna, ker se od tako ogabnega kosila sploh najedla nisem. In da je teden še lepši-danes imam prvi vodni dan, js pa še od predvčerajšnjim (slano pecivo po katerem me je kvečjem želodec bolel in kos torte, ki te ne nasiti, ampak, ko jo poješ imaš čez glavo sladkobe) takooooooo laaaaačnaaa... K sreči me je tehtnica malo potolažila danes zjutri, da bom vsaj z več volje zdržala ta vodni dan. Zdaj sem na 57,6. Brittney, ti imaš tut vodo na jedilniku ne? Drži se!!! Aknirad, poročaj, kolko je šlo dol po včerajšnji vodi!!! Privoščim ti da čimveč! Pridne bodte, js grem čez pol ure na aerobiko (sem se odločila, da spet začnem), čeprav sem še zaspana, pa švoh, pa na vodi, upam, da ne bom skup letela... Zdej pa že pretiravam!!! Pozdravček, in imejte se kar se da lepo! Maja

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

16. mar 2005 9:37

Jutro zaspanke! Maja, drž` se!!!! Boš voidela da boš jutri vsa ponosna nase. Vsekakor se izplača!!!! Maychi tudi jaz obožujem regrad s krompirjem, včasih dodam še na kolobarje narezana trdo kuhana jajca, a tega letos ne bo več. Vsaj obojega naenkrat ne! Ivonja to ti pa verjamem, saj tudi jaz težko sledim. Ko je pa toliko novih,... Kaj pa ti tako pozno pokonci? A si v službi? Aknarid, čestitam in držim pesti za vaju maja in Brittney! Čao! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

16. mar 2005 9:50

Zdravo! Premišljujem o regratu v solati in se spomnim pogovorov iz otroštva, povedali so mi, da so jedli regrat s toplo slaninino. Slanina je nevtralna, samo količina bo morala biti majhna, slanine namreč. Lahko pa tudi s fižolom, lečo, sojo ipd., kar je primerno samo na Š dan. riba-ribica

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

16. mar 2005 10:01

punce na vodi drzim pesti za vas!!!!! javite se se kaj da vidim kako vam gre vipercat

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti