ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

12. mar 2005 22:30

Hvala Maychi za lepe želje! Veš nisem brala nazaj, zato sem šele zdaj ugotovila, da knjige že pošiljajo. Super! Zdaj grem pa takoj tvojo idejo izpeljet v praksi, le kako se bo to končalo.... Želim vam užitkov polno noč!!! He, hee,.. Jaz bom verjetno spet vzdihovala in jamrala celo noč, žal zaradi bolečin. Nočko, Vsem ki se odpravljate spat. jaz sem se v zadnjih dneh naspala še za naprej, zato bom še malo pokonci! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

13. mar 2005 10:44

Pozdravljene, vitke ritke ( če še nismo, pa še bomo ) ! Darchy, ko si napisala namaži, si verjetno mislila na polnozrnat kruh. Kaj pa si mislila s tem - na toplo ? Pa veš, da se mi kar sline cedijo. Vsakič, ko odprem hladilnik, ga vidim. Moram si ga skriti. Jutri imam B in komaj čakam. Zraven bom jedla zeleno solato. Maychi, odlična ideja za sladico. Včeraj sem pojedla eno kremšnito, pa mi ni bilo nič dobro v želodcu. Ne vem, kdaj me je nazadnje tako zvijalo, odkar sem na tej dieti. Je ne bom jedla več. Po moje je bila smetana, ker maščob uporabljam res malo, to pa je bilo očitno preveč. Kaj imate ve tudi take težave ? Danes je sadni dan in res bom ves dan jedla samo sadje. Superca je, ko si naredim sadno solato iz različnega sadja, pa malo cimeta noter, pustim stati kakšno uro, da se sokovi malo spustijo in premešajo, potem pa navali narode. Punce, včeraj sem dobila uro za merjenje pulza in sem glede na priporočila o višini pulza vozila sobno kolo. Prav zanimivo. Po tem gonjenju pa sem šla narediti 100 trebušnjakov in pulz je dosti nižji, čeprav sem čutila mišice, kot da bi me pekle. Nimam pa nič muskofibra. Sem si te mišice morala utrditi že po operaciji hrbtenice, da sem jo na ta način razbremenila. Glede na to, da imam 12 kg manj ( 170 cm, 66 kg) , pa moj trebušček ne izgleda tako lepo. Se še kar malo trese. A mislite, da bo s trebušnjaki tega tresenja manj ? Zaradi težav s hrbtenico sem malo omejena pri izvajanju vaj, tudi pilates, ki sem jih "ukradla". Ful fajn vaje so, samo dosti jih ne smem delati. Lepo prosim, svetujte mi, kako naj zmanjšam moj tresoči trebušček. Ko napnem mišice pri trebušnjakih, so te trde, samo nad njimi je še mehko. Sem zelo smotana navsezgodaj v nedeljo ? Encijan, kje si ?????????????? Pa Francka, daj nam povej kaj lepega, da si raztegnemo smejalne mišice ! pridno kuhanje ! Jaz danes kuham svinjino z arašidi po kitajsko ( pa ne zase). lp marjanca marjanca45

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

13. mar 2005 10:55

Marjanca, z mojim trebuščkom je enako (pač tudi divje delam vaje za hrbtenico, kot ti). Jaz sem ga začela dvakrat dnevno masirat z masažno krtačko in mazat s cimetovo kremo. Efekta še ni, ker to delam šele en teden, ampak to je vse, kar mi je še prišlo na misel, razen noža. Če bo še tebi kaj prišlo na misel, napiši! Slišala pa sem, da trebuh zmanjšuje s kalcijem bogata hrana - tu je pa pri tej dieti malo problem, a ne! Lisa

katrin315  

član od: 7.3.2005

sporočila: 33

13. mar 2005 11:01

Drage damice, preživela oba rojstna dneva - hvala bogu. Včeraj sem imela Š dan. Za kosilo sem jedla kuhan krompir in solato - nature. Potem pa prvi rojstni dan: kos kruha, nekaj kumaric in gobic. Pa ogromno vode. Drugi rojstni dan: so me vsi silili. Ni šlo. Sem preživela s pestjo arašidov - ki so (PIŠE DA - JEST UPAM, DA NISEM S TEM GREŠILA, KER SE DANAŠNJI OMAMNI SLADICI RES NE BI ŽELELA ODPOVEDATI) upam da dovoljeni. Čeprav malo soljeni, ampak sem se tolažila s tem, da količina ni bila velika. A je to kul? No, moj dragi ni vzdržal. Še posebno zato, ker so ga vsi navajeni, da vedno veliko je. Je najprej zaleč z viskijem in vinom, potem pa navali narod še na hrano. Sem bila malo razočarana. Ker ni karakter. Čeprav on sam ve, da bo moral precej shujšati, ker mu je to rekel že zdravnik. Bad, k moški niso tako - NO RAZEN IZJEM!!!! Bi po moje tut oni rabli eno podporo. Tko kot jo mamo tlele na forumu. Sam če njemu omenim, naj gre sem pogledat, rata pikast. Sploh pa... Ne jemlje me resno mam občutek. Mate idejo? Ima 192 cm in 107 kg - za slednje nisem povsem prepričana, ker se nisva vagala skupaj ampak recmo, da verjamem. Joj, škoda ker fantki tako hitro obupajo:( Danes ma testenine z gobicami in ena OMAMNA SLADICA. lep dan, katrina ailas katarinca katrin315

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

13. mar 2005 11:11

Marjanca mogoče bi poskusila z masažnimi koleščki. Samo pri tem moraš biti dosledna in trebušček drajsati vsak dan kakšnih 20min. Sem slišala za eno starejšo gospo ki je bila s temi koleščki čisto obsedena in da jih je vsak dan uporabljala ob gledanju TV-ja. Baje da so bili rezultati zavidljivi!! Po mojem mnenju bi bil učinek koleščkanja še večji, če bi obenmem trebuh "not držala" in s tem še notranjim - globinskim mišicam dala malo dela... Evo kako sem jaz pametna - drugim je lahko svetovat, sama pa že par tednov nic ne mignem... Tudi jaz imam danes sadje. Včeraj sem bila v štacuni in mi je vse dol padlo glede sadja, pomaranče in grenivke so bile na otip znotraj kar "puhaste", granatna jabolka uvela... Čisto brez idej sem potem izbrala banane in melono. Za pit pa sem si kupila 100% ananasov sok, tako da ne bo cel dan samo čajček ali pa voda... Meni drugače sadni dan ni noben problem, ampak če pa pride ravno na nedeljo pa nad njim nisem ravno navdušena... Pozdravček, ivonja

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

13. mar 2005 11:14

DOBRO JUTRO Danes sem si malo privoščila poležavanja zato je zame šele dobro jutro. Včeraj sem imela OH in ker imam danes V sem si včeraj namočila 8 fig v vodo. Danes ko sem vstala sem ta sok od fig popila malo kasneje pa še pojedla fige (KAKO ME JE ZVILO). Te fige bi morala pojesti za kosilo jaz kot jaz pa bom sedaj za kosilo pojedla samo kakšen sadež. Marjanca45 tudi sama vsak dan gonim orbi trek vsaj 20 minut,ker pri meni tudi trebušček nagaja te občudujem kako lahko narediš še tolilo trebušnjakov. Sedaj grem kuhat kosilo za moje najdražje jaz pa si bom privoščila kakšno jabolko. Po kosilu pa se bomo družinsko zmenili kdo bo pomil posodo ,ker se mi jae včeraj pokvaril pomivalni stroj.To je grozno če si navajen na stroj ,ki že 10 let razvaja mene in ostale. vsem želim lep dan katrin če se spomniš da sva skoraj skupaj štartali z dieto me zanima če si se že kaj stehtala kajti jaz bi se najrajši pri prvem vodnem dnevu pa ne vem če mi bo uspelo kaj praviš ti. Sporočilo je spremenil(a) kristina dne 13. mar 2005 11:25:29

katrin315  

član od: 7.3.2005

sporočila: 33

13. mar 2005 12:13

Ciao, kristina: kako to, da si imela včeraj OH? jest sem z dieto začela 7.3. in imam danes OH, jutri pa sadni dan? Jest sem se že stehtala po prvih 4-ih dneh in sem navdušeno ugotovila, da sta se stopila dva kilograma!!!! Ampak to je samo začetna sreča..... Sicer pa se nameravam tehtat na vsakih 7-8 dni, da bom videla kako uspeh narašča. katrin315

brittney  

član od: 18.2.2005

sporočila: 102

13. mar 2005 12:44

danes nas je pa veliko na sadju, res pa je, da sem malo goljufala in sem si nardila solato iz kitajskega zelja ter paradižnika, ker peiznajte, sadje je res katastrofalno. Sem si včeraj kupila melono in je samo tisti konec okoli koščic mal podoben okusu sadja, vse ostalo je pa, kot da bi jedel olupke. Sem si jo pol narezala,pa je prišlo ven le nekaj koščkov, ki so bili za pojest. Jabolk res ne morem videt več, ananas je v intersparu čuden, ostanejo le še banane, za katere pa nisem čisto prepričana, ali pomagajo pri hujšanju. Bonus zelenjavo sem danes porabila, zdaj pa mi ostaja še druga polivca melone in pa naši hruške. Ker pa sem jutri v službi, si bom zdajle dala v marinado na koščke narezan puran, ga zvečer popekla in si zjutraj naredila solato. Najbolj pogrešam to, da ne morem več jest tistih dobrih testeninskih solat, kot je bila tunina. Mislim, da bodo tunini špageti prvo, kar si bom privoščila po treh mesecih. brittney

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

13. mar 2005 15:30

HAJ kartin 315 jaz sem začela z dieto 6.3.en dan pred teboj zato mislim da je pravilen vrstni red. Danes sem na sadju. Še kar gre vendar največji problem imam z vodo oz. tekočino.Ali je kaj narobe če jo ne popijem vsak dan po 2 litra. katrin začetek pri kilogramih je zelo lep tudi sama se bom stehtala jutri. jutri imam B dan pa me zanima kaj lahko jem namesto pustega mesa, solata je super.Mogoče lahko namesto mesa pojem še en kos kruha ali kaj podobnega. Zdaj pa malo na sonček čao! kristina

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

13. mar 2005 15:46

Kristina. Na B dan si lahko namesto mesa pripraviš ribe, jajca, ali mlečne izdelke (skuta, 3 jogurti za kosilo, sir-vendar pazi, ker vsebujejo zelo veliko maščob). Pri kosilu lahko poješ samo!!! en kos kruha (pa še to je po moje na B dan boljše, če ne, glede na to, da ločujemo B, OH in Š) Voda je pa pomembna, ker izloča vse strupe iz našega organizma. V knjižici piše, najmanj 2 litra na dan. Malo se potrudi, saj sploh ne veš kdaj popiješ toliko tekočine. Katrin315, arašidi so dovoljeni, vendar ne smejo biti soljeni in praženi (velja tudi za ostale oreščke), pri suhem sadju pa je pomembno, da so nežveplani (sicer je težko dobiti, pa še drago je, ampak se splača-meni je takšno sadje veliko bolj dobro) Rožica, a si zaposlila svojega fanta? Če ima katera kakšno idejo, naj mi prosim svetuje! Jutri imam B dan...problem pa nastane, ker grem v Mb ob 11 domov pa ne bom prišla kaj veliko pred 8 uro. Sicer bom imela kakšni 2 uri čas za kosilo, ampak se mi zdi, da kakšno meso v restavraciji ni ravno pripravljeno po naših "standardih". Torej, kaj naj storim. Če ne bo šlo drugače, si bom privoščila vsaj kakšno solato, pa bo rešeno za prvo silo. Sedaj pa grem na en sprehod, ker je tako lep sončen dan. Lp, maychi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti