2. jun 2005 9:34
Loti, vem da je zelo težko biti disciploniran in se držati točno določenega razporeda. Tudi sama sem bila večkrat v podobni godlji. Vse je odvisno predvsem od tebe, če si res močen karakter, ti bo tudi uspelo. To,da bo na pikniku samo meso, ti pa na škorbu, je lahko velik problem, še posebej za mesoljubce. Jaz recimo sem se dogovorila z žaropekom, da mi je najprej na žaru popekel papriko, pa kakšno bučko ali melancano, pa sem potem jaz to jedla. Zraven si lahko privoščiš ogromno krompirjeve ali fižolove solate, ki so tudi škrob. Seveda lahko ješ tudi vso žar prilogo, ajver, paradižnik, čebulo. Pa če zraven poješ še kos kruha, boš garantirano sita. Ena rezina kruha zraven kosila na škrobni dan pa je po Rinini knjižici tudi dovoljena, tako da ne bo greha. Če pa imaš priložnost nagovoriti žaropeka, da ti v žerjavico vrže kak krompirček in ti ga popeče, pa verjamem da boš glavna faca, saj je tak krompirček iz žerjavce najboljši. Še posebej na piknikih. (glej da ga bo dovolj, da ne bos ostala brez, ker ti bojo vse drugi pojedli).
Na bratrančevi poroki sem pa tudi jaz imela sadni dan, pa sem se dogovorila, da za mene ne bo klasičnega kosila oz. večerje, ker bom jedla sadje. Pred mene so postavili cel pladenj sadja (grozdje, hruške, jagode ..., skratka vso sezonsko sadje). Ostali so rekli kako se jim smilim, ko so jedli dobro govejo juho, jaz pa sadje. Proti koncu, pa so vsi, s polnimi želodci in brez energije, gledali mene in mojega moža kako skačeva in pleševa, še bolj poželjivo so pa gledali na najine krožnike obložene s sadjem, ker so ga tudi oni želeli. Takrat so se oni smlili meni, saj sem vedela, da sem se prav odločila za sadje.
Jaz izkušenj s prestavljanjem dnevov nimam, tako da ti bodo izkušnje glede tega mogoče lahko zaupale katere druge forumašice.
Želim ti pa obilo zabave in čom manj slabe vesti.
olina
Sporočilo je spremenil(a) olina dne 02. jun 2005 09:38:50