ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

30. maj 2005 20:06

Hojla! Hej,hej,nisem jaz duša tega foruma,taglavna ja Marjanca,ona pa zna z besedami,jaz se sam nekaj zraven štulim,pa tudi druge so fenomenalne in vse po vrsti te gor držijo.Tako da smo vse tukaj najboljši team! Nens,tud jaz najrajši pijem bolj mlačno vodo,zjutraj na tešče pa mi najbolj paše topel čaj. Ja Sibila,tudi tebi čestitke,bomo očitno lahko ustanovile še klub majskih dvojčkov! Danes sem jedla jajca,za kosilo jajčno omleto s čebulo in solato,za večerjo pa kuhano jajce in solato,vmes pa sem se pregrešila z enim kornetom(če je blo pa tako vroče). Je pa hčerka vidla,da jem kornet in je rekla,da ne smem pozabit na forum napisat,da sem se pregrešila.No zdaj sem pa to napisala in se kar boljš počutim! Kaj pa kaj danes riba-ribica počne? Kokos,tudi tebi čestitam zaradi službe in hvala za lepe besede! No,mejte se lepo in uživajhte kolikor se da,pa ne v prepovedani hrani! Marjetka cvetka

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

30. maj 2005 20:11

Ziujo! Nens imas povsem enaka vprasanja kot jaz na zacetku. Glede kave ti lahko napisem, da sem jaz na zacetku pila najprej manj sladkano, potem natren, sedaj pa brez sladkorja - mleku pa se nisem odpovedala. Moj moz vam sporoca, da se tudi on drzi diete - daje meni podporo - ze od 19/4 ni sel v Mc Donald`sa. Pa ene dvakrat vmes mi je rekel, da smo vcasih vsaj dobro jedli - zdaj je pa kar neki, ampak je pa vsaj pohvalil moj novi look. LP, Busy Bee

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

30. maj 2005 20:31

ja ne morem verjet. tok poredko pridem sem, da sem zamudila vajin rojstni dan VSE NAJBOLSE zal mi je da sem prepozna, ampak je vseeno iz srce. svojih zelja vama ne bom ponavljala, ker so vamam punce ze vse napisale, zaz bi dodala samo se tole... pa da se kmalu vidimo!!! lp vipercat

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

30. maj 2005 20:51

Vipercat,mojga roj.dne nisi zamudila,ker ga imam pravzaprav šele jutri!Ja,pa hvala za čestitke. Toliko lepih želja in čestitk še nisem nikoli prejela,sto in tisočkrat hvala vsem! Marjetka cvetka

peni44  

član od: 13.5.2005

sporočila: 7

30. maj 2005 21:13

Hojla! Že dolgo se nisem javila, vendar moram povedati, da vas spremljam in se popolnoma najdem v nekaterih npr. v jeseni, marjanci45 ipd zrelih mladostnicah. Malo statistike - za mano je 28 dan - tehtam se ne - po grehu pri OH (preveč sladkega) sem si za sadjem privoščila vodni dan in sicer pred 29. dnem. Počutje o.k.- z vodo se ne nalivam preveč, priporočam pa vam čaj iz kopriv - če imate seveda čas večkrat za skok do wc.ja. Konfekcijska št. mi je padla iz 48 na 46 t.j. po moji oceni cca 5 kg izgube teže. Sem kar zadovoljna za prvi krog. Danes sem imela sadje, vse je bilo v redu dokler se nisem vrnila iz službe in v hladilniku zagledala sveže suhe klobase. Po prej zaužitih 2 jabolkih in 2 bananah sem potem pojedla (kar sram me je) celo klobaso suho, narezano na majhne koščke in to brez kruha ali zelenjave . Sedaj sem sklenila, da bom jutri zopet imela vodni dan - za kazen potem pa nadaljujem po starem. Telovadim zelo malo, ker sem od 7 - 17 ure od doma v službi - potem pa telovadim po vrtu med rožami, zelenjavo ali pa z metlo po dvorišču. Zanima me, ali sedaj ko je že dovolj paradižnika lahko teha uživamo na B dan, Š dan , OH dan in npr. sadni dan (če namesto 1 obroka sadja užiješ solato iz paradižnika in 1 paprike) - pa še to jaz maščobo npr. olivno olje uporabljam čeprav se trudim da čim manj - kaj pa ostale? Sicer kruha ne jem, me zelo skleli za mesom. Lep pozdrav vsem - in ne stopite se na vročini, da ta forum ne propade!!! peni44

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

30. maj 2005 21:25

Sibila. Še moj "trik" če se temu sploh lahko tako reče- za kuhanje kave. Skuham si črno kavo, vendar ne tako močne-naredim bolj na "švoh". Tako, da ni tako grenka. Nato, si jo pa še "ohladim" z malo hladne vode izpod pipe. Pa še to pijem ta veliko "dozo kofeta" - čajna skodelica 3 deci, polna!!! Ampak glede na to kakšno skuham bi morala kar 2, da bi dobila pravo dozo kofeina... V gostilni si pa naročim vedno dolgo črno kavo in kozarec vode. In vedno dolijem vodo v kavo, tako da imam polno skodelico in ne tako močnega kofeta. se pa zelo hitro navadiš na grenko in črno. Jaz okusim, tudi če je minimalno sladkana...bljak Lp, maychi

Artemis  

član od: 9.7.2003

sporočila: 57

30. maj 2005 21:41

Nens, pozdravljena. 1. Dnevi si sledijo: Beljakovinski, Škrobni, Ogljiko-hidratni, Sadni. Pri prvih treh imaš 3 obroke: samo zajtrk, kosilo, večerjo. Za zajtrk vedno samo sadje, npr. ali 2 jabolki, 2 pomaranči... Mora bit za zajtrk ista vrsta sadja. Za SADNI dan imaš lahko 5 obrokov, torej poleg zajtrka, kosila, večerje še dve malici. Pri beljakovinskem dnevu je razmak med kosilom in večerjo 4 ure, pri škrobnem in OH pa 3 ure. Pri sadnem dnevu je pa razmak med vsemi obroki najmanj 2 uri, v obrokih lahko pri tem dnevu mešaš sadje. 2. Alkohol se naj ne bi smel piti, verjetno tud zato ker vsebuje veliko glukoze, torej sladkorja. Občasno pa vsi grešimo:) 3. Poje se lahko rebro 100-gramske jedilne čokolade. Vsaj jaz sem tak razumela... 4. Tega v splošnem ne vem, jaz se pač držim tega, da jem za večerjo pač polovico manj tistega, kar sem pojedla za kosilo. Tega se držiš na beljakovinski in škrobni dan. Samo pri beljakovinskem, če že nameravaš nekaj druga jest za večerjo, na isti dan ne mešaj mesa, jajc in mleka. 5. Kruh za beljakovinski dan: tudi meni se ne zdi logično, jaz sem se v bistvu kruho 100 % odrekla. Če bi pa ga že jedla (mora bit polnozrnat), pa ga stoprocentno ne bi upala na beljakovinski dan. 6. Pregreha ; tega sem se spraševala tudi sama, če pride do spremembe metabolizma... verjetno se to pozna, če grešiš preveč, v splošnem pa se telo navadi na tisto običajno prehranjevanje v času diete. ČE se pregrešiš, mirne vesti nadaljuj z dieto. Samo vseeno probaj NE grešiti :) 7. Na zadnje vprašanje ti, Nens, ne znam odgovoriti... Verjetno bi pojedla še kakšno sadje... To je res problem, ko si v službi ne moreš kuhat:) Upam, da sem vsaj malo pomagala. Lep večer Tina Sporočilo je spremenil(a) Artemis dne 30. maj 2005 21:42:07

nens  

član od: 30.5.2005

sporočila: 10

31. maj 2005 0:11

Ola! Najprej (ker je že nekaj minut čez polnoč :) ) MARJETKA CVETKA VSE NAJBOLJŠE! Naj ti dieta še naprej tako uspeva! Res lepo darilo izgubljeni kilogrami :))) Hvala Maychi, Tini, Marjetki Cvetki, Busy bee ter ostalim za pomoč! Zelooo hvaležna! lp, nens

Kat  

član od: 16.2.2005

sporočila: 44

31. maj 2005 7:08

Hojla, punce! V aprilu sem dala prvi krog diete skozi, zdaj sem se pa odlocila, da se vam zopet malo pridruzim pri dietiranju. Od konca diete sem ze zredila za nekje 2 kg, tako da sem zdaj tocno na 60 kg. Rada bi se znebila se par kilogramckov, zato sem skupaj z mozem zacela se en krog diete in sicer ta ponedeljek, tako da imava danes 2. dan, in sicer skrobni. Uspesno dietiranje vsem! LP. Katarina

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

31. maj 2005 7:19

Dobro jutro, drage moje ! Darchy, saj vem, da je to sr......, ko ima človek naenkrat vsega poln kufer ( pa še kako potovalko zraven...). Zdi se, da toliko truda naenkrat gre v nič. Pa ni tako. Verjetno si telo med dopustom malo šokirala z drugačno prehrano, kot jo je bilo navajeno in sedaj se ne more odločiti, kaj bi. Vendar glede na to, da si v času diete izgubila 4 kg, predvidevam, da ni bilo dosti viška, ki bi ga lahko dala s sebe. Glede na moje dogajanje po dieti ti predlagam, da ločuj hrano znotraj obrokov. Je dosti lažje in tistih pregrešnih želja ni več, ker jih lahko hitreje potešiš in ne rabiš čakati na"ta pravi" dan. Mislim, da je veliko škoda, če boš sedaj vse pustila in jedla "normalno". Samo daj telesu dovolj časa, da se spet navadi na ločevanje in te bo nagradilo. Prav gotovo. Glej, jaz sem v 2 mesecih, odkar sem končala z dieto shujšala še dobra 2 kg, vendar sem v soboto praznovala rojstni dan in sem ga pobiksala za popenit. Nažrla sem se torte, res nažrla, packa, potem pa mi je zadišalo vino in adijo pamet. Rezultat: 1 kg plusa, prebava in odvodnjavanje v buli. Ampak sem zategla in se ne dam. Tisto kilo bom že skenslala, prebavo bom uredila z verulaxom, odvodnjavanje pa bom pospešila tako, da bom v glavnem jedla manj slane stvari. Trenutno se ne počutim najbolje. Zdim se napihnjenna kot sod, vse me boli, pa nekako čudno sem utrujena. Ampak to ni razlog, da bi se človek predal. To je razlog za nadaljevanje bitke, da bodo še naprej ostale male, naše ritke. In Darchy, daj vztrajaj, ne obupaj. Saj ti bo ratalo. Če ne jutri, pa pojutrišnjem. Saj veš, naša telesca so res nekaj posebnega, mi pa jih še "silimo" v nekaj in potem nam pač na svoj način odgovarjajo. Kako rada bi ti v kakem paketku poslala nekaj dodatne volje in energije, da bi se uprla skušnjavam in precepom, ki te prevevajo te dni. Pa žal ne gre. Ampak glede na to, da si že marsikaj preživela, boš pa še to. Držim pesti ! Peni44, paradižnik je zame "zlat" sadež. Jem ga kadarkoli, kakorkoli, največkrat v raznih solatah, ki so sestavljene iz različnih sestavin, glede na dan npr. pri Š dodam koruzo ali fižol, pri B govedino, pa sojine kalčke, dostikrat ga pa jem kar na rezine narezanega, brez vsega - najbolj pogosto na sadni dan. Sibila, Marjetka cvetka, pa nas je res kar nekaj "majčkov". Smo malo dvignile starost na tem forumu. Meni je samo dalo misliti, da sem sedaj bližje 50-im kot 40-im letom. Po moje je to že čas, da se malo zresnim - pa ne ga no sr.... Resni bomo v žarah, sedaj pa bomo veseli, kajne ? Zunaj sicer dežuje ( saj kar malo paše, po vsej tej vročini), vendar to ne vpliva na mojo voljo. Ko bi le ne bila tako utrujena. Ha, mogoče pa sem utrujena od preveč alkohola, ki ga telo ni bilo navajeno. Pa pravi kronik sem bila v soboto. Ampak glavno, da je bila čaga !!! Marjetka cvetka, danes je tvoj dan ! Čeprav dežuje, naj ti sije sonce. Bodi še naprej tako pozitivna, polna energije in razveseljuj tiste okoli tebe. Vse lepo ti želim !!!!!!!!!!!!!! marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti