ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

13. maj 2005 11:30

Zivjo! Malo premora imam med študijem. Mojčika: kakav lahko piješ na OH dan ... in tudi na B dan, če malo zamižiš na en uč Malo manj sladkorja daš not, po možnosti sadnega, da je bolj grenak. Kakav se v bistvu uvršča med poživila, tako kot kava, in zato po mojem sam po sebi ni prepovedan. Pod kateri dan gre, je pa odvisno od tega, s čim ga narediš. Lahko tudi z vodo in s čisto malo sladkorja, pa ga imaš lahko vsak dan, razen mogoče na sadnega. Kul, ane? Meni se je včeraj tudi zelo zaluštal, ko sem imela B dan, a ga nisem imela doma, v trgovini sm ga pa tud pozabila kupit. Grrr! Sm bla jezna. Potem so bile pa trgovine že zaprte. Jaz naredim zelo močnega, vsaj 5x ga zavrem, da postane gost in tko je tkooooooo dobr! Zdajle imam polna usta slin Moja teža se mal heca. Eno kilo več imam. Pa se ne sekiram preveč, ker se vseen dobr počutim. LP, Sy

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

13. maj 2005 12:10

sy, o ti packa. a kakav sladkaš???? ali misliš kakav za peko? blajk,... jaz bi traje kak kapučino, ampak ko sem prebrala d aje že zuker zutaten, me je minilo. kakav bi silom prilike pila z mlekom na B dan. če imate želodec pa s sojinim mlekom na Š- ampak me že ob misli na okus zmrazi....raje nič kot pa polovičarsko.... ribica- me veseli, da če si vsaj malo usta razpotegnila. koristi gubam ;) marjetka cvetka, meni je pa ta petek 13 prav pozitiven. polovica mojih otrok se vrača :)))) PRIDNE BODITE!! tabina

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

13. maj 2005 12:23

Jaz pa grem zdejle po svoje otroke,sploh ne vedo da sem doma,tako da jima bom naredila presenečenje.Pa palačinke sem jima spekla,ker jih obožujeta.Pa še za pikico nisem katere poskusila. Upam,da ne bo na cesti spet kakšno presenečenje! Marjetka cvetka

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

13. maj 2005 12:35

Marjanca, ti si pa res carica. Kako pridno vzdržuješ oz. še dodatno izgubljaš kilograme. Pa od tebe se sliši, da je to kot za šalo! Brittney, tudi jaz bi bila vesela če bi se spoznali, samo jutri bo to bolj težko. Šele pozno dopoldan štartamo proti Gorenjski, potem pa gremo k bratrancu na poročno fešto. A boš ti tam dop ali pop? Tudi jaz moji materi že nekaj časa pravim o naši Marjanci in kako je hrbtenične probleme rešila s svojo vztrajnostjo in to dieto ter da naj poskusi tudi ona. Je ful navdušena, samo štartat na noben način ne more. Išče vse možne izgovore. Lisička in Rožica, veliiiiiko dobre vode vama želim danes! Rožica, boš danes vse včerajšnje kalorije z vodo odplaknila, tako da ni panike. Peni44, dobrodošla med nami. Imava enako izhodišče kg in enak cilj, pa tudi z višino sva tam tam. Ma da nama uspe! Sy, si me spomnila da danes lahko belo kavo pijem. Joj sem jaz koka!!!! Že pol dneva je mem, imam B dan, jaz pa še nisem moje bele kavice spila. Si jo takoj šibam naredit. Imejte se najlepše! tejčica

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

13. maj 2005 12:57

Joj kako lepo vas je brat.Se kar dosti bolje počutim,predvsem zaradi vas.Toliko lepih in vzpodbudnih besed zlepa ne najdeš. Me je pa tudi vaga danes zjutraj vsaj malo "potroštala"-0.5kg.No se vsaj za nekaj moje trpljenje splača.Ja pa glede mojih kil sem slišala danes eno izjavo tedna in to od mojega dohtarja,ko sem šla urejat bolniško.Najprej me je z očmi premeril od glave do pet,potem pa me je vprašal če me res tako močno boli da nič ne jem,ker da se mu zdi da sem shujšala.No ko sem mu razložila o 3md,pa se je samo posmejal in me vprašal:A se tudi z porcijo sladoleda hujša?(me je videl v soboto,pa tudi skoraj soseda sva).Uf kako bi ga kresnila!Ampak nekaterim se pač določene stvari zelo težko dopove. Bernarda

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

13. maj 2005 13:02

Hoj! Lisička mene za enkrat še ne zebe tako grozno. Res pa je tudi, da sem oblečena več plastno "čebulno" in da če bi me kdo videl bi si mislil, da verjetno ni vse vredo z mano!? Včeraj sem na hitro mimogrede skočila v trgovino tako oblečena, pa me je pred trgovino srečal fant, ki je umsko prizadet (ali kako bi se temu reklo) ima motnje v duševnem razvoju (tako je lepše). Njegov komentar je bil takšen:" Gospodična ti boš pa ja zgorela, a ne vidiš kako danes sonce sije. Ha, ha, haa,..." Kaj takega ti res da misliti. A ne? Zdaj pa res ne vem s kom je kaj narobe, po tem takem z mano, ker so tudi ostali veliko manj oblečeni. Voda mi še za enkrat gre! Sem si nalila v 1,5l plastenko, predsvsem zato da se malo ogreje, ko tako stoji in čaka, da jo spijem. Ker pri nas priteče zelo mrzla s pipe in me po kozarcu take vode takoj začne mrazit. Zdaj grem pa kosilo kuhat (beri vroč čaj)!!! Tejčica, hvala za tolažbo. Samo jaz sebe nikoli ne "goljufam" s tem , da bo voda vse odplaknila, strupe že, zaužite kalorije pa bolj težko. Mi je bolj všeč tista, da je treba vse grehe skurit. In se potem kaznuješ zanje z povečano rekreacijo!!! Jaz vedno potem gledam na orbitreku tisti števec za kalorije in si v mislih pravim:" Npr. 500 kalorij tako to je za sladoled,100 kalorij za kekse....." To mi da še večjo motivacijo za naprej, ker vidim in občutim koliko je treba delat, da pokurim in drugič raje prej dvakrat pomislim, no če sploh kaj pomaga. :)) Včeraj sem kar cel večer premišljeval a bi al nebi, pa me ni nič zaustavilo. Tejčica, čeprav ne verjamem v to. Pa vseeno, da bi te Bog uslišal!!! Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas. Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 13. maj 2005 13:38:27

majdad  

član od: 29.12.2004

sporočila: 72

13. maj 2005 13:46

Danes se še nisem oglasila, delam na vrtu. Vsako toliko pridem piti vodo in pokukam na naš forum. Terlikar 1, kar hudo mi je ob tvoji neprijetni novici. Zdrži...Bo minilo. Potolaži se s tem, da vsakega enkrat doleti. Kar se ne smem spomniti. Brittney, pa še nekaj za tvojo mamo. Verjetno sem najstarejša med vami. Imam kar nekaj let več kot tvoja mama. Koliko jih imam, bom povedala na koncu. Kot mnoge izmed vas sem tudi jaz večkrat začela, odnehala, se pregrešila...Sedaj pa vztrajam kljub kakšnemu kiksu. Nikoli nisem bila manekenka in tudi ne bom, ampak manj me mora biti. Tako sem oklestila že 6 kg. Za nas, starejše, je to uspeh, saj vemo, da je presnova drugačna. Začeti moraš in vztrajati. Tudi z računalnikom sem se začela ukvarjati šele sedaj kot samouk. Pa gre, čeprav nisem nikoli opravljala pisarniških poslov. Mami reci, da si bova delali družbo, naj se mi pridruži. Bova kontaktirali in nama bo lažje. Verjemite mi, da sem se v začetku kar neprijetno počutila med vami, ki ste mlajše. Potem sva se srečali s Tejčico. Moram reči, da mi je prav ona dala novi zagon. Upam, da boš mamo prepričala. Včeraj sem se založila z lubenico, imela sem sadni dan. Danes je bil pa mesek in velika skleda radiča. Jutri kuham tudi za vnuke in bo za njih mineštra (pašta in fižol). Jaz si bom pa naredila fižolovo mineštro po moje. Imam jo namreč zelo rada. Na žličici olja pocvrem čebulo, prepasiram fižol, da se juha zgosti. Dodam začimbe, paradižnik in pol zelenjavne kocke. Včasih skuham notri krompir ali pa jo pojem s kosom kruha. Na enak način sem delala tudi s čičeriko, le da je nisem pasirala. Čez dva dni bodo prve češnje, samo letos je sadja pri nas zelo malo... Sedaj pa grem saditi paradižnik.Lep dan.... majdad

mojcika  

član od: 20.12.2004

sporočila: 33

13. maj 2005 15:41

Živijo! Moram vas vse lepo pozdravit, če ne dan ni popoln :) Pravkar se bašem s solatko iz rukole, rdeče redkvice in kumaric, njami, njami, njami Sadni dan (no zelenjavni dan) gre po planu. Lepo se imejte v tem lepem sončku, jaz grem tud malo ven. Papa... Mojca

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

13. maj 2005 16:22

Hej,mojcika,tudi jaz sem na sadnozelenjavnem dnevu,Za kosilo sem jedla kumare in paradižnik,pa mi je hotla hčerka skoraj vse pojest,tako da sem potem še nekaj arašidov olupla,pa pojedla dve palačinki z vikikremo,pa še eno nenamazano,tako,da lahko vidite,da mi gre tale dan res kot po ..... . Ni kaj,pridna sem,kajne.No,vsaj do kosila sem se držala,pa zdej me verjetno tudi ne bo več zamikalo kaj prepovedanega,ker sem se takole osramotila. Pa mene tudi zebe in palačinke niso nič pomagale.Mraza niso pregnale,jaz sem pa slabe volje,ker se ne morem zadržat. v drugem krogu diete veliko bolj grešim,kot sem v jesenskem,ampak pet kil minusa(danes je moj 33 dan),pa tudi ni slabo. mejte se lepo! Marjetka cvetka

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

13. maj 2005 16:56

Pozdravljene! Jaz sem šla na en ne planiran piknik. Imeli so veliko hrane, še več pijače, vendar se nisem dala, še vedno sem na vodi. Še sreča, da mojemu ni bilo za fešto, ker so ostali začeli že zjutraj in sva bila kot dva outseiderja. Zato sva že doma. Voda, voda, voda... Pa nič težko mi ni. No, to vam povem bolj po tiho, ker dneva še ni konec. Majdad, si ti tudi na vodi danes? Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti