ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Zajčica  

član od: 17.3.2005

sporočila: 63

5. maj 2005 20:35

Punce ve ste res super ... kje drugje bi lahko še napisali miljon postov o eni dieti :). Lahko ste ponosne nase, ker delate toliko zase in pomagate tut drugim. Res pomagate, bolj kot si mislite ... Čimlepši preostanek dneva vam želim in jutri en uspešen dan! Zajčica

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

5. maj 2005 20:51

No tudi jaz nisem nikoli bila kakšen pojem elegance,prej okroglosti,ampak od nosečnosti dalje mi ni več uspelo sklatit kil(beri špeha),pa sem probala verjetno vse diete tega sveta(razen3md).No najbolj katastrofalna je bila tista z xsenikalom.Ampak najbolj me je piknila pripomba otorinolaringologa kakšne dva meseca nazaj ko mi je potem ko je pogledal slike mojih sinusov rekel:gospa shujšat bo treba.Pa pišuka od česa pa potem zbolijo ta suhi! Da se vrnem k moji dieti.Včeraj sem bila na sadju,pa sem bila takooo lačna da sem dejansko jedla vsake 3 ure,sem ga malo biksala ane.Sem bila pa zato danes toliko bolj pridna:zajtrk2 jabolki,kosilo-zrezek(goveji-na žalost je bila na dietnem meniju bolonjska omaka),gora solate in seveda župca,večerja-tuna(brez olja)kumare in paprika-vse skupaj zmešano v solato njami.Ja pa na OHdan sem zvečer izpustila čokolado, se mi sploh ni luštala. Pa še nekaj za tiste ki imate probleme z prebavo:nikar ne jejte banan dokler se vam ne uredi,banane namreč zapirajo! Bernarda

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

5. maj 2005 21:07

Zdele, ko sem brala post od terlikar 1, sem se spomnila, da sem pozabila juho popit. Ampak men se zdi tista juha iz kocke tako mastna. jutri ta krompir pa solata. A si lahko ta mlad krompir na olivnem olju popcem - al je to mal prevec? LP, Barbara Busy Bee

picika  

član od: 25.12.2004

sporočila: 77

5. maj 2005 21:30

Dober večer! Imam kar malo slabe vesti, ker se nisem nič javila. Sem bila zaposlena z beljenjem stanovanja in vsakodnevno hojo, potem pa sem padala v posteljo utrujena. Sedaj pa že dva dni samo berem kaj ste vse napisali. Pridna nisem bila preveč, ker sem 5 dni zelo grešila sedaj, ko se je stanje doma umirilo pa sem zopet pridna. Imam srečo, da bom sedaj sama 14 dni in bom kuhala samo zase to pa je ravno dovolj, da se odvadim slabih lastnosti. Danes je bil sadni dan jaz pa sem bila celi dan na semenarju. Bilo je vdržljivo, ker sem si za kosilo privoščila kuhano zelenjavo. Me namreč zelo zebe, kar pomeni, da končno hujšam. Takšen mraz je sprejemljiv. Za jutri pa sem si že kupila ribo in blitvo, njam že komaj čakam kosilo, ker imam rada vse kar je iz morja. Sedaj še spijem vroči čaj in jo mahnem med rjuhe. Dipsi sedaj bom vsaki dan tu, zjutraj na kavici zvečer pa na čajčku. S tem, da sem grešila sem do sedaj že izgubila -2kg. Bodi pridna in ne grešit, ter javi se vsaki dan. O.k. Sedaj pa grem k počitku, ker se že pošteno utrujena. Želim vam lepe sanje in mirno noč, Irena picika

SABIAN  

član od: 3.2.2004

sporočila: 110

5. maj 2005 22:00

Dober večer vsem, Sem ena tistih, ki bolj berejo kot pa da bi pisala. Zelo mi je všeč, da si na tem forumu vse zaupamo, saj pravijo, da ti je v duši takoj veliko lažje, če se nekomu lahko zaupaš. Jaz pa v mladosti s preveliko težo nisem imela problemov, se je pa začelo po porodih, ki sta mi pustila kilograme in se jih nikakor nisem znebila. Že dolgo časa vas berem, in ko mi je zadnjič, ko sem šla med počitnicami delati v drugo enoto (vrtec), ena, ki je ravnokar hujšala po tej metodi povedala, da deluje in da nisi nič lačen, sem se odločila in tudi sama začela en dan po mojem rojstnem dnevu. Največja muka na začetku je bila hrana v vrtcu, ki je strašansko dobra, pa tudi zgled moraš biti otroku in zraven jesti. In smo jedle in jedle, dokler Sabina ni rekla stop in začela z ločevalno dieto. Sem imela včeraj prvi vodni dan in danes je statistika -5 kg v enem mesecu. Sicer pa za statistiko: Litija, 165 cm, 70,5 kg, 60 kg, 3. 4. 1974, začela 4. 4. 2005. Lep dan in le tako naprej, Sabina Sporočilo je spremenil(a) SABIAN dne 05. maj 2005 22:08:36

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

6. maj 2005 0:05

Hojla! Da se še jaz ponovno malo javim. Sem bila včeraj in danes tako leteča, da se mi ni uspelo nič javit. Sem parkrat skočila na forum in vas spremljala, za pisanje pa je zmanjkalo moči. Včeraj sem imela sadni dan in sem imela komaj čas jesti. Dvakrat sem sadje kar med vožnjo v avtu zmazala. K sreči sem bila čez dan pol urce tudi doma in sem si pripravila za kosilo paradižnikovo solato s čebulo. Se mi je pa prvič zgodilo, da me je zaradi čebule bolela glava! A se je to že kateri zgodilo? No, danes pa sem končno prišla do konkretne hrane (v torek sem namesto OH imela vodo) pa sem pozabila dati meso iz skrinje. Sem si potem kar kupila piščančji file in si ga popekla. Katastrofa! Kot gumica. Bolj sem ga žvečila, več ga je bilo. Sem se takoj spomnila zakaj že par let nisem kupila piščanca ampak jem samo domače. Zraven sem si za kosilo še zdušila papriko, za večerjo pa bučke. Vsaj to je bilo dobro. Pa spet sem danes pozabila na belo kavo!?! Samo eno sem uspela spit. Jutri pa končno spet moj Š dan. Se pripravljam da bi se enkrat odpovedala krompirju in bi pojedla tisti prebranec ,ki me že toliko časa čaka v hladilniku. Imam malo piksno. Ali je to preveč za kosilo oziroma za večerjo? Ali se je samostojno ali s kakšno prilogo? Moram pa povedati, da sem si prav za prebranec kupila manjšo skledico za v pečico, imam namreč samo večje za narastek. Dovolj za danes, ker mi že oči skupaj padajo. Pa še moj se spet pritožuje, da gre vedno sam spat! Lahko noč, jutri pa upam da se vam pridružim na kofetkanju. tejčica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

6. maj 2005 7:02

Dobro jutro, rožice ! Sem hotela pisati že včeraj zvečer doma, pa je računalnik totalno zablokiral, tako, da je sin rabil kar nekaj ur, da ga je pošlihtal, potem pa sem bila preveč jezna in sem šla raje spat. Želela sem vam namreč napisati nekaj o hoji, kar sem prebrala v Večeru ( spomnila sem se namreč na nekoga, ki se je na forumu predstavil kot expert in potem smo brali o hoji pa o penzionistih itd.). Piše takole: " Po zadnjih raziskavah, ki so jih opravili na Fakulteti za šport v Ljubljani, sodi hoja med najbolj priljubljene telesne dejavnosti Slovencev.... Je preprosto, naravno gibanje. Hoja ima celo nekaj prednosti pred tekom. Zdravniki jo namreč priporočajo ljudem, ki niso najboljšega zdravja, ki imajo težave z odvečnimi kilogrami, vsekakor pa tisti, ki se premalo gibajo... Če hodimo 5x na teden, bomo že po dobrem mesecu dni pridobili zadovoljivo telesno kondicijo in utrdili mišice na nogah in zadnjici. Med hojo namreč najbolj krepimo tiste mišice, ki so zaradi dolgotrajnega sedenja postale mlahave....V eni uri živahne hoje porabimo približno 400 kalorij. Seveda je priporočljivo tudi s hojo pričeti postopoma. Če smo dolgo počivali, bodo za začetek dovolj kratki sprehodi ( do 15 minut) vsaj 3x na teden. Hitrost povečujemo v skladu s počutjem, gibanje naj bo čimbolj naravno, pri tem pa je potrebno paziti tudi na pravilno telesno držo. " No, torej le ni tako neučinkovita. Zatorej, pot pod noge, pa kakšna znojna kapljica po hrbtu in bodo šle kalorije dol. Jaz hodim tako hitro, da pridem domov zelo preznojena in sem potem samo še za pod tuš. Res pa je, da ne hodim ves čas enako hitro. Na začetku malo počasneje, potem pa 50 minut na ful, koliko se le da. Zadnjih 10 minut spet malo počasneje, da se ohladim. marjanca45

marjanca45  

6. maj 2005 7:18

Tejčica, jaz prebranac jem vedno s kakršnokoli solato. Mislim, da ta mala piksna ni preveč, vsaj glede na to, kakšno veliko količino ga pojem jaz. Ampak enostavno ne morem nehati. Si ga pa moram zamrzniti manjše količine, ker so te še od časa, ko sem enako jedla še zvečer. Tako sem včeraj skoraj počila od njega. Je pa orgastično dober in ga nikoli ne kupim. Enkrat si ga pripravim večjo količino in zamrznem, potem pa le pogrejem. Dober tek ! marjanca45

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

6. maj 2005 7:42

dobro jutro po dolgo časa... nisem se oglasila, dokler nisem spucala svojega podstrešja. in zdaj upam, d asem ga in da ni ostala kakšna pajčevina neodločnosti. kakorkoli, brala sem vas sproti, pri vseh vaših spovedih me je kar stiskalo pri srcu- a veste da zmorete več odkritosrčnosti in poštenosti, kot je je sploh pričakovati za celo Slovenijo skupaj?? enostavno se mi je zdelo, da sem prešibka, premalo karakterna, da bi si sploh dovolila kaj reči zraven. hujšam odkar se zavedam same sebe, skoraj. starši so me skozi opominjali, naj pazim kaj jem, tako da se je dietni sistem kot nočna mora zalezel v moje pore. marsikaj sem sprobala, pa ni bilo pretirane volje. najbrž zato, ker sem vedela, da nikdar ne bom kot cindy crawford, pa najbrž tudi kot šerbi ne... najbrž. sem ena tistih, ki so malo bolj zalite, hruškasta; za katero govorijo, da ne vejo zakaj bi morala hujšat, za hrbtom pa se zna zgodit, da kdo pripomni, poglej kako se je spet zredila... pa mi to ni VEČ tako pomembno. Ko se počutim dobro v svojem telesu, mi to ne pride do živega. In zato hujšam. Je pa res, da sem ničkolikokrat bila priča izobčevanju močnejših, še posebej v osnovnih šolah. Na srečo sem karakterno takšna, da sem se spoprijateljila pra z njimi, čeprav sem sodila v tisto t.i. prevladovalno skupino. In reči moram, da so prav ti ljudje bili najboljša družba. Ko so bili sprejeti v družbo, so bili najbolj zabavni, najbolj odkritosrčni, nikdar hudobni. Tako vzgajam tudi svoja otroka. Preveč boleče je takšno izobčevanje v mladih letih, pa tako malo je potrebno, da tega ne bi bilo toliko. spet me je odneslo. Samo to sem hotela dodati, fenomenalne ste. Še sem z vami. Lep sončen dan in obilo dobre volje. tabina

marjanca45  

6. maj 2005 8:09

Tabina, ti kar ostani z nami. Pogledala sem tvojo starost in tako mlada si še, da boš v življenju potrebovala še ogromno energije za vse, kar te še čaka. Družina te potrebuje celo, zato se splača potruditi, da se človek dobro počuti v svoji koži. Če boš ti srečna, bodo srečni vsi okoli tebe. Zato res ostani z nami. Tudi jaz sem bila vedno med močnejšimi, sem pa bila vedno veseljak in čagator, tako, da so me vedno vsi sprejeli. Sem pa kljub temu marsikaj slišala in mi tudi ni bilo vseeno. Res je, da mi malo bolj obloženi imamo po eni strani bolj debelo kožo, po drugi strani pa zelo ranljivi. Ni druge milosti, kot da se spravimo pokonci na kakšen koli način in to, kar počnemo mi, je po moje prava pot. In ti lepo ostani z nami in skupaj bomo prišli do cilja. Ne cagaj, Štajerka !!!!! Drži se !!! Danes je petek, dan za metek, rečemo pri nas. marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti