ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

Tinqa  

član od: 20.4.2005

sporočila: 21

22. apr 2005 9:10

Ojla! Jaz sem pa danes na mesu.Njami....Pripravila si bom čevapčiče z obilo zelenjave. Včerajšnji vodni dan je uspel, sem tudi dosti športala. Marjetka cvetka, rada bi ti samo povedala, da je bolje da ne pretiravaš s kolebnico, jaz sem namreč pred dieto skakala in si skoraj poškodovala kolena.Tako da to raje prišparaj....Priporočam kak badminton, ali podobnega. Mene pa nekaj zanima.... Včeraj sem imela vodni dan, cel dan se nisem pregrešila-sem raje športala. Zdaj pa sem videla na tehtnici le pol kg manj. Kar se mi zdi čudno...Mislite, da sem kaj na mišicah pridobila in se je to izravnalo?! Lep pozdrav vsem, Tina Tinqa

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

22. apr 2005 9:40

Bravo Tinqa za uspešen vodni dan. Pa da si imela še energijo za rekreacijo ob sami vodi !?! Superca si! Jaz sem v prejšnji rundi dala skozi 2 vodna dneva, pa nisem pri obeh enako izgubila. Prvič več, drugič manj. Najpomembnejše pri vodnem dnevu je, da se telo sčisti in to je tebi prav gotovo uspelo. Pa tudi tvoja razlaga drži. Če se med dieto veliko rekreiramo, pridobimo na mišični masi, ki pa je težja od "špeha". Torej ni tako veliko število izgubljenih kg, se pa zato veliko bolj spremeni oblika telesa. Ti kar pridno telovadi naprej. Ko bi se še mene te besede prijele. V tej drugi rundi nisem še niti enkrat telovadila! Bo vse viselo z mene, če bom še naprej tako lena! tejčica Sporočilo je spremenil(a) tejčica dne 22. apr 2005 09:41:31

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

22. apr 2005 9:41

Tejčica, hvala za tvoje besede. Veš, saj sem še vedno z vami-nami. Pa vendar me včasih premami in je to močneje. Saj res, da smo samo ljudje, a meni to vseeno ne pomaga. Npr. imela sem sadni dan, pa sem celi dan pazila kaj in koliko sem jedla, zvečer pa se nisem mogla premagat in sem pojedla sendvič. Seveda, mi je bilo potem žal. In ko sem ga jedla, sem sama sebe prepričevala da ne bi smela, pa sem ga kljub temu pojedla do konca. In včeraj, tudi. Imela sem škrobni dan, in sem doma skuhala gobovo juho in pire krompir. Zjutraj sem v službi jedla dve hruški, ob dvanajstih sem pojedla eno malo rezino polnozrnatega kruha, ker nisem imela drugega pri roki in nisem imela časa, da bi šla jest, ob petih pa sem potem doma pojedla krožnik gobove juhe in pire krompir. Pa bi bilo to vse vredu, če bi ostalo pri tem. Bilo mi je tako dobro, da sem si še dodatno naložila in pojedla. Seveda je bilo preveč. Sedaj mi je žal. Morala se bom nekako prepričati, da se bom striktno držala pravil. Saj ko se navadiš gre. Vem iz prvega kroga. Ampak je res, da takrat sploh nisem imela teh težav. Sedaj pa se nekako ne morem zdisciplinirat.No pa sem se razpisala. Upam, da bo bolje. Bajči!

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

22. apr 2005 9:45

marjanca, tvoje pisanje mi je mravljince pognalo po telesu.... zdaj vem, zakaj ob branju tvojih vrstic čutim toliko pozitivne energije. neko karizmo imaš... hvala vsem, na srečo ni nič tako kritičnega, kot sama vidim..otroci so žilavi, saj bo kmalu bolje. škrlatinko ima. bom skušala po hitrem postopku nazaj k njej... sicer pa..ja res hitro odraščajo. moja tevčja je stara 7 let, pa ima včasih tako odrasle izjave. sem ji zadnjič ravno rekla, da jo vsak dan mečkam zato, ker se kmalu ne bo več pustila. je rekla,d atudi ko bo poročena, bo prišla k meni, pa bo ona mene cartala :) bom ji nekam napisala tole, da ko bo imela pubertetniške prevale ji pokažem ;) kar bo zgleda hitreje kot pričakujem.... vipercat, si mi na žulj stopila :) nisem sicer obupala, ampak nisem pa pridna.... sploh ne. verjamem pa, da bo jutrri bolje. in to vsak dan :) kar se iskanja služb tiče...je tudi meni znano. pred 2 letoma sem shujšala prav v obdobju, ko sem bila 4 mesece brez zaposlitve. ma časi res niso rožnati.... in drži, da z manj kilogrami pridobimo samozavest, ta pa je še kako potrebna in jo bodoči deldoajalec takoj opazi... vsaj iz lastnih izkušenj lahko tako rečem. tabina

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

22. apr 2005 9:45

Jutro! Hvala za ta klepet ob kavi! Res sem ga pogrešala. Marjanca 45 po tvojih besedah sklepam, da si dobra mama. Tudi moja mama mi še velikokrat izreče tisti stavek "Otrok moj, a ti sploh veš, kako rada te imam in kako srečna sem, da te imam ?" Pa tudi za lupčka se mora kar potrudit glede na mojih 180 in bratovih 190 cm, ona jih ima samo 160 cm in bi mogla pručko zraven nosit. Je pa zanimiva kako pride do naju in naju pocuka za rokav, kot kakšen majhen otrok in moli lupčka. Le gdo bi se lahko upiral temu milemu pogledu, polnemu ljubezni in hrepenenja.... Sem dobila kar solzne oči, Pri nas pa je situacija obrnjana zbolele je mama, jo grem kar poklicat kako je. Potem pa v službo. Uživajte v sončku. Lp. ROžica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

22. apr 2005 9:46

Zdravo, še od ene "ta stare". Lepo, da berem, da me nekatere pogrešate? Saj vas berem vsak dan, ampak si le redko vzamem čas, da kaj napišem...obljubim da se bom poboljšala (če si to želite, drugače pa ne ) Vidim, da vam gre dobro, da vztrajate, ste trmaste-sicer ene bolj kot druge, ampak vseeno... In končno se je zopet pridružil (vsaj en!) moški član. Kar pogumno, saj punce ne grizemo. Da še jaz zaželim dobrodošlico vsem novim (pozabila imena)-veliko uspeha, vztrajnosti in izgubljenih kilogramčkov-splača se malo potruditi in odpovedati kakšni pregrehi, saj ni tako hudo! Zajčica, napisala si da Š stvari ne smeš mešati med sabo...vendar to ne bo držalo. To pravilo je samo za B živila. Kar poglej v Rinino knjižico, kjer imaš recepte, da so Š živila lahko skupaj. Tako lahko npr. ješ riž s fižolom, grahom, koruzo....ali solato iz vseh naštetih sestavin....Na B dan, pa res ne smeš mešati mesa in sira, jajc in sira....ampak se vsega navadiš. Rožica, kako ti kaj gre v tem krogu? Si že začela kaj z rekreacijo? Jaz imam obdobje, ko sem prav obsedena s tem...ampak boljše, da sem z rekreacijo, kot pa da bi se "rekreirala" pred hladilnikom. Darchy, kaj pa ti? Še kar naprej ločuješ, ali si prešaltala na kakšno drugo dieto? Jaz te še kar čakam, če se boš odločila za Montija. Lp, maychi

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

22. apr 2005 10:02

OOO, lepo, da se tudi name kdo spomni. Nisem še nič prešaltala...enostavno ga še nimam časa bolj naštudirat - recimo, da še naprej ločujem, ampak bolj napol... teža mi skozi od konca diete, oziroma, lahko bi rekla od prvega meseca diete pa do sedaj, ko je moj konec 3md že kar nekaj časa za mano, stoji. Pa že mora biti tako. Sicer pa Lisa, saj veš, da se spomnimo tudi nate, ko smo pa skupaj hujšali! Darchy

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

22. apr 2005 10:35

Hojla vsem skupaj! Sem tud jaz forumska odvisnica. Vidim, da imamo še novega člana, poleg vseh članic. Bravo!!!!!! Ste se razpisale o otrocih. Tudi jaz imam že dva odrasla, pa si še vedno izsilim kakšnega "lupčka" od njih, pa tud kdaj se sama malo stisneta še vedno, sploh če je kakšna kriza. Vedno bodo to naši otroci, pa kolkor bojo stari. Danes nas je pa kar nekaj na sadju. Sedaj v drugem krogu, pa sem začela tudi pazit, da je razmik med sadnimi obroki vsaj 2 uri. Prvič sem jedla sadje, ko sem bila lačna, oz. ko mi ga je zmanjkalo. Ta "stare" hujšarce se pa le oglašajte, saj vsaj jaz dobim še večjo voljo, ko preberem, da ste dosti oklestle in da vam teža lepo stoji. S tem tudi nam pomagate. Zdaj pa moram it delat. Čauči! Gobica

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

22. apr 2005 11:00

Ojla, tudi jaz sem še z vami! Rožica, kako lepo je "slišati", da te nekdo pogreša. Meni je prav lepo, ko se takole meša stara in nova garda in sem bila zelo vesela tudi vaju, Irena19 in Lisa, čeprav ni nobena posebej izrekla, da vaju pogreša. Jaz sem vesela vsake (in vsakega), ki se oglasi in z nami deli svoje izkušnje in doživljanja, še posebej pa seveda tistih, ki smo skupaj topili kilogramčke v (mojem) prvem in drugem krogu. Rmeli, a si z nami? Jaz se po 3MD še nisem čisto "aklimatizirala" oz. našla pravega ritma prehranjevanja in rekreacije, tako da mi kg veselo skačejo gor in dol in to prav tam okoli magične meje, ki naj je ne bi več presegla. Sadni dan imam v glavnem kar dvakrat na teden, da popucam, kar si v ostalih dneh zapacam. Seveda so moj problem sladkarije, pa mi ni jasno zakaj. Pred prvim krogom 3MD, ko sem začela s sadnimi dopoldnevi in uvajanjem ločevanja, sem se jim čisto enostavno odrekla, le občasno sem si privoščila kakšen mali posladek, zdaj pa kar ne gre. Sem se odločila, da ne bom več ničesar kupovala, ker potem z mojim dragim vse prehitro načneva in pojeva, pa potem ugotovim, da bo puding vsak čas potekel itd... No, zdaj so zaloge - v glavnem - popucane in je čas za nov začetek. Niso samo mame kante za smeti... Nič kaj nisem ponosna nase. No, pravzaprav danes pa sem - ker sem včeraj šla po dolgem času tečt (še vedno hoja + tek) za debelo uro, skoraj uro in pol in sem bila potem kot prerojena. Med tekom vedno tudi precej razmišljam oz. "predelujem" svoja doživljanja in morda se je prav včeraj zgodil še en klik, ki me bo spravil v red. Morda je še prezgodaj govoriti o tem, vam povem po praznikih. A že kaj načrtujete prvomajske praznike? Midva jih bova preživela ob slovenski obali. Res se že veselim teh dni in morja in sonca in tistega značilnega vonja, ležernosti, sprehodov, pa jutranjega teka ob obali... Irena19, srečno pot na Nizozemsko! Si mi (in seveda tudi Kat) obudila spomine na moje popotovanje tja v študentskih letih. Ker sem bila tam v oktobru, si dežele nisem zapomnila po tulipanih, ampak po številnih staromodnih dolgočasno črnih kolesih z živopisanimi ključavnicami, ki so bila priklenjena na vse mostičke v mestu kanalov - Amsterdamu. Pa hiške s tremi vrsti oken, pa ulični pevci. Ja, kar spet bi jo mahnila kam daleč! Veliko sonca! Encijan

Sarica  

član od: 20.4.2005

sporočila: 74

22. apr 2005 11:31

Dober dan vsem!l No pa sem se res včeraj nehala odločat in sem danes res štartala s kiviji. Z vami je res lažje...Drugo pa je to, da mi je svojo podporo obljubil še moj pridni fant...to imenuje prehranska renesansa. Pa še eno vprašanje, ali mislite, da če ne ješ mesa (skoraj) nič, da je to v redu?? Jaz ga jem samo parkrat na leto, če mi ravno zadiši! Danes bom jogurt, ker ga imam zelo rada, pa bo zdaj bolj malokrat priložnost. Upam, da bo za vikend lepo vreme, za kake hribe in tekanje. Pozdarvček, Sarica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti